Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu katıp güzelce karıştırın. Ağızdaki soğan kokusu tamamen geçene kadar bu karışımdan bir kaç defa için. Ayrıca bu karışımla birkaç defa gargara yapmak da etkilidir. Mideden gelen soğan kokusunu geçirmek için bir yada iki bardak taze limonata da içebilirsiniz.
Limonun ekşi tadı ağızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir. Limon ayrıca kötü nefese neden olan tüm bakterileri öldüren antibakteriyel özelliklere sahiptir. Sütün yapısında bulunan yağ içeriği ile kötü nefese neden olan soğandaki kükürt yok edilir.
Kavrulmuş soğan kokusunu yok etmek için de teflon tavada Türk kahvesi kavurmak yeterli olacaktır.
Özellikle sarımsak yedikten sonra, taze nane çiğneyebilir veya elma yiyerek koku oluşuma karşı önlem alabilirsiniz. Yemekten önce ve sonra suyla seyreltilmiş elma sirkesi içebilirsiniz. Elma sirkesi iyi bakterileri desteklerken, sindirimde ortaya çıkan kokuya karşı da etkilidir. Yemeğin üzerine yeşil çay içebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Koku gidermenin yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir. Hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.
Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Karbonat: Arada bir karbonatla dişlerinizi fırçalamak, ağızdaki asidik seviyeyi dengeleyebilir ve kötü kokuyu engelleyebilir. Anason: Anason tohumları, ağız kokusunu gideren doğal bir özellik taşır. Birkaç anason tohumunu çiğnemek, ağız kokusunu hafifletebilir.
Limonun ekşi tadı ağızdaki soğan kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Ek olarak, limon kötü nefese sebep olan bakterileri öldüren anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu katıp güzelce karıştırın. Ağızdaki soğan kokusu tamamen geçene kadar bu karışımdan bir kaç defa için.
Sarımsak kokusunu geçirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz: Limon veya Limon Suyu: Limon suyu, sarımsak kokusunu nötralize etmeye yardımcı olabilir. Bir dilim limon yiyebilir veya suyunu içebilirsiniz. Süt Ürünleri: Yoğurt, süt veya peynir gibi süt ürünleri sarımsak kokusunu hafifletebilir.
Ağız kokusu nasıl anlaşılır? Ağız kokusunu tespit etmenin iki yolu var. Birincisi; ağız ve burnu elle kapatıp, nefes vermek ve nefesi koklamak; ikinci yöntem ise güvendiğiniz ve birlikte sık zaman geçirdiğiniz birine, nefesinizin kokup kokmadığını sormaktır.
Faydaları saymakla bitmiyor: Soğana karanfil batırıp yatağınızın başucuna koyun. Soğanın kokusu nedeniyle birçok kişi lezzetini sevmesine rağmen çiğ soğandan uzak durmaya çalışıyor. Ancak soğana batırılan karanfil çiğ soğanın kokusunu alabiliyor.
Bu kötü koku kişinin nefesinde saatlerce hatta gece boyunca kalabilir. Bu nedenle de pek çok kişi çiğ soğan ya da sarımsak tüketiminden kaçınır. Soğan ve sarımsağın ağızda bıraktığı kötü koku bileşiklerinde bulunan ve sülfür içeren kimyasallardan kaynaklanır.
Sakız Ağız Kokusu Konusunda Etkilidir
Fazla vaktiniz yoksa, nefesinizi hızlı şekilde tazelemek için sakız çiğneyin. Sakız, sarımsak kokusunu geçici olarak maskeleyecekve arkasında taze bir koku bırakacaktır.
Evde hazırlanan limonata ya da bir tutam maydanoz tüketilerek ağızdaki soğan kokusuyla mücadele edilebilir. Ayrıca bir tatlı kaşığı karbonat veya bir yemek kaşığı limon suyu eklenen 1 bardak suyun içilmesi de ağızdaki soğan kokusunu ortadan kaldırabilir.
Ağız kokusu reflü gibi mide rahatsızlıklarından ötürü meydana geliyorsa öncelikle mide sorunu aşılmalı, tedavi olunmalı ve diş hijyeni aksatılmadan yapılmalıdır. ü Ağız kokusu sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları kullanmaktan kaynaklanıyorsa kötü alışkanlıklar azaltılmalı veya mümkünse tamamen bırakılmalıdır.
Evden limon yiyerek çıkın
Ağız kuruluğuna neden olan burun eğriliği, burun eti büyüklüğü ya da alerji gibi durumlar giderilmelidir. Tükürük salgısını arttırması için limon yemek ya da şekersiz sakız çiğnemek sabahları oluşan ağız kokusunu gidermek için etkilidir.
Diş macununda bulunan temizleyici maddeler sarımsak yahut soğan özünü elinizden yok edecektir. Sadece elde değil, ağız içinde kalan kokuyu da diş macunu ile dişinizi fırçalayarak kısa sürede giderebilirsiniz.
Elma sirkesinde bulunan asetik asit, antibakteriyel etki gösterdiğinden ağız kokusu ve diş çürükleri tedavisinde kullanılabilir. Suyla karıştırarak ılık veya oda sıcaklığında elma sirkesi gargara yapılabilir. Ek olarak antifungal etki göstererek ağız mantarlarının kontrolünde etkili olabilir.
- Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor. - Probiyotikten zengin gıdalar alınmasına önem vermek gerekiyor. - Ceviz, fıstık gibi çerezler, tarçın, bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, salatalık gibi gıdalar ağız kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.
Fesleğen. Fesleğen de sarımsak kokusunu bastırabilen besinler arasında. Sarımsak içeren herhangi bir yemek yedikten sonra bir parça fesleğen çiğnerseniz bütün kokuyu alacaktır.
Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor. Karanfilin anavatanı Endonezya olarak biliniyor. Lale, güzel çiçekleri ile süs bitkisi olarak yetiştirilen, soğanlı, çiçeklerin ortak adıdır.
Sağlığımız üzerinde pek çok faydalı etkisi bulunan sarımsağın kokusuna karşı muhteşem bir çözüm önerisi var… “Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri