Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır.
Temel kural küçük balıkları yakalamak için küçük kaşıklar büyük balıkları yakalamak için büyük kaşıklar tercih edilir. Balıklar çoğunlukla kendilerinden daha küçük olarak gördükleri avların peşine düşerler. Bu bir kural veya kanun değildir belli bir ölçüsü de yoktur.
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
İlgili 26 soru bulundu
Levrek Balığı Avlama
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur.
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Oltaya balık geldiği misinanın suya doğru çekilme eğilimiyle anlaşılır. Bu eylem arttığın da balığın oltaya yakalandığı tahmin edilmelidir. Bu etki kuvveti hissedildiğinde uygun hareketlerle olta yukarıya doğru çekilir ve balık avlanır.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
Sardalya, balık avında kullanılan ideal yemlerden biridir. Canlı veya cansız, suda bıraktığı koku sayesinde lüfer, palamut, torik, küçük boy orkinos gibi balıklan kolayca oltaya çeker. Sinarit, akya, mercan, çipura, trança, orfoz ve lahoz gibi taş balıkları içinde mükemmel bir yemdir.
Yem olarak çimçim karides, yanıç ve tavuk ideal yemler arasında. Bunların yanında sardalya, kalamar gibi yemleri kullanmak isteyebilirsiniz.
Yem seçimi de yine hedef balığa göre farklılık göstermektedir. Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Yaklaşık 20 yıl yaşayabilen Levrek 90-100 cm boy ve 10 – 12 kg. ağırlıklara kadar erişebilir. 45 cm'den küçüklerine İspendek adı verilir ve alıkonulması tavsiye edilmez. Genellikle karides, midye, yengeç ve yavru balıklarla beslenir.
Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Mayıs: Gümüş, izmarit, mercan, mersin, mezgit, levrek, kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs ayı deniz canlıları ve balıklar açısından çok zengin çeşitlilik gösteren bir aydır.
Bulanık sularda avlandıkları için kayalıkların kumlarla buluştuğu noktalarda sık bulunurlar. Nehirle denizin birleştiği bölgede fazlaca bulunurlar. Sebebi de bahsettiğim gibi bulanık suda avlanmalarıdır. Ayrıca kıyılarda dip yapısı eriştelik şeklinde olan bölgelerde sık gözlenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri