Sezaryen sonrası yatış pozisyonunuz karnınızdaki kesilere baskı yapmayacak şekilde olmalıdır. Doğumdan bir süre sonra sol tarafınıza yatık bir şekilde dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Böylece daha kolay gaz çıkışı olmasını sağlayabilirsiniz.
Sezeryandan Sonra Yataktan nasıl kalkılmalı? Doğumdan sonraki süreçte yataktan sol tarafınız yatık bir şekillde ve dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Bu sayede daha kolay gaz çıkışı olmaktadır.
Yapıştırma Dikiş Ne Zaman İyileşir? Sezaryen doğum sonrası tercih edilen dikişlerden birisi de yapıştırma dikiştir. Yapıştırma dikiş dışarıdan görünmeyecek şekilde cildin altından atılır. Dikişler genellikle 24-48 saat arasında iyileşme gösterir.
Doğum sonrası 2. Haftada rahim leğen kemiği içindeki yerine inerken, gebelik öncesi asıl boyutuna dönmesi, doğum sonrası 4. Haftayı bulacaktır. Gebeliğin son haftalarında 1000 gr a ulaşmış olan rahminiz, 1 hafta sonra 500 gr a, 4 hafta sonra 100 gr a inere eski ağırlığına kavuşacak.
İlgili 18 soru bulundu
Sezaryen Doğum Sonrasında Nasıl Yatmak Gerekir? Karnınıza baskı yapmayacak ve dikişleriniz gerilmeyecek şekilde bir uyku pozisyonu belirlemelisiniz. Sırtınıza bir yastıkla destek alabilir, hafif yann yatabilirsiniz.
Vajinal yoldan yani normal doğumla doğması mümkün olmayan bebekler karın ön duvarı ve rahmin kesilmesi ile birlikte sezaryen aracılığı ile doğurtulmaktadırlar. Normal doğuma kıyasla ağrısız bir doğum yöntemi olan sezaryende plasentaya kadar kesilerek bebek alınmaktadır.
Steril gaz tampon ile temizlenirken silerek dikişlerinizi açabilirsiniz; bu nedenle bastırıp çekmek şeklinde hareketlerle temizlik yapınız. Kanama için ped kullanınız, vajina içi tampon kullanmayınız. Dikişler genellikle kendiliğinden eriyen dikişlerdir. 1 haftadan sonra düşebilirler.
Sezaryen iç dikişleri, alınması gerekmeyen bir dikiş türüdür. Genellikle bir haftada yara yeri kapanır. Ancak, dikişlerin ve kesi yerinin tamamen iyileşmesi bir ayı bulabilir.
Sezaryenden hemen sonra yatış pozisyonu sırt üstü bir şekilde olmalıdır. Anne adayı ortalama 6-8 saat boyunca hiç kalkmadan istirahat etmelidir. Bu süre zarfında anne adayı hareket etmek için acele etmemelidir.
Sezaryen doğum sonrası dikişler de ortalama 1 hafta içinde iyileşir. Bu bölgenin pansumanını Baticon ile yapmak yeterlidir.
Banu Çiftçi. Adet kanaması en erken doğumdan 6-8 hafta sonra başlayabilir.
Doğum sonrası ilk bir hafta kanama, adet kanaması kadar sık görülebilir. Daha sonra kanama yerini daha çok akıntıya bırakır, akıntının rengi kahverengi, sarı, beyaz olmak üzere giderek açılır ve ortalama loğusalık süresi boyunca yani 40 gün devam eder.
Sezaryenden sonra enfeksiyon, pek çok nedenle ortaya çıkabilir. Ancak hijyen eksikliği, yaygın sebeplerden biridir. Diyabet, yüksek tansiyon, otoimmün hastalık vb. gebelik dönemi rahatsızlıkları bulunan kadınlarda sezaryen enfeksiyonunun meydana gelme ihtimali daha yüksektir.
SPİNAL-EPİDURAL ANESTEZİ; Sezaryende spinal-epidural anestezi sıkça uygulanan güvenli bir anestezi şeklidir. Ancak nadiren görülse de yeni annede ciddi baş ağrılarına neden olabilmektedir. Bu durumun oluşmaması için bol miktarda sıvı tüketilmesi ve kafein içeren kahve gibi içeceklerin tüketilmesi önerilmektedir.
5 ) Dikişin açılması (patlaması)
Ancak çok az da olsa, açıklık büyük olması halinde, o bölgeye yeniden bir kaç dikiş atılmasına ihtiyaç duyulabilir. Cilt kesisi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmüyorsa ve aradan cilt altı sarı doku kendini gösteriyor ise ve sıvı geliyorsa o zaman açılma olduğu anlaşılabilir.
Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez. kendiliğinden erir.
Bebek ve çocuk yolcular
Doğumundan sonraki ilk 48 saat içinde bebeğinizi ne yazık ki uçuşlara kabul edemiyoruz. 2-7 gün aralığındaki bebeğiniz ise sadece "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” açıklamasının yer aldığı geçerli bir doktor raporu ile seyahat edebilir.
Diyet yapmak, pelvik egzersizler, kasları sıkılaştırmak için sporlar yapmak göbek sarkması görüntüsünü hafifletebilir. Bunların etkili olmadığı durumlarda elbetteki karın germe işlemi başarılı sonuçlar verecektir.
Ameliyattan hemen sonra kesi hattı üzerine belirli bir süre kum torbası gibi ağrılıklar konulması sıkça yapılan bir uygulamadır ancak iyi kanama kontrolü yapıldığında hastaya gereksiz ağrı hissettirmesi dışında bir fonksiyonu yoktur.
Cemal Ünlü - YouTube. Sezaryen ameliyatının haftası çok önemli. 39. hafta doldurulmadan doğumun gerçekleştirilmemesi gerekir. Bebeğin akciğer gelişmemesine bağlı problem yaşama ihtimalini en aza indirmek, sezaryen ie doğumun 39. haftada planlanması en doğru yaklaşım olucaktır.
Sonda hortumu idrar torbasına takılır. Sonda hortumu hastanın bacağına veya yatağa sabitlenerek hareketin kısıtlanması engellenir. İdrar torbası belli aralıklarla boşaltılır.
Bu kasılmalar bazen alt sırt ağrıları gibi de hissedilebilir. Eğer bebek geliyorsa bu ağrılar daha da şiddetlenir, süresi uzar ve sıklaşır. Ayrıca bel bölgesine doğru yoğun bir baskı da hissedilir.
Sezaryen yerinde yıllar sonra ağrı olması ya da aradan çok zaman geçmemesine karşın ikinci gebelikte sezaryen yeri ağrısı hissedilmesi normal bir durum değildir. Şayet alta yatan ciddi bir sorun yoksa psikolojik etmenler söz konusu olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri