[1] Dedikoduya elverişli bir durum ortaya çıktığında Halk bunu çeşitli yorumlarla genişletir. Alabildiğine dedikodu yapar.
Elin Ağzı Torba Değil Ki Büzesin Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başkalarının söyleyeceklerine engel olamazsınız.
Elin ağzı torba değil ki büzesin TDK sözlük anlamı şu şekildedir: başkalarının söyleyeceklerine engel olamazsınız anlamında kullanılan bir söz.
[1] Dedikoduya elverişli bir durum ortaya çıktığında Halk bunu çeşitli yorumlarla genişletir. Alabildiğine dedikodu yapar.
El Kazanı İle Aş Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: önemli bir iş, başkalarının yardımıyla başarılamaz, iş her an yarıda kalabilir.
İlgili 22 soru bulundu
(birinden) buz gibi soğumak DEYİMİ AÇIKLAMASI
birinden tiksinmek.
Elin Ağzı Torba değil ki Büzesin.
"kesinlikle, hiç kuşku yok" anlamında deyimdir.
[1] Cam türünden şeyleri onarılamayacak biçimde kırmak, paramparça etmek.
[1] Cam türünden şeyler onarılamayacak biçimde kırılmak, dağılmak, paramparça olmak.
Tuz (la) buz olmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Kırılıp parçalanmak, çok küçük parçalara ayrılmak, paramparça olmak. “Masadan düşen vazo tuzla buz oldu.”
Hamama Giren Terler Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişen, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze almalıdır.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
İşte bu atasözü ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler. Görünen köy kılavuz istemez atasözü, her şeyin ortada olduğu, açık durumların tekrardan açıklanmaya gerekmediği anlamına gelmektedir. Görünen Köy Kılavuz İstemez Atasözünün Anlamı Ne Demek? Zaten açıkça belli olan bir durumu yeniden açıklamaya gerek yoktur.
Buzul gölü, buzul aşındırmasıyla oluşan sirk adı verilen çanaklarda oluşan göllerdir. Son Buz Çağı sonlarında, yaklaşık 10,000 yıl önce eriyen buzullar sebebiyle oluşmaya başlayan coğrafi çöküntülerin; eriyen mineraller, çökeltiler ve su ile dolması sonucu buzul gölü oluşmaktadır.
Üzücü bir olay karşısında donup kalmak.
Cinsellikten soğuma, cinsellikten iğrenme ve cinsellikten tiksinti şeklinde görülen soruna cinsel tiksinti bozukluğu denir. Böyle bir problemi olan kişilerde cinsel isteksizlik görülür. Artık cinselliğe karşı isteksizlik, nefret ve öfke duygularını besler.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
"akıllı olmanın yaşla ilgisi yoktur, bazı küçükler büyüklerden daha akıllı olabilir" anlamında kullanılan bir söz.
Topalla Gezen, Aksamak Öğrenir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kötü insanlarla düşüp kalkanlar, onlardan kötü huy kaparlar.
[1] Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir. Misafirin kısmetini Tanrı'nın göndermiş olduğuna inanılır.
Söz gümüşse sükut altındır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, konuşmanın değerli olduğunu, ancak bazen sessiz kalmak ve dinlemek durumunda olmanın daha değerli olabileceğini ifade eder. Bazı durumlarda, konuşmak yerine sessiz kalarak daha fazla saygı görebilir ve durumu daha iyi anlayabiliriz.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Gönül Koymak" birinin bir başkasına veya bir duruma karşı içerlenmek, alınmak, küsmek veya bir durumdan dolayı üzülmek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir beklentinin karşılanmaması, ihmal edilmek veya bir şeyin beklediği gibi gitmemesi sonucu yaşanan hafif bir üzüntü veya darılmayı ifade etmek için kullanılır.
"Dananın kuyruğu kopmak" deyimi, genellikle uzun süredir devam eden, sonuçlanması merakla beklenen bir işin ya da olayın nihayet sonuçlanması, bir karara bağlanması anlamında kullanılır. Bu ifade, çözüme kavuşması geciken durumların sonunda bir neticeye varılması veya bir sürecin tamamlanması durumlarında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri