Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları, Öğrenim durumuna bakılmaksızın görme engelli kullanıcılar ve. Yabancı uyruklu araştırmacılar Milli Kütüphane'ye üye olabilirler.
Madde 5- (Değişik: RG 10/7/2004 - 25518)Kütüphaneden yüksek öğretim elemanları, üniversite ve yüksek okul öğrencileri ve mezunları, odaya kayıtlı meslek sahipleri, devlet memurları, ordu mensupları, emekliler, görme özürlü kullanıcılar ve araştırmacılar yararlanabilir.
b) Üniversitelerarası işbirliğinin gereği olarak Üniversite Kütüphanesi diğer Üniversitelerin öğretim elemanlarına ve araştırmacılarına açıktır. Ancak bunlar kütüphaneden bağlı oldukları kurumdaki Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı'nın sorumluluğu altında faydalanır.
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Millî Kütüphane Üyelik Kartı almak için burada girmiş olduğunuz bilgileri doğrulamak üzere kimlik belgesi, öğrenci kimliği vb. belgeler Kütüphanemizi ziyaretinizde istenecektir.
Milli kütüphanede ders çalışabilmek için üyelik kartı çıkartmanız gerekmektedir. Üye kayıt bölümü 9.00-16.30 arasında açıktır. Bu süre içinde üyelik kartı çıkartarak milli kütüphaneye giriş yapabilirsiniz. Üyelik için ufak miktarda ücret alınmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Öncelikle, üniversite öğrencilerinin genellikle tercih ettiği bir alan olan kütüphanelerde çalışma imkanı bulunmaktadır.
Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Süreli Yayın Bilgi Sistemine üye olmak ücrete tabi değildir okuyucularımız Dijital Kütüphane sisteminden ücretsiz olarak üye olabilir ve yıllık 1000 (bin) poz ücretsiz olarak indirebilir.
Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.
Kütüphanede yapılan bütün kullanıcı işlemleri için kullanıcılar, kütüphane personeline üye kimlik kartlarını göstermek zorundadırlar.
Madde 15- Üniversite mensupları ve dışarıdan gelen araştırmacılar, kimlik göstererek kütüphanelerden yararlanabilirler. Üniversitelerarası işbirliğinin gereği olarak, kütüphaneler, diğer üniversitelerin öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin yararlanmasına açıktır.
Üniversite kütüphaneleri, üniversitenin öğretim, araştırma ve bilgi yayma çalışmalarını destekleyen, durmadan gelişip ilerleyen ve yeni yayınlarla zenginleşen, bilimin son verilerini izleyen kurumlardır. Genellikle üniversitenin öğretim görevlileri, araştırma görevlileri ve öğrencileri tarafından kullanılır.
Dolayısıyla kamu üniversitelerinde kütüphanelerin gelişimi hem devletin üniversitelere ayırdığı bütçeye hem de üniversite yönetiminin kütüphanelere ayırdığı fona bağlıdır. Vakıf üniversitelerinde ise bütün yetki üniversite yönetim kurulundadır.
BASILI KİTAPLARDAN YARARLANMA
Kitap talepleri, Millî Kütüphane üyeleri için, KAŞİF Kütüphane Otomasyon Sistemi üzerinden hafta içinde en geç saat 17:00'ye kadar yapılmalıdır. Hafta sonu ve mesai saatleri dışındaki kitap talepleri için ise E-Devlet üzerinden kitap ayırtma talebinde bulunulması gerekmektedir.
Rezervasyon işlemlerinin yapılabilmesi için kütüphaneye üye olunması gerekmektedir. Kütüphaneye e-Devlet üzerinden üye olunabilir. 2. Grup ve bireysel çalışma alanları, kütüphane üye kullanıcı adı ve şifresi ile rezervasyon sistemine giriş yapılarak rezerve edilir.
Giriş Kat yemek salonunda öğle 12.00-14.00 ve akşam 18.00-20.00 saatleri arasında çorba ikramı ve gece 00.00-08.00 saatleri arasında kek ikramı yapılmaktadır. Bu salonlarda sıcak ve soğuk içecekler ve atıştırmalık yiyecekler bulunmaktadır.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
*Kütüphanemiz herkesin kullanımına açık olup; 6 yaş ve üzeri kullanıcılar, kütüphane kurallarını kabul etme ve kurallara uyma şartıyla üye olabilirler. Üye olan kullanıcılara bir sefer kütüphane üyelik kartı verilmektedir.
Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
Millî Kütüphanemiz pandemi süresince hafta içi 09:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmetlerine devam edecektir. Siz kıymetli okuyucularımıza duyurulur.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Tam 72 yıl önce kurulan ve 'Türkiye'nin Hafızası' olarak anılan Milli Kütüphane de artık yok. 703 saylı KHK ile Milli Kütüphanenin kuruluş kanunu iptal edildi.
Üniversitelere Lisans mezunu adaylar arasından Kütüphaneci alımı yapılıyor. Adayların genel ve özel şartları taşımaları durumunda başvuru yapabilecekler.
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
eleman.net verilerine göre, Kütüphane Personeli 2023 yılında ortalama 16.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kütüphane Personeli , Temmuz 2023 yılında ortalama 16.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.760 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri