İstenilen iki sorudan herhangi birini hiç yapmayan adaylar sınavda başarısız sayılır. Engelli adayların, engellilik durumuna göre belirlenecek sınav salonları, doğrudan ilgili adaylara bildirilecektir. Sınavlar MSGSÜ Bomonti yerleşkesinde yapılacaktır. Yerleşkenin adresi ve krokisi kılavuzun sonunda verilmiştir.
Özel yetenek sınavları, baraj ve bölüm yerleştirme olmak üzere iki aşamada yapılır. Engelli adaylar ve yabancı uyruklu adayların baraj ve bölüm yerleştirme sınavları da aynı gün ve saatte yapılacaktır. Engelli adayların, engellilik durumuna göre belirlenecek sınav salonları, ilgili adaylara doğrudan bildirilecektir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları kapsamında Resim, Heykel, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Sahne Dekoru ve Kostümü bölümlerinin baraj sınavları 21 ve 22 Ağustos 2023 tarihlerinde 2 oturumda ...
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Yetenek Baraj Sınavı 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları kapsamında Grafik bölümü baraj sınavı 25 Ağustos 2023 tarihinde 2 oturumda gerçekleştirilecektir.
Yetenek sınavlarına giriş belgelerinizi başvuru yaptığınız https://basvuru.msgsu.edu.tr adresine e-devlet şifreniz ile girerek “Başvurularım” kısmından “Sınava giriş belgesi oluştur” butonuna basarak yazdırabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Devlet üniversiteleri için ise (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi) Y.K.S. 'den 225 puan almanız gerekmektedir. Ayrıca bazı devlet okulları, güzel sanatlar yetenek sınavlarına katılma şartları olarak daha yüksek puanlar istemektedir.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
Nitekim Mimar Sinan Üniversitesinde eğitim alabilmek için 236,13161 taban puanını geçmek, 484.536 başarı sıralamasını edinmek gerekmektedir. Ancak bu rakamlar 2023 yılı için geçerlidir ve her bölümün taban puanı ve başarı sıralaması kendi içinde değerlendirilmelidir.
Geçtiğimiz yıllarda iç mimarlık bölümü için yetenek sınavının kaldırıldığı, adayların tıpkı diğer bölümlere girmek isteyen öğrenciler gibi TYT ve AYT sınavlarına girmesi gerektiği YÖK tarafından açıklanmıştı.
yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.
Üniversite yönetimi 2003 Aralık ayında aldığı kararla adını "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi" olarak değiştirdi. 1982 yılından beri üniversitede eğitim dönemi 4 yıldır.
iptal edilmiştir. gönderilen yazıya göre sadece bu yıl için değil madde karar metninden çıkarılmıştır. belirtmekte yarar var, mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi'nin, özellikle endüstri ürünleri tasarımı bölümü'nün çabasıyla gerçekleşmiştir bu iptal.
Yetenek sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacak.
-Baraj ve bölüm sınavı yapılır. -Her sınavın süresi 3 saat (180 dk) dır.
Mimar Sinan Güzel sanatlar Üniversitesi Yetenek Sınavları başvuruları 1-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında https://basvuru.msgsu.edu.tr adresinden alınacaktır.
Adayların başvuracakları programın öngördüğü ALES sınavından yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. ALES sınavından en az 55 puan veya GRE'den sayısal bölümden en az 149 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak, Lisans sonrası Doktora başvurularında ALES sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.
Mimarlık Lisans Programından mezun olan öğrenciler, inşaat, tasarım ve danışmanlık firmalarında iş imkânı bulabilmekte veya serbest mimar olarak disiplinin tasarım ve uygulama alanlarında çalışmalarını sürdürebilmektedir.
Aksine güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavları için öncelikle TYT baraj puanını geçmeniz şartı koşulur. Barajı geçemeyen öğrencilerin yetenek sınavı için yaptığı başvuru kabul edilmez. Peki güzel sanatlar için AYT gerekli mi?
Bu Sınava Katılarak Girilebilecek Bölümler; Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Animasyon, Grafik Tasarım, Resim, Resim Öğretmenliği, Heykel, Resterasyon, Çini, Cam, Seramik, Sahne ve Kostüm Tasarım, Moda Tasarım, Tekstil Tasarım, Aksesuar Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim, illüstrasyon Bölümleridir.
Özel Yetenek Sınavları Aday Öğrenci Kriterleri: A) 24 yaşını doldurmamış olmak. (Yıl olarak) B) Lise mezunu olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri