(Haberde geçen balık minekop değil sarıağız (diğer Türkçe adı granyoz) balığıdır Minekop balığı Karadeniz'de "kötek" Akdeniz kıyılarında "karakulak" adıyla anılır.
Akdeniz, Marmara Denizi ve Karadeniz'de görülür. 29 Mayıs 2011 tarihinde, Marmara Denizi'nde 1.96 m boyunda ve 74 kg ağırlığında, sıra dışı büyüklükte bir Minekop yakalandı Haberde geçen balık minekop değil sarıağız (diğer Türkçe adı granyoz) balığıdır.
12 değişik türden meydana gelen bu familya ılık ve tropik suların sığ kesimlerinde yaşar. Vücutları iğ biçiminde ve yandan hafif basıktır. Pulları oldukça iri olan levreklerin yanları genelde beyaz, alt bölümleri gümüşi, alt yüzgeci ise sarımsıdır.
Minekop Çiftlik Kg | Balık Ye - Denizden Sofranıza Aynı Tazelikte. Granyöz veya kaya levreği (Argyrosomus regius) olarak da bilinen bir balık türüdür.
Minekop balığı Karadeniz'de 'kötek', Akdeniz'de ise 'karakulak' ismiyle anılır. Olta avcılığında en çok sülünez ve boru kurdu yemi kullanılır. Kayalıklarda ve kumlu ortamlarda yaşayan minekop balığının eti, çok lezzetlidir. Suyun içindeyken açık kahverenginde görülen bu balık, sudan çıkarıldığında altın gibi parlar.
İlgili 32 soru bulundu
değerlerinin 1'den küçük olması kültür minekop balığının tüketilmesinin radyolojik açıdan insan sağlığı için olumsuz bir etki yaratmayacağını göstermektedir. parametrelerinin tüketici sağlığı bakımından sorun teşkil etmeyecek seviyelerde olduğu ortaya konmuştur.
Çok lezzetli bir balık olan minakopun eti beyazdır. Özellikle kış aylarında balık yağ tuttuğu için ızgarası lezzetlidir. Haşlaması, pilakisi ve galete ununa batırılarak tavası da yapılır.
İspendek: Levreklerin küçüklerine verilen isim. Jumbo: Ticari balıkların boyut olarak en iri olanına verilen lakap.
Eğer balık buğulama yapmak ve iyi bir lezzet elde etmek istiyorsanız levrek tercihi daha uygun olacaktır. Levrek balığı çipuraya göre daha yağlı balık olduğu için buğulaması lezzetli olmaktadır.
Vücut yapıları ise, hafif kamburumsu olan bu balıkların oldukça iri pulları bulunur. Karınları ise, açık renkte olan bu balıkların kafaları gövdelerine göre daha küçüktür. Minekop balığı nasıl pişirilir? Minekop balığı, ızgarada, tavada, tuzda, güveçte, fırında ve pek çok şekilde yapılabilir.
Minekop: Akdeniz, Marmara ve Karadeniz balığıdır. Minekop olta avcılığının en popüler balığıdır. Tutması kolay, yemesi keyifli olan minekop balığının en leziz dönemi Eylül, Ekim ayları arasıdır.
Özellikle ismi nedeniyle çinekop, fiziki benzerliği nedeniyle eşkinaya benzetilen bu balık, aslında iki familaydan da tamamen farklıdır. Bazı bölgelerde kötek, bazı bölgelerde ise karakulak ismiyle bilinen minakop, ticaretinden, lezzetinden çok sağlığa faydalı olduğu bir konu ile tanınıyor.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. En alta patatesleri, üzerine bıçakla 1-3 çizik attığımız minekoplarımızı, kenarlara aralayan da soğanları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika kontrollü pişiriyoruz. Çoook lezzetli öyle sos mos derdi de yok deneyin pişman olamazsınız.
Ege Denizinin en lezzetlisi “derya kuzusu” benzetmesinin en çok yakıştığı balık olan kaya levreği yağlı, az kılçıklı ve beyaz etli bir balıktır.
Saldırgan ve yırtıcı bir balık olmayan minekop balıkları küçük balıklarla ve solucanlarla beslenmeyi tercih etmektedirler. Tek başlarına ya da sürüler halinde yaşayabilmektedirler Ekonomik değeri yüksek olan balıklar arasında yer almaktadır.
Avcı balıklar olup hamsi ve sardalya ile birçok kabuklu türünü tüketir. Maksimum boyu 230 cm ve maksimum ağırlığı da 103 kg olarak kayıt altına alınmıştır.
Çipura Ege denizinin balığıdır. Çanakkale'den Gelibolu'ya kadar sahillere yakın kumluk, çakıllık ve taşlık bölgelerde yaşar. Ege adalarında çipuranın büyüğüne 'hirisof' Marmara bölgesinde ise 'alyanak' denir. Küçük çipuralar ise 'lidaki' diye adlandırılır.
Bu sayede 160 - 180 dereceye ayarladığın fırında balığın leziz bir şekilde pişerek servise hazır hale gelebilir. İstavrit, levrek, çipura, hamsi, kalkan, karagöz ve palamut; fırında pişirmek için en ideal balıklardır.
Denizin 100 metreden daha derininde, tabana en yakın kısımlarda yaşayan balıklara dip balığı adı verilir. Mezgit, kalkan, lüfer, levrek, çipura, barbun ve kefal; en çok tüketilen dip balıklarıdır.
Vonoz (0-10 cm), Gaco (10-20 cm),Çingene palamudu (20-30 cm),Palamut (30-40 cm),Kestane palamudu (40-45 cm),Zindandelen (45-50),Torik (50-60 cm), Sivri (60-65 cm), Altıparmak (65-70 cm),Peçuta (75 ve daha fazla).
Efendim ana balığın ismi palamut. En küçüğüne kestane palamudu diyoruz. İki yüz elli gram filan olanlar. Sonra çingene palamudu, sonra palamut, sonra torik gelir.
Tokyo balık pazarında açık artırmaya çıkarılan orkinoz dünyanın en pahalıya satılan balığı oldu. Ağırlığı 269 kg çeken orkinoz (mavi yüzgeçli ton) yaklaşık 750 bin dolara alıcı buldu.
minekop (umbrina cirrosa), sciaenidae familyasından vücut hafif basık, sırtı kamburca olan bir balık türü. büyüklüğü ortalama 30-35 cm dir, maksimum 100 cm olur. akdeniz, karadeniz ve marmara denizinin dip kısımlarında yaşayan bir balık türü.
Ülkemizde çeşitli boylarda 300 civarında balık çiftliği bulunmaktadır. Çipura, levrek, alabalık çiftliklerde en çok yetiştirilen türlerdir. Bunların dışında az da olsa eşkina, sinarit, mercan, karagöz, lahos, minekop, kalkan, kerevit ve karides gibi 20 tür yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
Balıklar tava olarak pişirildiğinde genellikle biraz ağır bir tadı bünyesinde taşımaktadır. Ancak çinekop tava diğerlerinin haricinde oldukça lezzetli bir yapıya sahip olduğu için çokça tercih edilmektedir. Ayrıca güzel ve yumuşak bir et olduğundan dolayı çinekop tava en kolay pişen balıklar arasında da yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri