Polis Koleji; lise derecesinde eğitim ve öğretim yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak parasız yatılı ve resmî üniformalı okullar olarak kurulmuştur.
Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır. Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ek olarak polis olmak isteyen kişilerin üniversiteye giriş sınavlarında barajın üstünde puan almaları gerekmektedir.
(1) Polis Kolejine alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Genel Müdürlükçe tespit edilecek başarı puanını almış olmak. c) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak.
POMEM için KPSS baraj puanını geçmek. Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirlenmiş olan koşulları taşımak. 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını geçmemiş olmak. Herhangi bir siyasi parti ya da siyasi partilerinin yan kuruluşlarına üye olmamak.
Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi'nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvuru yapması, ardından gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula giderek kayıt yaptırıp başarılı ile mezun olması gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Yükseköğretim Kurumlar Sınavının sonuçları açıklandı. YKS TYT puanı ile polislik başvurusu yapacakların TYT'den en az 250 puan alması gerekiyor. 2022 yılında yapılan PMYO alımlarında 250 ham taban puan şartı aranmıştı.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Polis Meslek Yüksekokulları ise sadece ön lisans mezunlarına yöneliktir. Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
POMEM için (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla) sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ya da kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak şartı koşulmuştur.
Genelde düz lise ile beraber meslek lisesi kapsamında polis olma şansı bulunmaktadır. Yani bu lise bölümlerini bitiren kişiler KPSS ya da üniversite kapsamında polis olma şansını elde edebilir.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
LİSE MEZUNU POLİS ALIMI BAŞVURU 2023
olmak üzere toplamda 2500 Öğrenci alımı yapılacak.
PMYO İstanbul, Ankara, Kastamonu, İzmir, Samsun ve Kırıkkale'de bulunmaktadır. İstanbul'da bulunan Adile Sadullah Mermerci pmyo uzun yıllardır faaliyet . Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var ( Güncel) İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
Polislik Şartları 2023
Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi. KPSS baraj puanını geçmek. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
Adaylar, 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.
Buna göre, lisans mezunlarından KPSS'de bakanlıkça belirlenecek taban puanı alanlar arasından sınavın yapıldığı yılın, 31 Aralık tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından, sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınacak.
Üniversite mezunlarının sayısının her geçen gün toplumda artması ve istih- dam noktasında sıkıntı yaşanmasına bağlı olarak farklı iş alanlarında istihdam edilmeleri söz konusudur. 2005 yılından bu yana üniversite mezunlarının aldıkları lisans eğitimlerinin dışında sınırlı kontenjana bağlı olarak emniyet teşkilatında ...
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
Madde 7 - POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Her öğretim süresi iki (2) dönem, her dönem ise en az oniki (12) haftadan oluşur. Eğitim-öğretim Başkanlıkça belirlenecek tarihte başlar. Dönemler arasında bir (1) haftalık sömestr izni verilir.
2001'deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.
Polis Koleji, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan yatılı ve resmî üniformalı eski okul. 27 Mart 2015 tarihinde TBMM'de kabul edilen 6638 sayılı İç Güvenlik Paketi kapsamında kapatılarak öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı diğer okullara nakledilmişlerdir.
POLİSLİK TABAN TAVAN PUANI KAÇ 2023? Polislik 2023 taban puanı 250 olmalı. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için ise 200 puan olmak gerekiyor.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri