Yırtıcı bir balık olmayıp karides ve balık yavruları ile beslenir. Ağlarla avı yapıldığı gibi çift köstekli veya zokalı takımlada tutulur. Yem olarak karides ve sülinezi tercih eder.
Saldırgan ve yırtıcı bir balık olmayan minekop balıkları küçük balıklarla ve solucanlarla beslenmeyi tercih etmektedirler. Tek başlarına ya da sürüler halinde yaşayabilmektedirler Ekonomik değeri yüksek olan balıklar arasında yer almaktadır.
Minekop: Akdeniz, Marmara ve Karadeniz balığıdır. Minekop olta avcılığının en popüler balığıdır. Tutması kolay, yemesi keyifli olan minekop balığının en leziz dönemi Eylül, Ekim ayları arasıdır.
12 değişik türden meydana gelen bu familya ılık ve tropik suların sığ kesimlerinde yaşar. Vücutları iğ biçiminde ve yandan hafif basıktır. Pulları oldukça iri olan levreklerin yanları genelde beyaz, alt bölümleri gümüşi, alt yüzgeci ise sarımsıdır.
Minekop Çiftlik Kg | Balık Ye - Denizden Sofranıza Aynı Tazelikte. Granyöz veya kaya levreği (Argyrosomus regius) olarak da bilinen bir balık türüdür.
İlgili 37 soru bulundu
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
(Haberde geçen balık minekop değil sarıağız (diğer Türkçe adı granyoz) balığıdır Minekop balığı Karadeniz'de "kötek" Akdeniz kıyılarında "karakulak" adıyla anılır.
Ağlarla avı yapıldığı gibi çift köstekli veya zokalı takımlada tutulur. Yem olarak karides ve sülinezi tercih eder. Fileto olarak kesilip löp et elde edildiği için ticari değeri olan balıklardandır.
Akdeniz, Marmara Denizi ve Karadeniz'de görülür. 29 Mayıs 2011 tarihinde, Marmara Denizi'nde 1.96 m boyunda ve 74 kg ağırlığında, sıra dışı büyüklükte bir Minekop yakalandı Haberde geçen balık minekop değil sarıağız (diğer Türkçe adı granyoz) balığıdır.
Özellikle ismi nedeniyle çinekop, fiziki benzerliği nedeniyle eşkinaya benzetilen bu balık, aslında iki familaydan da tamamen farklıdır. Bazı bölgelerde kötek, bazı bölgelerde ise karakulak ismiyle bilinen minakop, ticaretinden, lezzetinden çok sağlığa faydalı olduğu bir konu ile tanınıyor.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Minekop balığı Karadeniz'de 'kötek', Akdeniz'de ise 'karakulak' ismiyle anılır. Olta avcılığında en çok sülünez ve boru kurdu yemi kullanılır. Kayalıklarda ve kumlu ortamlarda yaşayan minekop balığının eti, çok lezzetlidir.
Ülkemizde çeşitli boylarda 300 civarında balık çiftliği bulunmaktadır. Çipura, levrek, alabalık çiftliklerde en çok yetiştirilen türlerdir. Bunların dışında az da olsa eşkina, sinarit, mercan, karagöz, lahos, minekop, kalkan, kerevit ve karides gibi 20 tür yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
değerlerinin 1'den küçük olması kültür minekop balığının tüketilmesinin radyolojik açıdan insan sağlığı için olumsuz bir etki yaratmayacağını göstermektedir. parametrelerinin tüketici sağlığı bakımından sorun teşkil etmeyecek seviyelerde olduğu ortaya konmuştur.
Çinekop. 15–18 cm arasındaki uzunluğa ulaşan lüfer yavrusudur. Ağırlığı 55-65 gr arasındadır.
minekop (umbrina cirrosa), sciaenidae familyasından vücut hafif basık, sırtı kamburca olan bir balık türü. büyüklüğü ortalama 30-35 cm dir, maksimum 100 cm olur. akdeniz, karadeniz ve marmara denizinin dip kısımlarında yaşayan bir balık türü.
İspendek: Levreklerin küçüklerine verilen isim. Jumbo: Ticari balıkların boyut olarak en iri olanına verilen lakap.
tatsız tuzsuz yavan bir balık.
Granyöz veya kaya levreği (Argyrosomus regius) sciaenidae ailesine ait bir balık türüdür. Ağzının içindeki sarı renk dolayısıyla "sarı ağız" ve "halili" olarak da adlandırılmaktadır. Eti beyazdır. Ekonomik değeri yüksek olan balık, derin suları sever ve etçil olarak beslenir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Levrek, sinarit, uskumru, lüfer, palamut ve torik gibi balıklar suni yemle tutmak için idealdir.
Isparaz ve lidaki bu türün küçük çeşitleridir.
Vücut yapıları ise, hafif kamburumsu olan bu balıkların oldukça iri pulları bulunur. Karınları ise, açık renkte olan bu balıkların kafaları gövdelerine göre daha küçüktür. Minekop balığı nasıl pişirilir? Minekop balığı, ızgarada, tavada, tuzda, güveçte, fırında ve pek çok şekilde yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri