Bu pompa tipi, sıvı seviyelerinin kontrol edilmesi veya belirli bir basınç veya debi gerektiren uygulamalar için kullanılabilir. Mini dalgıç pompalar, normal dalgıç pompalara göre daha küçük boyutlu ve taşınabilirlikleri daha yüksek olan bir pompa çeşididir.
Birçok projenizde farklı konumlara sıvı aktarımı için kullanabileceğiniz, sessiz çalışan ve oldukça düşük güç tüketimine sahip olan su aktarma motoru ile su ve yağ gibi sıvıları saate 120 litreye kadar aktarabilirsiniz.
Pompalar yer değiştirme yöntemlerine göre pozitif deplasmanlı pompalar, impulse pompaları, hız pompaları, yerçekimi pompaları, buhar pompaları ve valfsiz pompalar olarak tiplere ayrılır. Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Pompa sıvıları taşımak için kullanılan mekanik bir mekanizmadır. Bir pompa, sıvıyı düşük basınçtan yüksek basınca hareket ettirir ve bundan dolayı basınç içinde bir fark oluşturur.Pompalar mekanik kuvvetlerin fiziksel kaldırma veya sıkıştırma kuvveti ile maddeyi itmesi prensibini kullanarak çalışır.
Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır. 6 metre ila 10 metre arasında olan kuyularda genelde Jet pompa kullanılır.
İlgili 23 soru bulundu
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
Dalgıç pompalar su çekme konusunda oldukça faydalı olan cihazlardır. Cihazların sahip olduğu birçok özellik bulunuyor. 2 Hp dalgıç pompa su çekme konusunda kullanılan pompa türüdür. 100 metre derinliğe kadar koyulabilir ve su çekme işlemleri gerçekleştirebilir.
Mini su pompası, sıvıları hareket ettirmek için otomatik işlevi olan bir cihazdır. Bir alanda depolanan suyu daha az enerji ile ihtiyaç duyulan tüm alanlara taşıyabilen su pompası, sıvıyı düşük basınçtan yüksek basınca taşır.
Emiş hattı tıkanırsa hidrofor susuz çalışır. Su olmadan çalışan hidrofor, pompa çark ve kademelerini tahrip eder ve böylece elektrik motoru yanar.
Bazı insanlar bu iki cihazı karıştırabiliyor. Hidroforlar su basıncını yükseltmek için kullanılan cihaz tipleridir. Fakat pompalar mevcut olan bir suyu herhangi bir alana basmak için kullanılır. Bu iki cihaz arasındaki en fark budur.
12 volt su pompası, elektrik enerjisiyle çalışır ve suyu emerek veya iterek transfer eder. Araç aküsü veya diğer 12 volt güç kaynaklarından güç alır.
Bir çok tipi bulunan dalgıç pompaların tek kademeli olanları; drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve çamur basmakta kullanılır. Ayrıca en küçük dalgıçlardan pompaları popülerdir. Derin sondajlarda ve kuyularda su çıkarmakta alışılmış olan tipler çok kademeli dalgıç pompalardır.
12 Volt su pompasının etkili bir şekilde çalışabilmesi için kullanılacak ortamdaki suyun sıcaklığının iyi bilinmesi gerekir. 12 Volt 5,0 litre hidrofor su pompası, 1,2 metreden emiş yapabilir ve 60-65 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
Jet pompaları genelde toprak üstüne monte edilmiş, suyun bir emme borusu vasıtasıyla bulunduğu yerden tahliye edilmesini sağlayan pompalardır. Jet pompaları yeraltı sularının zengin olduğu bölgelerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Su pompası basınç sistemini baz alarak çalışır. Su pompası kullanılmadığında içerdeki ve dışarıdaki basınç eşit olur. Ardından pompaya basıldığında alçak basınç ve yüksek basınç devreye girdiği için su akışı sağlanmış olur.
Pompaya hidromat takıldığı zaman artık ismi hidrofor olur diyebiliriz. Hidromat aynı zamanda fluid kontrol olarak da geçer. Hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir.
Bir dalgıç pompa günlük watt olarak tükettiği enerji miktarı boyutuna göre genelde 300 ile 1000 watt arası değişmektedir. (0.5 hp – 1.5hp) Saatlik (kw/ saat ) olarak tüketilen enerji yine su pompasının boyularına göre değişkenlik göstermektedir.
Seçilecek hidroforun pompası,Q = 27 m3/h Hm = 60 mSS değerlerini sağlamalıdır. Hidroforla birlikte kullanılacak denge tankı minimum 500 litre ve ön gaz basıncı 5,5 bar olmalıdır.
2 Lik Honda Benzinli Su Motoru Honda model makinamız saatte 45 ton su basma özelliğine sahip benzinli su motorudur.
50 HP (37 kW) Dalgıç Pompa Sistemi (200 Panelli)
Motoru su pompa içerisinde su yokken çalıştırmaya çalışmayın aksi takdirde pompa aşırı derecede ısınır. Pompanın susuz şekilde uzun süre çalıştırılması pompa contası ve keçelerine hasar verir.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
SOLAR DALGIÇ POMPA : 2 HP / 1.5 KW
Sulama pompanız bu sistemle sabah saatlerinde çalışmaya başlar gün batımına kadar çalışır.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri