Özellikle el yapımı sabun çiçekleri, dokuma halı, iğne oyaları, çini işlemeleri hediyelik eşya denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Hem şehir merkezinde hem de ilçelerinde yer alan hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yapabilir, semt pazarlarını gezebilir ve sevdiklerinize farklı hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.
İstanbul'u anlatan hediyelikler arasında anahtarlıklar, magnetler, seramik kupalar, çini tabakla, rakı bardakları, fincan takımı, cam tabak ve fotoğraf çerçeveler bulunmaktadır. İstanbul temalı hediyelik eşyaların tasarımında İstanbul' un önemli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri kullanılmaktadır.
Şehir, özellikle kendi ürettikleri organik ürünlerle dikkat çekmektedir. Tatilinizi sonlandırmadan alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün kolonyası, buzdolabı magneti, havlu, el işi dokumaları, gravür sanatı ürünler, kestane balı, dağ çileği gibi ürünler yer almaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Kök boyası kullanılarak yapılan Karatepe kilimleri, Osmaniye yer fıstığı, meşhur Osmaniye bıçakları, topaç, andız tesbihi, ahşap ürünler gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Şehrin simgesi haline gelen pek çok hediyelik ürün bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı yazma, sini bezi, ala eriği hediyelik eşya denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Şehirde özellikle kadınların yaptığı el yapımı ürünler dikkat çekmektedir.
Yöreye özgü Kandıra Bezi, Hereke'de dokunan halı ve ipekli dokumalar, Karamürsel'de örülen meşhur Karamürsel Sepetleri, şehri yansıtan buzdolabı magnetleri, meşhur İzmit Pişmaniyesi, Kandıra Yoğurdu, Saray Helvası, Kocaeli'de yetişen meyve ve yemişler gibi tatilinizi her an sizlere hatırlatacak olan ürünlerden satın ...
Ankara seyahatinde hediyelik eşya alışverişi için ayrıca; Beypazarı kurusu, Atatürk maketi ve rozeti, geleneksel el sanatları ürünleri, havuç lokumu, Güdül leblebisi, bal, dut ve Kalecik Şarabı da satın alınabilir.
Iğdır'dan hediye olarak ne alınır? Iğdır seyahatin sırasında sevdiklerine ve kendine şehre özgü olan kaya tuzu lambası, sarıkök, nabat şekeri ve yün çorap almanı öneriyoruz.
Artvin ziyaretlerinde ön plana çıkan hediyelik eşyalar arasında:buzdolabı magnetleri, tereyağ, dut pekmezi, karayemiş, kuzine zeytini, bal ve kemençe bulunmaktadır. Artvin yöresine ait doğal ve tarihi güzelliklerin işlendiği buzdolabı magnetleri, hediyelik eşya açısından sıklıkla tercih edilmektedir.
Gaziantep'ten ne alınır? Biber Salçası (Acı, Tatlı, Karışık), Pul Biber, Toz Biber, Dolmalık Patlıcan Kurusu, Dolmalık Biber Kurusu, Dolmalık Kabak Kurusu, bastık, sucuk, tahin helvası, köy pekmezi, lahmacun ve baklava en çok alınan ürünlerdir.
Telkarisi, kahvesi, sabun çeşitleri, bakır eşyaları ile Mardin seyahatinizi hatırlatacak harika hediye seçenekleri bulabilirsiniz. Tarih boyunca Süryaniler için önemli bir merkez olan Mardin'de; Süryani kahvesi, Süryani çöreği, Süryani şarabı, Süryani çayı ve daha pek çok Süryani ürünü hediye olarak alınabilir.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Giresun'un en popüler yöresel yemekleri:Karalahana Çorbası, Tel Kadayıf, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşusu Kavurması, Pezik, Görele Pidesi, Hamsi Böreği, Yağlaş, Mendek Çorbası, Isırgan Çorbası ve Darı Unu Helvası bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri