Midi fırın-mini fırın büyük boy fırınların küçük birer prototipidir. Tek farkı özellikle mini fırınlar daha küçük hacme sahip olduğundan pişen yemeğin miktarı daha azdır. Diğer fırınlarda olduğu gibi fırının özelliğine bağlı olarak hamur işleri ve ev yemeklerini mini-midi fırında pişirmek kolaydır.
Etek boyu diz üzerinde kalan elbiseler mini elbise olarak adlandırılırken etek boyu diz altında kalan elbiselere midi elbise denilmektedir. Fakat diz altında kalan tüm elbiseler midi olarak değerlendirmez. Bilek ve diz arasında bir etek boyu görülürse bu midi elbise olarak adlandırılmaktadır.
Mini midi fırın modelleri pek çok marka tarafından 20, 32, 33, 39 ve 42 L gibi farklı boyutlarda dizayn edilir. Genişlik açısından 44 cm ya da 64 cm gibi çeşitler olan mini midi fırın modelleri vardır. Bu tasarımların derinlikleri 44 cm ya da 47 cm olabilir. Yükseklikleri ise 33 cm ve 39 cm şeklinde dizayn edilebilir.
Midi Fırın Ne Demek? Fırınlar arasında küçük boyuta sahip fırınlardan biri de midi boy fırınlardır. Bu fırınlar standart fırınlara oranla daha ufak boyutlu olarak tasarlanmış ve bu yüzden de midi olarak bilinmektedir. Midi fırınlar genellikle küçük olsa da çoğu yiyeceği rahat bir şekilde pişirebileceğiniz ürünlerdir.
70 litre midi fırınlar, modern mutfakların vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. Bu fırınlar, orta büyüklükteki ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için ideal boyutta ve kapasitede tasarlanmıştır. 70 litrelik iç hacmi sayesinde, aynı anda birden fazla yemeği pişirmek mümkün hale gelir.
İlgili 19 soru bulundu
Birçok markada 20 L, 32 L, 33 L, 39 L ve 42 L gibi farklı iç hacimlere sahip olan mini fırın modelleri bulunur. Genişlik bakımından 44 cm ya da 64 cm gibi seçenekler olan mini fırınların derinlikleri 44 cm veya 47 cm, yükseklikleri ise 33 cm ya da 39 cm olabilir.
Midi & Mini Fırın Modelleri ve Özellikleri
Birçok model, üst ve alt ısıtıcılar, fanlı pişirme ve ızgara işlevi gibi özelliklere sahiptir. Bu cihazlar, özellikle küçük mutfaklarda kullanım için tasarlanmıştır ve genellikle 20 ila 45 litre arasında kapasiteye sahiptir.
Fırın boyutuna uygun kek kalıbıyla mini-midi fırınlarda da lezzetli kekler yapmak kolaydır. Önden ısıtılan fırını, 150-160 dereceye ayarladıktan sonra 30-35 dakika kapağını açmadan istediğiniz şekilde kabaran kekleri kontrollü şekilde pişirebilirsiniz.
Tezgahta yer kaplamasını istemediğiniz mini fırını daha çok mutfak dolabına ya da mutfak dolabında yer yoksa buzdolabının üstüne koyabilirsiniz. Fakat özellikle buzdolabı kullanımı oldukça tehlikelidir.
Bu nedenle yiyeceklerinizi daha çabuk pişirebilirsiniz. Dolayısıyla fırın fanı ne zaman kullanılır sorusunu soran bir kişinin acelesi varsa hızlı ve homojen yemekler için fanı çalıştırabilir. Fanlı fırınlar, sıcaklığı daha iyi kontrol edebilir ve daha hassas bir şekilde ayarlanabilir.
Tezgâhın üstüne yerleştirilebilen mini fırınlar, farklı bir alanda saklanıp pişirme sırasında, mutfakta prizin olduğu uygun bir yere de yerleştirilebiliyor. Diğer bir deyişle set üstü fırınlar, diğer fırın çeşitlerine göre daha portatif.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
Simfer Midi Mini Fırın, teknik özellikleri ile dikkat çeken bir üründür. İşte fırının teknik özellikleri: 45 litre kapasiteli midi/mini boyutları sayesinde yer tasarrufu sağlar. 1600 Watt gücünde, ısı ayarları 100-230 derece arasında değiştirilebilir.
Mini Fırın ile Midi Fırın Arasındaki Farklar
Mini ve midi fırın arasındaki temel fark fırın ölçüleridir. Midi ve mini fırın ölçüleri birbirinden farklıdır. Mini boy fırın için orta büyüklükte fırın tanımı yapılabilir. Miniler ise en küçük boy fırın modeli kabul ediliyor.
Müzik Enstrümanları Dijital Arabirimi ya da kısaca MIDI (Musical Instrument Digital Interface), elektronik müzik aletleri ve bilgisayarlar arasında gerçek zamanlı veri alışverişini sağlayan, endüstri standardı haline gelmiş yaygın bir iletişim protokolü.
Midiler küçük boyutlu müzik dosyalarıdır. Bunlar insan sesi içermezler, yani enstrümantal parçalar ya da sözlü şarkıların alt yapılarıdır. Dijital müzik klavyelerince çalınarak üretilir ve özel bir kablo yardımıyla bilgisayara kaydedilirler. Kendi içlerindeki hafızaya kayıt yapabilen orglar da vardır.
Bu durumda da alta fırın tepsisi yerleştirmek gerekir ki, hem ısının gücü dağılmasın, hem de bu yağlar fırının tabanına dökülmesin. Akan yağların iyice yapışmayıp rahatça temizlenebilmesi için alttaki tepsiye 1 parmak su koyun.
Daha çok L tipi mutfaklarda, tezgahın en baş ya da köşe bölümüne yerleştirilir ve rahat kullanılması sağlanır. Mutfaklarda fırınların en köşeye yani cama yakın bölüme yerleştirilmesinin nedeni, oluşan yemek kokularının, evin diğer odalarına yayılmasını önlemektir.
Fırının arka kapağı ile duvar arasında en az 2 cm boşluk olması hava sirkülasyonu sağlaması açısından gereklidir. Fırının yakınındaki mobilyalar 100º C üzerindeki sıcaklığa dayanıklı malzemeden yapılmış olmalıdır. Mutfak mobilyaları ocak tablasından yüksek ise, fırının yan yüzünden en az 11 cm mesafede bulunmalıdır.
Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Önceden ısıtılmış 150-160 derecede mini fırınımızın alt rafına koyuyoruz ve 30-35 dakika kapağını açmadan kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkan kekimizi 10-15 dakika boyunca ıslak bir bezin üzerinde bekletiyoruz ve ellemiyoruz daha sonra kenarlarından oynayarak kalıbımızdan çıkartıyoruz.
Simfer midi fırın ölçüleri farklılık gösterebilmektedir. Geniş bir aileniz varsa ve çoğunlukla kalabalık davetler veriyorsanız Simfer midi fırın 70 lt sizin için uygun seçenek olabilir. Ancak küçük bir aileyseniz ya da yalnız yaşıyorsanız, Simfer mini fırın 45 lt ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecektir.
Bosch mini fırın 45 lt, 50 lt kapasiteye sahiptir. Fırın içerisindeki ısının iç hacme eşit ve yüksek performansta yayılmasını sağlar. Bu sayede yiyeceklerinizi tam kıvamında pişirmenizi sağlayarak kendinizi geliştirme isteği sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri