Söylenişi on çeşit farklılık gösterse de bu sözcüğün doğru yazılışı "bisküvi", doğru okunuşu da ne tesadüftür ki yine, bisküvidir.
BİSKÜVİ NASIL YAZILIR? Bu Kelimenin doğru biçimde ele alınması ve yazımı, 'Bisküvi' halidir. Un ve süt ile şeker ya da tuz karıştırılarak hazırlanmış yiyecek türleri içerisinde gelir.
BİSKÜVİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin bisküvi mi, püsküüt mü, pisküüt mü, büsküüt mü, pisküvi mi, püsküvüt mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bisküvi şeklinde olmalıdır.
Bisküvi Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldı vakit bu kelimenin yazılış hali bisküvi olarak öne çıkmaktadır. Bu yazımı ile beraber hata yapmadan birçok farklı yerde kullanmak mümkün.
Fakat TDK'nın eski imla kılavuzları ve günümüzde halen Dil Derneği yazım kılavuzu Ç harfiyle yani ÇİKLET yazımını önermektedir.
İlgili 33 soru bulundu
at sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.
Bu kelimenin doğru yazımı "çinekop" olarak ortaya çıkıyor.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
kolonya✅ (Doğru kullanım)
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
Aşçı kelimesi doğru yazılışı aşçı şeklinde olmaktadır. Ahçı şeklinde kullanım ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre aşçı kelimesinin doğru yazımı aşçı şeklinde olmaktadır.
Bu bağlamda kelimenin direkt olarak doğru yazılışı asfalt şeklinde öne çıkar. Yanlış yazımı ise asvalt biçiminde değerlendirilir.
TDK'ya göre karnabahar kelimesinin doğru yazılışı "karnabahar"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre bisküvi kelimesinin doğru yazılışı "bisküvi"dir.
1870 civarında Belçikalı usta fırıncı Edouard de Beukelaer tarafından icat edildi ve başlangıçta le petit prince fourré ("küçük, dolu prens") olarak adlandırıldı. Oğlu daha sonra Niederrhein Kempen'de Flaman bisküvi fabrikasını kurdu.
bisküvi - Nişanyan Sözlük. Fransızca biscuit “«çifte kavrulmuş», iki kez pişmiş kurabiye” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Fransızca bis “iki kez” ve Fransızca cuit “pişmiş” sözcüklerinin bileşiğidir. (NOT: Bu sözcük Fransızca cuire “pişirmek” fiilinden türetilmiştir.)
Mide kelimesi birçok kişi tarafından mide şeklinde yazılmaktadır. Ancak bazı kişiler bu kelimeyi 'miğde' veya 'migde' şeklinde yazmaktadırlar. Bu yazım şekilleri yanlıştır. Çünkü bu kelimenin tek doğru yazımı 'mide' şeklindedir.
Bu kelimenin doğru yazımı, 'Ataş' şeklindedir. Özellikle kelimenin sonundaki harfe dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda son harf, 'ç' yerine, 'ş' olmalıdır. Böylece doğru şekilde ataş olarak ele alınabilir ve yazılabilir.
Bu kelimenin yazımı hakkında dilimizde bazı tereddütler oluşmaktadır. Bir kelimenin yazımı konusunda erişilebilecek en doğru kaynak TDK tarafından hazırlanan sözlük ya da kılavuzdur. Bu kaynaklar incelendiğinde “şarj”, bu kelimenin doğru yazılışıdır.
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru Yazılışı ise, kirpik şeklindedir. Kirpik kelimesi, halk arasında çoğu zaman kiprik şeklinde söyleniyor.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Tatlısu levreği (Perca fluviatilis), Percidae familyasından bütün Avrupa'da yaygın olan bir etçil tatlısu balığı türü.
İSKORPİT KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle iskorbit şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı iskorpit şeklinde olmalıdır.
Köpek ve balık kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan bu kelime grubunun ifadesini doğru şekilde yansıtabilmek için, mutlaka ayrı biçimde ele alınması gerekir. Özellikle bu tür kelime grupları bir araya geldiği vakit anlam bütünlüğü bozulur. Böyle durumlarda ne olduğu anlaşılmaz ve ayrıca yazım hatası gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri