Miray ismi Farsça kökenli bir isimdir.
Hayatı 17 Temmuz 2000 tarihinde Ukrayna'da, Türk bir baba ve Ukraynalı bir anneden doğdu.
Miray ismi, Farsça kökenlidir. Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır.
Miray ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Miray ismini koymak caizdir.
Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.
İlgili 41 soru bulundu
Mirhan Farsça kökenli bir isimdir. Kadın hükümdar ya da temize çıkarılmış anlamlarına gelen Mirhan ismi unisex bir simdir. Genelde erkeklerde karşılaşılsa da kız bebeklerde de tercih edilmesi mümkündür.
"Maran:" Farsça bir sözcüktür. "Mar" yılan anlamında, "-an" ise çoğullamasıdır. Maran ya da incelterek söylenilen "Meran" sözcükleri Anadolu topraklarında birçok yöre ve yer adı olarak da kullanılmaktadır. "Erbüke:" Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” sözcüklerinin bileşimidir.
Miray ismi Farsça bir kelimedir. Bu sebeple Farsçadan dilimize geçmiştir. Miray isminin anlamı TDK sözlüklerinde geçmemekle birlikte anlamı güneş ve ay gibi parlayan anlamına gelmektedir.
Bu isim genellikle kraliçe anlamına gelen Ece ve Melike ismiyle birlikte kullanılır. Ayın ilk günleri manasına gelen Hilal da Miray ile birlikte kullanılan bir diğer isimdir. Miray isminin diğer anlamı ise Ay gibi parlak olan, ışık saçan ve etrafındaki kişilere örnek olan kişidir.
Miray isminin anlam olarak “ay gibi parlak olan, ışık saçan, etrafına örnek olan, muradına ermiş, mutlu, kısmetli” gibi farklı kelimeleri ifade eder. Bununla birlikte “ayın ilk günleri” anlamına geldiği de bilinir.
Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan. Miray isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 1.747 kişiden birinin ismi Miray.
Aden ismi son dönemlerde kız çocukları 👩 için çok tercih edilen isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isimdir.
MİRA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Mira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Mira ismini koymak caizdir. MİRA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Mira ismini kullanan 14.121 kişi bulunmaktadır.
MİRAY İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU? Miray ismi Farsça kökenlidir. Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Arap toplumlarında kullanımı yok denecek kadar az olan bir isimdir.
Farsçada, emir veren komutan demektir. Arapçada ise, "tartışma" anlamındadır. Mira ismi gücü, başarıyı ve azmi temsil etmektedir. Bu isme sahip kimseler zorlukların üstesinden gelmede başarılıdır.
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir. Neva, ahenk, ses, seda anlamlarına gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türk Sanat Müziğinde bir makamın ismi de Neva'dır. Bir diğer anlam olarak da Neva ismi zenginlik, mutluluk ya da ferahlık anlamlarına gelir.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Meyra, Arapça kökenli bir isimdir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Meyra isminin anlamı parlayan ışık anlamına gelir. Aynı zamanda erdem, doğruluk ya da fazilet gibi anlamlara da gelmektedir.
Açıklama: Tarsus'ta binlerce yıl önce yedi katlı yer altında yaşayan yılanlar varmış. Maran adı verilen bu yılanlar, akıllı, şefkatli; barış içinde yaşarlarmış. Maranların kraliçesine Şahmaran denirmiş.
Şahmeran sözcüğü, Farsça شاه (şâh) ve ماران (mârân; yılanlar) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. Her ne kadar "şah", erkekler için kullanılan bir unvansa da Şahmeran'a ilişkin tüm efsanevi kayıtlarda ve Şahmeran efsanelerine özgü tüm betimlemelerde varlık dişidir.
Marin İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Bazı isimler Kur'an'da yer alır ve aileler bu isimler arasından tercih yapar. Fakat Marin Kur'an'da geçen bir isim değildir. Bu isim Kur'an'da yer almaz.
Ayrıca V.Minorsky Romalılar ve Yunanlar İran'da yaşayan Kürtler için "Cyrtiiler" dediklerini ve söz konusu bölgenin ilk kez "Kardu" isminin kullanıldığı Zagros Dağları'nın batısındaki topraklar içindeki Kürtler'i kast ettiklerini ifade etmiştir.
Mardin (Kürtçe: Mêrdîn), Türkiye'nin Mardin ilinin merkezi olan şehirdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri