Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Misafir plakalı aracı başkası kullanabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Misafir plakalı aracı başkası kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.net

Misafir Plaka aracı kimler kullanabilir?

MAVİ PLAKA İŞLEMLERİ
  • Türkiye' deki Elçilik, konsolosluk ve buralarda görevli Memur ve Hizmetliler. ...
  • Teknik iş birliği ve benzeri uluslar arası anlaşmalar kapsamında çalışan yabancı uzmanlar. ...
  • Yabancı işçi bürolarında çalışmakta olan yabancı personeller. ...
  • Yabancı basın yayın kuruluşları ve mensupları

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: berkay.com.tr

MA plaka aracı başkası kullanabilir mi?

**Yukarıdaki niteliklere sahip kişiler Türkiye'de bulundukları süre boyunca sağlanmış resmi izinler süresince sahip oldukları araçları sadece kendileri ve aile fertleri kullanabilir. 3üncü şahısların bu araçları kullanması kanunen yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diplomaticplate.com

Yurtdışından getirdiğim arabayı babam kullanabilir mi?

Taşıtınızı sizden başka, yurtdışında yerleşik (taşıt getirilmek istenilen tarihten geriye doğru son 1 yılın 185 gününü yurtdışında geçirmiş) eşiniz,anne, baba ve çocuklarınız kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yabancı plakalı aracı kardeş kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

YABANCI PLAKALI ARACIN TÜRKİYE'DE 24 AY KULLANILMASI İLE İLGİLİ SÖYLENEN BU YALANA İNANMAYIN!

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Başkasının adına olan arabayı kullanmak yasak mı?

Başkasının Arabasını Kullanmak Cezası

Cezası bulunmayan bu durumun aracın trafik kazasına karışması durumunda yükümlülükleri bulunmaktadır. Kazaya sebebiyet veren sürücünün cezai yaptırımları ve tazminat yükümlülükleri bulunmaktadır. Sürücünün yanı sıra araç sahibi de sürücü kadar sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Arabayı başkası kullanabilir mi?

Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: perlatr.com

Yurtdışından gelen arabayı başkası kullanabilir mi?

❖ Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ❖ Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından vergisiz araç getirebilen kişiler kimlerdir?

Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Yurtdışından getirilen araba satılabilir mi?

Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

MA plaka Türk kullanabilir mi?

Ma plakali araclari sadece ruhsat sahibi ve 1derece yakini kullanabilirler yani ozet gecersem baba anne ve cocuklari surebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

MA plakalı aracı Türk vatandaşı olabilir mı?

sadece ikamet edip çalışma izni olmayan veya yurt dışından emekliliği bulunmayan yabancı kişiler ve Türk vatandaşları, vergilerini ödeseler dahi yabancıdan yabancıya, Taxfreecar®, mavi plaka, MA plaka araçlardan satın alamazlar ve bu haktan hiçbir şekilde faydalanamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 9ekim.com

M plaka araç şehir dışına çıkabilir mi?

Toplu Taşıma Araçları, Çalıştırma Ruhsatı olmadan çalıştırılmaz, İl trafik Komisyonunca verilen ve UKOME Tarafından belirlenen Seyrüsefer sırasında güzergahlar dışına çıkılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asof.org.tr

Misafir Plaka ne oluyor?

MA MZ plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye'ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: silayolusevenler.com

Misafir araç statüsü nedir?

misafir plakalı araçlarını, Türkiye'de kaydettirebiliyorlar. Buradaki hazır misafir plakalı aracı satın alıp kayıt ettirebilirler ya da yurtdışından kendi araçlarını gümrükten sokup misafir plakasına da başvurabilirler. Bunun için en önemli şartlardan biri, Türkiye'ye geldikten 6 ay içinde müracaat yapmalarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Araç sahibi olmadan plaka alınabilir mi?

Özel plaka alımı için tek adres Emniyet Müdürlüğüdür. Tabi ki bu durum sadece plakanın sahibinin olmaması durumunda geçerlidir, eğer sahipsiz ise Emniyet Müdürlüğü üzerinden özel plaka alabilirsiniz. Bu alım süreci gerek bulunulan ildeki Emniyet Müdürlüğü'nden gerek ise Emniyet Müdürlüğü web sitesinden yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetas.com.tr

Almanya'dan kesin dönüş yapan araba getirebilir mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi Almanya'dan kesin dönüş yapanların hakları arasına araç getirme de bulunuyor ancak bunun için bazı özel prosedürlerin geçerli olduğunu da unutmamak gerekir. Bu özel hususlardan ilki ikamet süresidir. Türkiye'ye aracını getirmek isteyenlerin Almanya'da en az 185 gün kalmış olmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetracogroup.co

Türk plakalı araçların yurt dışında ne kadar kalabilir?

Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilmekte olup, 30 gün geçince araç sahibinin taahhüdü ve gümrük makamları tarafından verilen izin belgesine göre geçici plaka ve ruhsat verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mus.pol.tr

Yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşı yurtdışında kullandığı aracını kesin dönüş yaptığında Türkiye'ye getirebilir mi?

Ø Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle yerleşim yerlerini yabancı bir ülkeden Türkiye'ye kesin olarak nakleden kişiler,Türkiye'ye araç getirebilirler. Bu kişilerin getirdiği araçlardan gümrük vergisi alınmaz. Sadece KDV ve ÖTV alınır. Bu vergiler aracın Türkiye'ye ithalatı sırasında ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ddp.com.tr

Yurt dışından gelen arabayı başkası kullanırsa cezası nedir?

Türkiye'de Yabancı Araç Kullanma Cezası Nedir? Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 5scarrental.com.tr

Kimler yurt dışından araç getirebilir?

SADECE YURTDIŞINDA İKAMET EDEN KİŞİLER ARAÇ GETİREBİLİR

Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye'ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir. Daha önce yurt dışına çıkmamış ya da yurt dışında ikamet etmeyen kişiler yabancı plakalı araçlar ile ülkede bulunamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Yabancı plakalı araç Türkiyede muayene olur mu?

peki türkiye'de buna tür. yani muayene yaptırma imkanı var mı. maalesef türkiye'de muayene imkanı yok. türkiye avrupa birliği üyesi olmadığından. türkiye'deki yapılan muayene burda geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiktok.com

Kiralık aracı başkası kullanırsa çevirmede ne olur?

Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Araç sahibine ceza gelir mi?

Yeni düzenlemeye göre; plaka sahibine idari para cezasının verilmesinin, ancak aracı sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin vermesi halinde mümkün olacağı belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Araba 2 kişinin üzerine olur mu?

araba alımı sırasında 2 kişi birlikte para veriyorlar. bu durumda araba ikisinin üzerine yapılabilir mi? yani arabayı müşterek almak mümkün olabiliyor mu? Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT