Manyetik Terapi stresle baş etmek, dolaşımı attırmak, kasları rahatlatmak, ve ağrıları dindirmek amacıyla asırlardır kullanılmaktadır. Dünya üzerindeki bir çok insan ağrılardan kurtulmada manyetik terapinin gücüne inanmaktadır. Doğu'da ise mıknatıslar ağrıyan eklemlerde ve şişleri indirmek amacıyla kullanıla gelmiştir.
Mıknatıs ya da demirkapan, manyetik alan üreten nesne veya malzemedir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez.
Mıknatısların kullanım alanları şunlardır: - Mıknatıslar manyetik iğneler ve denizci pusulası oluşturmak için kullanılır. - Kalıcı mıknatıslar jeneratörlerde, elektrikli hızlandırıcılarda ve elektrik motorlarında kullanılır. - Elektromıknatıslar hoparlörlerde, elektrikli çanlarda ve elektrikli vinçlerde kullanılır.
Sağlık ve Tıp: Mıknatıslar tıp alanında da kullanılmaktadır. MRI makineleri gibi ekipmanların, çalışması için mıknatıs kullanır. Tıbbi cihazların yanı sıra kanser tedavisinde de mıknatıslar kullanılır.
Kuzey ve güney olmak üzere 2 kutbu bulunan mıknatısların en önemli özelliği zıt kutupların birbirini çeken ve eş kutupların birbirini iten bir çözüm üretmesidir. Mıknatıslar genel itibarıyla metalleri çekerken nikel ve kobalt gibi metaller üzerinde de etkilidir.
İlgili 30 soru bulundu
Mıknatıs madeni parayı çekmez ama neden çekmez. Çünkü madeni para yani bozuk para yapısında herhangi bir manyetik madde bulundurmuyor. Buna farklı örnek bakır ve alüminyumu vermiştik. Bunlar içerisinde de mıknatısın çekebileceği kadar manyetik özelliği olan madde bulunmuyor.
Mıknatıs altını çekmez, çünkü altın soy metaldir. Yeryüzünde az bulunan soy metaller aşınmaya dirençlidir. Mıknatıs; Manyetik alan üretebilme özelliği bulunan bir metaldir. Dolayısıyla altını çekmemektedir.
Kırıklarda yeni kemik oluşumunu hızlandırarak kaynamayı çabuklaştırır. Osteoporoz hastalarında kemik kaybını azaltır. Bel boyun fıtıkları, menisküs yırtıkları gibi ağrılı kas iskelet sistemi hastalıklarında ağrıyı azaltır, kanlanmayı ve hücre yapımını arttırarak iyileşmeyi hızlandırır.
Magnetoterapi, manyetoterapi veya manyetik alan tedavisi, bazı hastalıkların manyetik yöntemlerle tedavi edilmesi işlemidir. Mıknatıs, elektromıknatıs ve sinir fonksiyonu tedavisinin etkili olduğuna, hücre bölünmesini, kan akışını, kemiği etkilediğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.
Mıknatısın kullanım alanları ise şunlardır; Mıknatıslar denizci pusulası ve manyetik iğneler oluşturmak için kullanılır. Elektromıknatıslar hoparlörlerde, elektrikli vinçlerde ve elektrikli çanlarda kullanılır. Kalıcı mıknatıslar elektrikli hızlandırıcılarda, jeneratörlerde ve elektrik motorlarında kullanılır.
Mıknatıslar ferromanyetik adı verilen metallerden meydana gelmiştir. Bu ferromanyetik metaller ise nikel ve demir gibi metallerdir. Bu metallerin özelliği ise sürekli bir manyetizma yaratarak mıknatısın çok iyi bir mıknatıslanma özelliğini yaratmasıdır.
Boya kutularının kenarlarında, fırça tutmak için, kabloları toparlamak için ev içerisindeki ataçlarınızı toparlamak veya makyaj ürünlerinizin derli toplu durması için, resim çerçeveleri ve mutfak eşyaları için mıknatıs kullanımı kolaylık sağlamaktadır.
Metal, demir, nikel, kobalt gibi maddeleri çekme özelliği gösterir. Mıknatıslarda iki kutup bulunur ve bu kutupların bir birlerine karşı çekme ve itme özelliği söz konusudur. Zıt kutuplar bir birlerini çekme özelliği gösterirken aynı kutuplar birbirlerini itme özelliği gösterecektir.
Ferritik mıknatıslar 2.000 Gauss mertebesinde çekim gücü ve 2-3 yıl mıknatıs özelliğini sürdürebilme özelliğine sahipken, neodymium mıknatıslarda bu değerler 13.700 Gauss (sertifikalı değerlerdir) çekim gücü ve 12-14 yıl kullanım ömrü olarak gerçekleşmektedir.
Mıknatıslar gözle görülemeyen manyetik alan üreten malzemelerdir. Mıknatıslar demir, nikel, kobalt gibi metalleri çeker; bakır, alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan cisimlere ise etki etmez.
Neodyum mıknatıslar ise oldukça yaygın biçimde kullanılan nadir toprak mıknatısı türlerinden biridir. Neodyum mıknatıslar aynı zamanda en güçlü mıknatıs olarak bilinir. Neredeyse dünyanın her yerinde kullanılmaktadır.
İleri derecede bel ve boyun fıtığı, kronikleşen omuz, sırt, bel ve diz ağrıları, boyun düzleşmesi durumlarında uygulanan oldukça başarılı bir yöntemdir. Türkiye'de çok az sayıda merkezde uygulanan yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi, kısa zamanla ağrılardan kurtulmayı sağlamaktadır.
MR tarayıcısı tarafından oluşturulan güçlü manyetik alan, vücudunuzdaki atomların aynı yönde hizalanmasını sağlar. Daha sonra MR makinesinden radyo dalgaları gönderilir ve bu atomları orijinal konumlarından uzaklaştırır.
Manyetik alan insan vücudundaki hücrelerin yıkımını yavaşlatır, hücre yenilenmesini hızlandırır ve böylece vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlamaktadır. Özetle manyetik alan tedavisi, vücudun kendi kendini tedavi etme gücünün, hiçbir yan etki oluşturmadan uyarılmasıdır.
Mıknatısların gücü azalmaz fakat çekim kuvvet azalması ısıya karşı duyarlı olması sebebi ile gerçekleşir. Yüksek ısıya maruz bırakılan mıknatısların her zaman güçleri azalır ve kullanılamaz durumda olur.
Tüm yıl boyunca mıknatıslı bileklik takmak tansiyonu düşürebilir, damar sertliğini önleyebilir, endokrin bozukluklarını düzenleyebilir, toksinleri vücuttan atmamıza yardımcı olabilir ve birçok kronik hastalığı önleyebilir.
Magnetoterapi Nasıl Uygulanır? İçerisinden elektrik akımı geçirilen tüp şeklinde kafes içerisinde hasta herhangi bir rahatsızlık ya da titreşim hissetmeden yatar. Bu elektirik akımı, tüpün iç kısmında manyetik alan oluşturur. Seans süresi 20 dakikadır.
Altının gerçekliğini test etmek için en kesin yöntemlerden biri altını bir seramik üzerine sürtmektir. Seramiğin sırlanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için bir tabağın arkasını kullanabilirsiniz. Altını hafifçe sürttüğünüzde eğer gerçek değilse siyah bir iz bırakır.
Mıknatıs sadece manyetik özelliği olan cisimleri çeker, demir,çelik ve demir oksit esaslı tüm metal ve seramikleri, bir miktar nikel ve kobaltı çekebilirken altın, bakır, alüminyum, çinko gibi malzemeleri çekmezler. Mıknatıs ile para, altın, bakır gibi malzemeler çekilemez.
Farklı birleşenlerden oluşan maddeler arasında mıknatısın çekmediği maddelerde bulunmaktadır. Bu maddeler çoğunlukla manyetik özelliği taşımayan alüminyum, gümüş, altın, cam gibi maddelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri