Dijital Şifre tüm dijital kanallarımızda geçerli, 6 haneli ve tamamen sayılardan oluşan (numerik) bir şifredir. Henüz Dijital Şifre'nizi almadıysanız; Mobil ve İnternet Şubemizde yer alan “Anında Şifre” menüsünden kart bilgileriniz ile hemen alabilirsiniz.
Şifre(PIN), Banka kartınız ile alışverişte ve Bank 24'lerde işlem yaparken kullanacağınız size özel 4 rakamlı güvenlik numarasıdır.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
İnternet ya da mobil telefonu üzerinden işlem yapmak için uygulamaya girişte kullanılan şifre. Banka internet şubesi ilk defa kullanılacağı zaman alınır. Müşteri ya da bankanın istediği zamanda değiştirilir. Bankacılık şifresi, çağrı merkezi sesli ya da görüntülü aranarak alınır.
Kart şifresi, kartın işlem görmesi halinde kart kullanıcısından istenilen genellikle 4 haneli olan şifredir. Kart şifresi, kartın yalnızca sahibi tarafından kullanılması için verilir ve güvenlik için tercih edilir.
İlgili 37 soru bulundu
Müşterisi olunan bankanın şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşerek internet bankacılığı için şifre almak istendiği belirtilebilir. Kişiden alınan bilgiler doğrultusunda (TC kimlik numarası, müşteri numarası vb. gibi) bankaya kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık şifre gönderilecektir.
T.C. vatandaşı olup yeni kimliğe sahip her bireyin özel güvenlik mesajı vardır. Kapalı bir zarfta verilen 6 haneli PIN şifresi, kişisel bilgilerin kontrol edilmesi ve kişiye özel olan güvenlik mesajının değiştirilmesi için kullanılır.
Dijital Şifre Nedir? Dijital Şifre tüm dijital kanallarımızda geçerli, 6 haneli ve tamamen sayılardan oluşan (numerik) bir şifredir. Henüz Dijital Şifre'nizi almadıysanız; Mobil ve İnternet Şubemizde yer alan “Anında Şifre” menüsünden kart bilgileriniz ile hemen alabilirsiniz.
Telefon Bankacılığı şifrenizi Çağrı Merkezi, Şubeler ya da ATM ler aracılığı ile oluşturabilirsiniz. Sesli Yanıt Sistemini aradığınızda kart numaranızı girdiğinizde kart şifrenizi / müşteri numaranızı ya da TC Kimlik Numaranızı girdikten sonra Telefon Bankacılığı şifrenizi tuşlamanız beklenmektedir.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk “Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk "Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu" bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Yeni Şifre Kuralları
- 6 karakterden oluşmalıdır. - Sadece rakamlardan oluşmalıdır. - Ardışık rakamlardan oluşmamalıdır. (123, vb.)
Şifrematik ile şifre belirleme: Şifrematik veya Cep Şifrematik ile ürettiğiniz 6 haneli şifreyi girdikten sonra kart şifrenizi belirleyebilirsiniz.
Aktivasyon sonunda belirlediğiniz 6 haneli Dijital Şifre'niz ile Cep İmza'yı kolay ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Dijital Şifre nedir? VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Cep İmza uygulamasında kullanılan tek bir şifredir.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Garanti BBVA Mobil giriş sayfasında yer alan “Parola Al/Parolamı Unuttum” adımına veya İnternet bankacılığı giriş sayfasında yer alan “İlk kez parola almak istiyorum.” adımına tıklayarak gerekli alanları doldurmanız yeterli.
Akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi bir mobil cihazı kullanarak müşterilerinin uzaktan finansal işlem yapmalarını sağlar. İnternet bankacılığının aksine, bu amaç için finansal kurum tarafından sağlanan uygulama ve yazılım kullanır. Dijital bankacılık da bir mobil bankacılık türüdür.
İnternet bankacılığına en yakın şubemizden başvurabilirsiniz. Şubemizden müşteri numaranız ve kullanıcı adınız verilecek ve başvurunuz onaylandıktan sonra internet ve mobil bankacılık şifreniz cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir.
Cep Şifre işlemi nasıl gerçekleştirilir? Akbank Direkt İnternet'te yaptığınız işlemlerin onay sayfasına geldiğinizde Cep Şifreniz otomatik olarak cep telefonunuza gönderilir. SMS ile gönderilen bu şifreyi sayfada gördüğünüz Cep Şifre alanına girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Dijital Parola'nızı Halkbank İnternet Şubesi veya Mobil Şube girişinde yer alan “Parolamı Bilmiyorum/Unuttum” seçeneği ile ya da 0850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak Şifre İşlemleri menüsünden kart bilgilerinizi kullanarak üretebilir, dilerseniz şubelerimizden alabilirsiniz.
2442 SMS Hesap Hizmeti ile katılım fonu hesabınızda ne kadar para kaldığını öğrenebilirsiniz. Sorgulama yapmak için "HESAP" boşluk "Müşteri No. -Ek No." yazarak 2442'ye SMS göndermeniz yeterli olacaktır (Örnek: HESAP 1234567-1).
Şifre Al'ı kullanabilmek için Bankomat ya da kredi kartınızın olması yeterli. Tek yapmanız gereken sitemizde bulunan Şifre Al tuşuna tıklayarak açılan pencerede sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girmek. Siz de Şifre Al kullanın, vakit kazanın. *Sadece bireysel müşterilerimiz, Şifre Al hizmetini kullanabilir.
Tahmin edilmesi ve deneme yanılma metodu ile ele geçirilmesi oldukça zor olan şifrelere güçlü şifre olarak adlandırılır. Oluşturulan bir şifrenin kırılmasının güç olabilmesi için en azından küçük, büyük harf ve rakam gibi 3 farklı tipte kararterden oluşturulmalıdır. Mümkünse özel karakter de içeren şifreler kullanınız.
Oluşturulan bir parolanın “güçlü” kabul edilebilmesi için aşağıdaki özellikleri göstermelidir. En az 8 karakterden oluşur. Harflerin yanı sıra, rakam ve “?, @, !, #, %, +, -, *, %” gibi özel karakterler içerir. Büyük ve küçük harfler bir arada kullanılır.
Emektar “1234” dünya üstündeki parolaların %10'una denk düşüyor. Bu, diğer 4.200 kombinasyonun toplamından daha fazla. İnsanların gerek bilgisayarda gerekse bankacılık PIN'lerinde kötü parolalar kullandığını hepimiz biliriz. Ama bunu vurgulamamız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri