Mobile Developerlar öncelikle mobile uygulama geliştirme platformları hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Android uygulamaları Java ve Kotlin kullanılarak geliştirilirken, IOS uygulamaları Swift ve Objective-C kullanılarak geliştirilir.
Bu konuda akla gelen ilk iki yazılım dili Java ve Kotlin'dir. Biz neden Kotlin'i seçmeliyiz bunu işleyeceğiz. Öncelikle biraz Kotlin'den bahselim. Kotlin, Java sanal makinesi (JVM) üzerinde çalışan ve ayrıca JavaScript kaynak koduna derlenebilir, statik tipli bir programlama dilidir.
Mobil uygulama geliştirmek isteyenler için Java, C#, Kotlin, Dark, Rust gibi dilleri öneriyorum. Bunların yanında Android studio, Flutter, React Native gibi platformları öğrenmeniz bu diller ile güzel uygulamalar yapmanıza olanak sağlayacaktır.
Akıllı telefonlarda günden güne ortaya çıkan sağlık, oyun, iş, verimlilik gibi alanlarda uygulama tasarlayan, içeriklerini hazırlayan ve kullanıcılara hazır halde sunan kişilerdir. Mobil geliştiriciler, çeşitli yazılım dillerini kullanarak, geliştirilen işletim sistemlerine uygulamaları entegre eder.
Junior Android Geliştiricide Bulunması Gereken Kriterler
Programlama dili Kotlin/Java temel kod yazma becerisine sahiptir. Basit bugları fix edebilecek yetkinliğe sahiptir. Refactoring işlemi yapamaz. Android uygulama testleri oluşturamaz.
İlgili 25 soru bulundu
Android uygulama geliştirmenin temelinde Java ve Kotlin programlama dilleri bulunmaktadır. Java, Android geliştirme dünyasında en yaygın kullanılan dildir ve Google tarafından desteklenmektedir. Kotlin ise, Java'ya göre daha yeni ve modern bir dildir. Bu nedenle, Android geliştirici adayları bu dilleri bilmelidir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Android Geliştirici maaş beklentisi aylık ortalama 42.200 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 38.000 TL ile 112.500 TL arasında değişmektedir.
Mobil yazılım uzmanı olmak için lisans programları arasında yer alan Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Yabancı dil alanında gelişmiş olmak ise mobil yazılım uzmanı olmak isteyen kişiler için önemli bir durumdur.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 32.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Mobil Uygulama Geliştiricisi maaşı 30.800 TL iken, en yüksek ise 112.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Birçok uzman ve geliştiriciye göre, basit bir mobil uygulama geliştirme süreci genellikle 3 ila 6 ay arasında sürer. Bu tür uygulamalar genellikle temel özelliklere sahiptir ve daha az karmaşıklık gerektirir. Örneğin, bir haber uygulaması veya basit bir kurumsal uygulama gibi.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Visual Studio'da C++ kullanarak Windows Masaüstü uygulamaları, Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları ve Linux uygulamaları oluşturabilirsiniz. Artık Android ve iOS için C++ uygulamaları oluşturabilirsiniz.
HTML genelde programla dili olarak görülmez. O daha çok bir işletim sistemi olarak tanımlanır. Sadece mobil uygulama değil web uygulamaları geliştirmek de mümkündür.
Mobil aygıtlar için Java, cep telefonları, kişisel dijital yardımcılar (PDA'lar), TV set üstü cihazları ve yazıcılar gibi mobil ve diğer gömülü aygıtlarda çalışan uygulamalar için güçlü ve esnek bir ortam sağlayan Java Platform, Micro Edition (Java ME) yazılımına güvenir.
Sonuç olarak, bu platformlarda çalışan uygulama geliştiricileri önemli gelirler elde etme potansiyeline sahiptir. Android geliştiricilerinin yaklaşık% 16'sı ve iOS geliştiricilerinin% 25'i mobil uygulamaları aracılığıyla ayda 5.000 dolardan fazla kazanıyor.
Mobil Uygulama Geliştirme Avantajları
Mobil uygulama geliştirmek, aslında göründüğü kadar zor değildir. Belli bir seviyede JAVA bilgisine sahipseniz, güzel işlere imza atabilirsiniz.
Temel bulgular, güncel endüstri anketlerine göre bir uygulama geliştirme maliyetinin yalnızca 5.000 ila 500.000 TL arasında değiştiğini göstermektedir. Temel özellik kümesine sahip bir uygulama 60.000 TL üzerinde maliyete mal olurken, karmaşık mobil uygulama geliştirme maliyeti 230.000 TL'den başlar.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Mobil yazılım uzmanı, mobil yazılım platformunda faaliyetler gösterir. Bunun yanı sıra uygulama geliştiren ve geliştirdiği uygulamaları kullanıcıların hizmetine sunan kişilere verilen mesleki unvan olarak da bilinir. Şirketin çalışma alanına göre Android, iOS gibi yazılım alanlarında uygulama geliştirir.
Tecrübesiz bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 21.000 TL ile 28.000 TL arasında olabilir. İlk deneyimli bir yazılım mühendisi ise genellikle 29.000 TL ile 46.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama olarak 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişebilir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.900 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Junior Yazılım Geliştirme Uzmanı maaşı 24.800 TL iken, en yüksek ise 55.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Google, Android uygulamaları Kotlin, Java ve C++ dilleri kullanılarak Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak yazılabilir" ve diğer dilleri kullanmak da mümkün olduğunu belirtiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri