Cehennem Çukuru ise Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesinde Cennet Çöküğü ile yan yana bulunmaktadır. Bir yeraltı deresinin oluşturduğu kimyasal erozyonla, tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş 130 metre derinliğinde büyük bir çukurdur.
Cennet Cehennem Mağaraları Hakkında
Akdeniz'in incesi Mersin'in tarihi ve doğal güzellikleri ile karşınıza çıkan ilçesi Silifke'ye bağlı Narlıkuyu'da yer alır. Mersin - Silifke yolu üzerinde her yıl çok sayıda seyahat sever tarafından ziyaret ediliyor.
Silifke İlçe Merkezinde 25 km mesafede Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Korykos'uın (Kızkalesi) 5 km batısında yer almaktadır. Yer altı sularının uzun yıllar boyunca kireç tabakasını eriterek içerisindeki suyun boşalması ile altı oyulan tavan yapısının çökmesiyle meydana gelmiş doğal (obruk) oluşumlardır.
Günahı affedilmemiş olan müminler; birinci tabakada günahları miktarı yanıp, sonra Cehennemden çıkarılarak Cennete götürüleceklerdir. Diğer altı tabakada çeşitli kâfirler sonsuz yanacaklardır. Cennet ve Cehennem şimdi mevcuttur.
Mersin'de 70 metre derinliğindeki yeşil tabiatıyla "cennet" ve 128 metrelik ürkütücü yapısıyla "cehennem" olarak adlandırılan tarihi obrukların, yenilenen yüzüyle bir yılda 500 bin turisti ağırlaması hedefleniyor.
İlgili 24 soru bulundu
Cehennem cezalandırma, cennet ise ödüllendirme yeridir. Cennet de cehennem de dünya gibi sonlu değil, sonsuzdur. Kâfirler cehennemde ebedî kalırlar.
Yaklaşık 110 m derinliğine sahip olan cehennem çukuru, Cennet Obruğu'nun oluşumuna yol açan bir karstik yeraltı akarsuyunun, yine açmış olduğu bir yeraltı mağara sistemi tavanını aşındırıp, çökmesi süreci sonucunda oluşmuştur.
Gezegenin yaklaşık 2 bin 700 santigrat dereceye ulaşan gündüz sıcaklığı ve yaklaşık 2 bin 300 santigrat dereceye yaklaşan gece sıcaklığı var. Atmosferinde hiçbir canlının hayatta kalamayacağı sıcaklığa sahip gezegenin gece sıcaklığı, şimdiye kadar ölçülen en yüksek 2'nci sıcaklık durumunda.
Peygamberler, şu an berzah âleminde bir nevi cennet hayatı yaşıyorlar. Asıl cennete giriş, ancak kıyamet kopup mahşerde hesaplar görüldükten sonra gerçekleşir. Müminlerin ruhları “illiyun” denilen ve “yüksekler” anlamına gelen yüce makamlardadır.
Değerli kardeşimiz, Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur'an'da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler, dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor.
Cennet Tanrı'nın sağında, cehennem solundadır. Cehennem sadece ceza için değildir, onun A'raf görevi de vardır. Bet Shammai'ye göre günahı ve sevabı denk gelenler cehennem ateşiyle temizlenecek, sonra cennete gireceklerdir.
Cehenneme çağıran hiçbir ayet yok. Sadece cennetle cehennem arasındaki farkı bildiren ayetler var. Kehf suresi 29 ve 30. Ayetler bize bu konuda en güzel fikri veriyor. Cennetin 8, cehennemin 7 kapısı vardır.
Yer altına süzülen sular, kireçli kayaları eritip denize doğru giden dehlizler meydana getiriyor. Bu dehlizler, genişleye genişleye öyle bir duruma geliyorlar ki, yer kabuğu çöküyor ve kocaman bir çukur oluşturuyor. Cennet ve Cehennem obrukları da bu tür çökmelerle oluşmuş.
Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları Ziyaret Saatleri
Cennet ve Cehennem Örenyeri'ni yaz döneminde 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Örenyeri kış döneminde ise 08.30 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açık oluyor.
Cennet ve Cehennem Çökükleri, Mersin'in Silifke ilçe merkezine 25 km uzaklıkta, Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Kızkalesi'nin ise 5 km batısında konumlanıyor.
- Cennetlik erkeklere iki tane dünyalık hanım verilecek diye hadis var; dünyada ise dört evliler var, bazı mürşidler de dört evli... Mahşerde ise bu mürşide hanım olmak isterler dünyadaki dört hanımı. - Ama hadiste iki tane dünyalık eş verilecek cennette deniyor.
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurdu:
Cennette gece yoktur.
Birincisi: Kadın, dünyada kendisiyle birlikte iken (onun nikahında iken) ahlâk yönünden en güzel olan kocasıyla birlikte olur. İkincisi: Kadından, dünyadaki kocaları arasından birisini seçmesi istenir. Üçüncüsü: Kadın, nikahında iken öldüğü son kocasının eşi olur.
Bin yıl yandıktan sonra sarı bir hal aldı." "Sonra cehennem bin yıl daha tutuşturuldu. Ve simsiyah bir hal aldı. O şu anda karanlık ve simsiyahtır.
"Üç kişinin gözünü cehennem ateşi yakmaz: Allah yolunda kaybedilen göz, Allah yolunda nöbet bekliyerek geceleyen göz, Allah korkusundan yaş akıtan göz." [Ravi: Hz.
Sual: Cehennemde azap çekenler, sadece ateşle mi azap görmektedir, Cehennemin soğuk yeri de var mıdır? Cevap: Konu ile alakalı olarak Kâdî zâde Ahmed Efendinin yazdığı Âmentü şerhi kitabında deniyor ki: “Cehennemde bir yer vardır ki, Zemherir derler. Yani, soğuk Cehennemdir.
1. Cehennemin ilk ve en yüksek katı “Cehim” adını taşır. Bu kattaki cehennem ehli, azap eden taşlar üzerine oturur ve onların beyinleri sıcaklığın şiddetinden kaynar.
Sünnî âlimler, azabı en hafif olan birinci tabakada günahkâr müminlerin bir süre kaldıktan sonra buradan çıkarılacağını, yedinci tabakada ise münafıkların azap göreceğini kabul ederler. İkinci tabakadan itibaren de yahudiler, hıristiyanlar, Sâbiîler, ateşe tapanlar ve müşrikler cezalandırılacaktır.
Kur'ân-ı Kerîm'de zikredilen isimlerden bazıları şunlardır: Cehennem, Cahîm, Hamîm, Saîr, Hutame, Lezâ, Sekar, Hâviye, Ğayy... İşte münafıklar, farklı isimlerle ve sıfatlarla anılan cehennem ateşinin en alt tabakasında bulunurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri