Kimler Kullanmalı? Mobil POS, adrese ürün teslim eden ve kapıda ödeme gerektiren iş kolunda faaliyet gösteren iş yerleri için uygun cihazlardır. 3100 sayılı Kanun uyarınca Yeni Nesil ÖKC kullanma yükümlülüğünüz bulunmuyor ise, Mobil POS kullanabilirsiniz.
POS'um Cepte ürününü, POS cihazı kullanmak istemeyen, seyyar bir şekilde ödeme alma ihtiyacı olan, Yazarkasa POS (ÖKC) mükellefi olmayan Esnaf, KOBİ ve İşletme segmenti müşterilerimiz kullanabilir.
POS cihazı başvurusu, özel ya da kamusal bankaların şubelerinden direkt olarak yapabilir. Ayrıca bankaların hemen hepsi, online başvuru kabul eder. Bankaların internet şubelerinden veya mobil uygulamalardan başvuru yapılabilir. Banka dışında bazı bağımsız ödeme kuruluşları bu hizmeti verir.
Cihazı bayiden satın alan mükellefler, cihaz, ruhsatname ve fatura ile birlikte yetkili servise başvurur. Yetkili servis elemanları, GİB sistemi ile iletişime geçerek cihazın kaydını yapar ve kullanıma açar. Satın alınan cihazların kullanıma açılması, mecburiyetin başlama tarihinden önce olmalıdır.
Mobil POS Nasıl Çalışır? Mobil POS cihazını dilediğiniz anda ve yerde kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey, cihazınız ile uyumlu çalışan bir SIM kartıdır. SIM kartı cihazınıza takarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Mobil Pos'u cep telefonu operatörlerinin kapsama alanında kullanabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
3100 sayılı Kanun kapsamına girmeyen veya Genel Tebliğlerde ÖKC kullanma mecburiyeti dışında bırakılan; toptancı, basit usule tabi olan mükellefler mobil POS kullanabilirler.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz.
Şahıs şirketleri pos alabilir. Pos almak isteyen işletmelerin ilk olarak çalıştıkları ya da çalışacakları bankalardan ticari hesap açtırması ve ardından pos cihazı başvurusu yapması gerekmektedir. Pos cihazı alındıktan sonra ödemeler ticari banka hesabınıza aktarılacaktır.
3100 sayılı Kanun'a tabi olmayan, müşteri yanında ödeme alan ve/veya bağlantı sorunu yaşayan işyerleri için kablosuz, taşınabilen, GSM/GPRS ağı üzerinden çalışan POS terminalleridir. Mobil POS içinde yer alması gereken SIM kart banka tarafından üye işyerine verilebildiği gibi müşteri tarafından da temin edilebilir.
Dial POS, POS cihazı kullanabilmek için bir kablosuz internet bağlantısına sahip olma zorunluluğunuzu ortadan kaldırır. Yalnızca iş yerinizde bulunan sabit telefon hattınız üzerinden bağlantı kurarak müşterilerinize kartlı ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Döviz POS yazılımı sayesinde POS, otomatik olarak yurt dışı kartı tanır ve farklı kur seçenekleri üzerinden satış yapmaya imkan tanır. POS'a yabancı para birimindeki satış tutarı girilir ve işyerinin cirosu döviz hesabına geçer. Müşteri ekstresine de yabancı döviz kurundaki tutar yansır.
“Sanal POS” ve “Pazaryeri Ödeme Çözümü” hizmetlerinden yararlanmak için ise şirket sahibi olmanız gerekmektedir.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yasaklanmıştır. Mükellefler bu cihazların yerine ihtiyaçları kadar adette EFT-POS özellikli YN ÖKC kullanmalıdır.
Herkes POS cihazı alabilir mi? Bankalardan Pos cihazı alabilmek için şirket yani işletme olmak gerekir. Pos cihazı kişilere değil, işletmelere verilir.
Şahıs Olarak Sanal POS Cihazı Alınabilir mi? Şahıs olarak sanal pos cihazı almak mümkün değildir. Sanal pos hizmetinden faydalanmak isteyen kişilerin mutlaka bir şirketinin bulunması gerekir. Bununla beraber sanal pos hizmetini kullanmak istiyorsanız şahıs şirketi kurarak başvuru yapabilirsiniz.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Sanal POS nereden ve nasıl alınır? Sanal POS alabilmek için bir bankaya veya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmış bir ödeme kuruluşuna başvurulmalıdır. Dilerseniz bankamızın sunduğu sanal POS hizmetinden yararlanabilirsiniz.
kullanılması basit usulde vergilendirilmeniz açısından herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcılar bu anlamda işletmelere çeşitli POS cihazı türleri sunmaktadır. Kullanılan bu POS cihazları üzerinden POS komisyonları alınır. POS (Point of Sale) komisyon oranları, işletmelerin ve tüketicilerin günlük işlemlerini kolayca yapabilmelerine olanak tanımaktadır.
POS cihazları ücretli mi diye soranlara ise, bankaların POS cihazlarınız ücretsiz olarak esnaflara verdiğiniz belirtelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri