Mobilyalar üzerindeki bant lekesi çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri aseton kullanmaktır. Aseton, yüksek oranda çözelti içeren bir madde olduğu için bant lekelerini kolayca yüzeyden temizler. Asetonu kullanırken dikkatli olmak önemlidir, çünkü bazı mobilyaların yüzeylerine zarar verebilir.
Pimapen ve plastik yüzeylerde de sabunlu su kullanımı sağlanmaktadır. Ahşaptan ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir? Ahşap ve mobilyalardan bant lekesi çıkarmak için aseton kullanımı sağlanmaktadır. Aseton içerisinde yüksek çözelti maddesi içererek lekeleri tamamen yüzeyden arındırmaktadır.
Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Bölgeye biraz bitkisel yağ sürün ve birkaç saat bekletin. 2. Yapışkanı yumuşatmak için ılık (sıcak olmayacak) bir saç kurutma makinesi kullanabiliriz. 3. Arkadaşlar son olarak, tam temizlik için sıcak sabunlu bir su ve bir bez ile bu lekeyi çok kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Sabunlu sıcak su hazırlayarak üzerinde bant lekesi bulunan eşya bu kaba konur ve bir süre bekletilir. Ardından yumuşamış olan leke çok kolay bir şekilde çıkmış olacaktır. Başka bir koli bandı lekesi çıkarma yöntemi, karbonat ve sıvı yağ da aynı şekilde ufak malzemelerde kullanılabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Isıtarak Çıkarın
Herhangi bir ısı kaynağı kullanılarak, çift taraflı bandın alanı ısıtılır ve bant yerden ayrılır. Buradaki ısı kaynağı evde saç kurutma makinesi veya ütü olabilir. Doğrudan bir saç kurutma makinesi uygulayabilirsiniz. Sonra erimiş bandı bir bezle silin.
Aseton aynı zamanda plastik ve cam için de tehlikelidir ve malzemelerin yapısına zarar verebilir. Aseton ile koli bandı çıkarma – temizleme işlemi, genellikle ahşap yüzeylerde etkili bir yöntemdir.
- Sıcak su ile ıslatılmış bir bezi yapışkanlı bezin üzerinde bir süre bekletin. Beklettikten sonra etiketi kolayca çıkarabilirsiniz. - Eğer etiket yanmaz bir yüzeyde ise çakmak ile ıslatma işlemi yapılarak etiketin kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Emine hanım merhaba, daha pratik ve sağlıklı bir öneri; asetonla ıslattığınız pamuğu çamaşır sodasına bandırıp sorunlu yere sürdüğünüz de toz siler gibi çıktığını göreceksiniz.
Yapıştırıcıyı sertleştirmek için az miktarda sofra tuzu uygulayın. Ardından, çıkartma soyulmaya başlayana kadar dezenfektanlı ıslak mendil kullanın. Birkaç ıslak mendil kullanmanız gerekebilir. Kalıntının üzerine bir silgi sürün.
İlk öncelikle etiketin üzerine biraz sıcak ve ıslak bez yardımıyla ıslatın. Ütü buharı veya saç kurutma makinesi ile yumuşatın. Tırnağınızla yumuşayan kısımları hafif şekilde kazıyın. Etiket izleri ne kadar büyük ise o kadar ısıtın bu işlemi çıkana kadar devam edin.
Kurumuş etiketleri çıkarmak için saç kurutma makinesi veya fön makinesi gibi ısınma cihazları kullanabilirsiniz. Etiketlerin üzerine sıcak hava uygulayarak yapışkanın erimesini sağlayın. Daha sonra bir spatula veya plastik kazıyıcı kullanarak bantları dikkatlice soyun.
Isıtma yöntemine benzer şekilde yapışkanın yumuşaması için sıcak su ile yıkamak işe yarayan yöntemlerden biridir. Gölge bir yerde hafif hafif sıcak su ile ıslatarak yapışkanı yumuşattıktan sonra silinerek yapışkanı ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir.
Suyun içerisine bir miktar beyaz sirke dökün. Beyaz sirke asidik olduğu için etiketteki tutkalın çıkmasını kolaylaştırır. Kavanozu en fazla 30 dakika kadar bekletin ve ılık suyun altında ovalayarak durulayın.
Lekenin kuruduğundan emin olduktan sonra kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğu asetona batırınız. Pamuk tamamen asetonla ıslandıktan sonra lekenin bulunduğu alana fazla bastırmadan tampon uygulamasını gerçekleştiriniz. Bu şekilde yapıştırıcı yumuşayacaktır.
Karbonat ve sirkeyi karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı lekeli bölgenin üzerine yumuşak bir bez yardımıyla uygulayın ve dru bezle silin. Pamuklu bir giysiyi lekeli yüzeye koyup sıcak ütüyü üzerine basmak lekeyi yok etmeye yardımcı olacaktır. İşlemi bir kaç defa tekrarlamanız gerekir.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Gaz Yağı Duvar ve benzeri yüzeylerde kalmış çift taraflı bant lekeleri için gaz yağı da kullanılabilir. Bez ya da bir sünger parçasını gaz yağına bandırarak silmek, bandın duvardan kalıntı bırakmadan sökülmesini sağlar. Duvarda yağ izi kalma riskine karşın uygulama sonrasında yüzey, ıslak bez ile yeniden silinebilir.
Kaplamanın kenarlarına bıçak veya spatula yardımıyla hafifçe bastırarak kaldırılır. Kaplamanın altından yapışkanı çözen su bazlı bir yapıştırıcı çözücü uygulanır. Kaplamanın altından başlayarak yavaşça kaldırılır. Bu esnada bıçak veya spatula yardımıyla yapışkan temizlenir.
İhtiyacınız olan tek şey ılık, köpüklü su. Ilık su bandı yumuşatır, böylece bir sünger veya bezle kurumuş bantları çıkarabilirsiniz. Isı uygulayın! Ilık suyun bandı yumuşatmasına çok benzer şekilde, ısı uygulamak da doğramaların yüzeyine zarar vermeden inatçı yapıştırıcıların erimesine yardımcı olabilir.
Kalan yapışkanı , 90⁰ alkol ile temizleyebilirsiniz. Bir kompresin üzerine bir kaç damla alkol dökün ve alkolü yara temas ettirmeden yapışkan izi nazikçe çıkartın.
Etiket kaynaklı yapıştırıcı kalıntısını dondurmak için bir buz küpü kullanın. Etiket lekesi kalıntısının fazlasını olabildiğince almak için bir kaşık kullanarak dikkatlice kazıyın. Artık yapıştırıcı çıkmayıncaya kadar küp buz ve kaşık kullanarak işlemi tekrarlayın.
Çift taraflı bantı çıkarmak için denenen ilk yöntem, saç kurutma makinesi kullanmak oluyor. Saç kurutma makinesi orta veya yüksek ayarda çalıştırılabiliyor, çift taraflı bant yapıştırılmış yüzeye doğrultularak banttaki yapıştırıcının yumuşaması sağlanabiliyor.
Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır.
Bant lekesi nasıl çıkar? Cam ve fayans gibi pürüzsüz yüzeylerde bant lekesi çıkarmak için bıçak ya da jilet gibi bir malzeme ile kazıma yöntemi tercih edilmelidir. Koltuk ya da parke gibi sert zeminlerde kazıma yöntemini kullanmak yüzeye zarar vereceği için tercih edilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri