Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Hectopat. Modem geçmişini silemezsiniz ve göremezsiniz. Sadece Savcılık izni ile, siber suçlarda falan polis alabilir modem geçmişini.
İlgili 29 soru bulundu
Kontrol edildiğiniz taktirde tüm geçmişiniz ortaya serilir. İstisnai durumlar olarak Tor Ağı gibi ağlar üzerinden veya TLS gibi protokoller (SSL) kullanan VPN'ler ile yalnızca bağlantıyı şaşırtmakla kalmayıp veri alışverişini de şifreli hale getirilerek yaptığınız işlemleri tam anlamıyla görünmez hale getirebilirsiniz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
İnternet geçmişi bilgilerinin içinde aramanın ne zaman yapıldığı, hangi anahtar kelimeler kullanıldığı, hangi sitelerin ziyaret edildiği bilgileri yer alır. Yapılan yeni aramalar eskilerin silinmesine neden olmaz.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
Wi-Fi ile takip
Teoride hareketleriniz Wi-Fi kullanılarak da takip edilebilir: Herkese açık bir ağa bağlandığınızda ağ, sizinle ve kullandığınız cihazla ilgili belirli bilgiler edinir.
Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi bölümüne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobile WiFi cihazını engellenenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimini Engelle) veya güvenilenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimine İzin ver) geçirin.
Güvenlik soruşturmasında araştırılan hususlar arasında kişilerin internet geçmişleri bulunmamaktadır. Kişilerin, sosyal medya platformlarında ve internet üzerinde herkesle paylaşmış oldukları, herkesçe görülebilen bilgiler ve içerikler güvenlik soruşturmasında ahlaki durum kapsamında incelenmektedir.
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
Yine bu Kanuna dayanarak hazırlanan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 / b maddesi erişim sağlayıcıyı trafik bilgisini 1 yıl saklamakla yükümlü tutmaktadır.
Güvenilir bir sanal özel ağ yani VPN kullanmak, internette gezinmenin güvenli bir yoludur. VPN, kullanıcıların çevrimiçi gizliliklerini korumalarına, internet servis sağlayıcılarının (ISS) tarama etkinliklerini izlemesini engellemelerine olanak tanır veya engellenen web sitelerine erişmek için kullanılır.
VPN, "Sanal Özel Ağ" anlamına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır.
Yasal yaş sınırına ulaşmış kişiler de dahil olmak üzere yetişkinlerin +18 sitelere erişimini kısıtlamak, genel olarak toplumsal hassasiyet ve yasal düzenlemelerle ilgili bir tercihtir. Bazı ülkelerde, yetişkin içerikli sitelere erişimi yasaklayan yasal düzenlemeler bulunmaktadır.
Evet hocam kayıt altına alır her hangi bir özel durum oldugunda döküman olarak sunarlar.
Web ve Uygulama Etkinliği açıksa aramalarınız ve diğer Google hizmetlerindeki etkinliğiniz Google Hesabınıza kaydedilir.
Bir VPN'e bağlandığınızda internet trafiğiniz şifrelenir ve başka bir konumdaki sunucu üzerinden yönlendirilir. Bu, gerçek IP adresinizi gizler ve VPN sağlayıcınız dışında herkesin çevrimiçi etkinliğinizi izlemesini zorlaştırır. Ancak VPN sağlayıcınız verilerinizi kaydediyorsa internette ne yaptığınızı görebilir.
VPN, birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto anlamında) bir tünel açar. Bu tünel içinden iletilen bilgi dışarıdan bakıldığında şifreli olduğu için dışarıdan görüntülenemez.
VPN kullandığınızda, IP adresiniz VPN tarafından maskelenir (veya "karıştırılır") ve IP adresiniz aracılığıyla sizi bulmak isteyen herkesten konumunuz, kimliğiniz ve çevrimiçi aktiviteniz gizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri