Modüler eğitim programı, tek başına veya çeşitli kurslar halinde birleştirilebilen bireysel modüllerden oluşan bir kurstur. Bu modüller ayrıca derslere bölünebilir. Her modül ve dersin kendi öğrenme hedefleri vardır.
Modüler sistem, birbirini takip eden kurlardan oluşan, sınavlar ile pekiştirilerek başarıya ulaştıkça ilerlemenin gözlemlendiği bir sistemdir. Başarısızlık durumunda ilerleme sağlanamaz, öğrenci başarısız olduğu kuru veya programı tekrarlar.
Modüler öğretim, bireysel öğrenmelerin ön plana alındığı, öğrencinin ilgi ve ihtiyacını dikkate alan, iş ve meslek analizine dayalı olarak geliştirilmiş içeriğe ve özel modüler materyallere dayalı olan bir yaklaşımdır.
Açıklamalar doğrultusunda eğitimde kullanılan modül, “ulaşılacak olan hedefleri açık bir şekilde ortaya koyan, bu hedeflere ulaşmada değişik etkinlikleri içeren, hedeflere ne derece ulaşıldığını kontrol etme imkanı veren ve kendi içinde bütünlüğü olan bir öğrenme birimidir,” denilebilir.
Modül, kelime anlamıyla bir bütünün bölünebilen parçası anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle kendi içinde anlam bütünlüğü olan küçük bir birimdir. Bu kapsamda modül, yazılı bir materyal olup ilgili modülün tanımı, amaçları, bu amaçlara ulaşmak için yapılması gereken etkinlikleri ve ölçme araçlarını içermektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Modüler Eğitim Sistemi, Lisans Eğitiminden İtibaren İhtisaslaşmaya Olanak Sağlıyor. Günümüzde hukuk eğitimi, geleneksel anlayıştan farklı olarak uzmanlaşmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen "Modüler Sistem" ile öğrencilerin ilgi alanlarına göre uzmanlaşmaları sağlanmaktadır.
Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır. Bir programda modülerlik programın rastgele seçilen iki parçası arasındaki etkileşimin belirlenmiş arabirimler vasıtası ile gerçekleştirilmesi ile artar.
Öğretmenin bir dersle ilgili olarak, haftalık işlenecek müfredat konularını (Talim Terbiye Kurulu Öğretim Programı) planlanmış belgedir.
Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlu dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafında belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmeli dersler ise, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.
Seçmeli ders öğrencilerin sunulanlar arasından seçerek eğitimini aldığı derstir. Anadolu Lisesi öğrencisi 41 seçmeli dersten tercihini yapabilir bunlar: Türk Dili ve Edebiyatı(2)
Sonuç olarak modüler öğretimi, herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan öğretim yaklaşımı olarak tanımlamak mümkündür.
Dünyanın en iyi eğitim sistemleri
Aşağıdaki listeye göre ABD dünyanın en iyi eğitim sistemine sahiptir. QS Dünya sıralamasına göre, Birleşik Krallık ikinci sırada yer alırken, onu Avustralya ve Kanada takip ediyor.
Parçaların bütünü oluşturduğu sistem diyebiliriz kısaca. Günümüzde popülermesini sebebi modüler eğitim - öğretim sisteminin gelmesinden kaynaklıdır. Geleneksel öğretimde geniş kapsamlı kitapların içeriği; konu, ünite ve ders olarak düzenlenirken modüler yaklaşımda ise içerik modüllerle bölünmektedir.
Kurslar, GENEL ve ÖZEL amaçlı kurslar olarak düzenlenir. Genel Amaçlı kurslar; Yoğun kurslar ve Normal kurslar şeklinde ikiye ayrılır. Yoğun kurslar günde 5*5, haftada 25 saat; 5 haftada toplam 120 saatlik kurlar şeklinde düzenlenmektedir.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Seçmeli dersler eğitim kurumları tarafından öğrencilere verilir ve öğrenciler tarafından da seçilir.
1- Her öğrenci Üniversite Seçmeli Dersi (ÜSD) almak zorunda mıdır? -- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.
ders seçme işlemini yapmazsanız bir sonraki dönemle sorun yaşayabilirsiniz. Hayır. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam koşulu yerine getirilmişse, devam koşulu aranmaz. Fakat başarısız olduğunuz seçmeli ders yerine yeni seçtiğiniz seçmeli derse devam şartınız doğacaktır.
Günlük plânların tek tip olması zorunlu değildir. Farklı eğitim teorilerine uygun plânlar yapılabilir. Okul yönetimi bu iş birliğinin sağlanması için gerekli plânlamayı ve görevlendirmeleri yapar.
Öğretmenin bir dersle ilgili olarak bir ya da birkaç ders saatinde yapacağı etkinliklerin ayrıntılı olarak planlanmış formudur.
Sarmal yaklaşım/Spiral tasarım, kapsamın giderek genişletilmesi esasına dayanır. Öğrenme konularının yeri ve zamanı geldikçe ardışık eğitim durumlarında tekrar tekrar öğrenilmesini esas alan yaklaşımdır. İçeriğin her tekrarı daha derin, soyut ve karmaşık olarak verilir.
sıfat olarak kullanıldığında "takılıp sökülebilen, ihtiyaca göre kullanım alanı değiştirilebilen, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebilen" anlamı taşır. cümle icinde kullanımı : "sen çok modüler bir oyuncağımızdın lego."
Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelirken, modüler mobilyalar ise gerektiğinde sökülüp tekrar birleştirilmesi kolay, çok amaçlı kullanım sunabilen mobilya türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri