Montessori yatak, çocukların kolayca erişebileceği şekilde yer yatağı olarak hazırlanmıştır. Bu yatak çocukların kendi başına ulaşabileceği, uykusu geldiği zaman rahatlıkla yatağına girebileceği, uyandıktan sonra elinden geldiği kadar yatağını toplayabileceği bir yatak çeşididir.
Montessori yatak; Montessori eğitimine uygun olarak düzenlenmiş, çocuğun kendi başına kolayca ulaşabileceği yatak çeşitleridir. Çocuğun kolay bir şekilde yatağa girip çıkabilmesi hedeflenir. Montessori yataklar yere yakındır, yer yatağı olarak tasarlanır. Çocuğa hareket özgürlüğü ve bağımsızlık sağlar.
Montessori yatakları yer yatağı olmasının avantajıyla doğumdan itibaren uzun süreli kullanımlara uygundur. Geceleri anne baba ile aynı odada yatsa da gündüz uykularını odasında kendi yatağında uyuyabilir. Böylece farklı yataklarda uyuyan bebek, yatak seçme alışkanlığını da edinmemiş olur.
Montessori Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Ahşap kullanılarak üretilen montessori yataklar hem sağlıklı hemde ekolojik yapıdadırlar. Burada dikkat edilecek ilk husus ahşap malzemenin sağlam yapıda olmasıdır. Bir diğer dikkat edilecek husus ise ahşap üzerinde hernagi bir kimyasal maddenin kullanılmamış olmasıdır.
Montessori Yatak Nedir? Montessori yatak ne demektir sorusuna cevap olarak çocuklar için özel olarak hazırlanan ve onların rahatça ulaşabileceği, kolay bir şekilde inip çıkabilecekleri yer yatağına verilen isim diyebiliriz.
İlgili 30 soru bulundu
Montessori yataklar açık ara yerden yüksek, üstelik yüksek korkuluklu model yataklara göre çok ama çok daha güvenli. Hem bebeğinizin yataktan düşme riski çok çok az hem de yere yakın hazırlandığı için bebeğiniz düşse bile ciddi yaralanma olasılığı oldukça düşük.
Montessori yatak 100x200 modeli sayesinde beşikten bireysel yatağa geçiş aşaması kolaylıkla gerçekleşir. Bu ürünler genellikle tek kişilik bir mobilya ile aynı ölçülerdedir. Eğitim, çocuğu 6 yaşına kadar destekler fakat çocuk içinde mutlu ve huzurlu olduğu sürece ürünler kullanılabilir özellikte olur.
Ancak Montessori yataklar kaç yaşına kadar kullanılır sorusuna yanıt olarak ortalama olarak ergenlik dönemi söylenebilmektedir.
Cevap: Değerli müşterimiz, yavru yatak karyoladan bağımsızdır bu nedenle üst yatağın taşıma kapasitesini etkilemez. 100 kg kadar taşıma kapasitesi vardır.
Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
Büyüyen Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Büyüyen beşik kaç yaşına kadar kullanılır sorusu ebeveynler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Seçilen büyüyen beşiğin boyutuna göre kullanım süresi değişkenlik gösteriyor. Örneğin; 60x120 cm boyutlarındaki beşik karyolaya dönüştürülerek 10 yaşına kadar kullanılabiliyor.
Ürünün özellikleri 1.sınıf çam ağacından imal edilmektedir.
Küçük çocuk odaları için en ideal olanlar arasında montessori yatak 90x190 ölçüleri yer alır. Bu ölçülerde bir yatağı temin ederek küçük alanlarda daha geniş bir yer açabilirsiniz. Büyük yatak odaları için de montessori yatak 120x200 oldukça büyük bir ölçüdür.
Çocuk için en ideal yatak biçimi orta sertlikteki yatak biçimleridir. Bu yataklar çocuğa yeteri kadar hareket alanı sağlar ve uygun yumuşaklığından dolayı omuriliğini doğru destekler.
Montessori çocuk odasının en önemli amaçlarından biri, çocuğun başkasına ihtiyaç duymadan kendi başına yatağa girip çıkmasıdır. Yere yakın tasarlanmış yataklar, ebeveyn yardımı olmadan çocuğun kendi kendine yetebilmesine olanak tanır. Montessori felsefesine ait mobilyalarda genellikle ahşap materyaller tercih edilir.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır. Çocuğun yaşına bağlı olarak çocuğa kendi odası ve kendi yatağının olduğu kararlı bir şekilde anlatılmalıdır.
Montessori yatak, çocukların kolayca erişebileceği şekilde yer yatağı olarak hazırlanmıştır. Bu yatak çocukların kendi başına ulaşabileceği, uykusu geldiği zaman rahatlıkla yatağına girebileceği, uyandıktan sonra elinden geldiği kadar yatağını toplayabileceği bir yatak çeşididir.
Montessori metodu genellikle 3-6 yaş aralığında olan çocuklara yöneliktir, ancak daha genç ya da daha büyük çocuklar için de uyarlanabilir. Bu yaklaşımda, çocuklar kendilerini keşfetmek ve öğrenmek için özgür bir ortamda çalışırlar.
Kesin bir yaş aralığı olmamakla birlikte yaklaşık 2-4 yaş arasında çocuklar yetişkinlerin kullandığına benzer bir yatağa geçmeye hazır olurlar. Çocuğun fiziksel olarak büyümesiyle beşikte rahat edememesi, beşiğin korkuluklarına tırmanıp dışarı çıkabiliyor olması beşiğe veda etme zamanının yaklaştığını gösterir.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Çocukların odaları içinde geçirdikleri vakit sırasında öğrenme kabiliyetlerini geliştirmeleri amaç edinmiştir. Çocukların kendi odalarında daha özgür bir ruhla yaşamaları için özel olarak tasarlanarak üretilen mobilyalar Montessori mobilya çeşitleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri