Bir an önce bir servise başvurulmalıdır. Motor arıza lambası kırmızı yanıyor: Kırmızı renkli ikaz ışığını gördüğünüzde aracınızı sağa çekerek durmalısınız.
Motor Arıza Lambası Yanan Araç Kullanılır Mı? Motor arıza lambası yanan araç kullanılabilir mi sorusunun yanıtı için arıza lambasının rengine bakılır. Lamba sarı renkte yanıyorsa servise kadar aracınızı kullanabilirsiniz.
Sarı Yanan Motor Arıza Lambası: Motorunun çalışması ile ile sorun olabilir. Kırmızı Yanan Motor Arıza Lambası: Motor arıza lambası kırmızı yanıyor ise mutlaka ciddiye alın. Motorun hatayı tespit etmeye bile izin vermeyecek derecede büyük bir sorunu olduğunu gösterir.
Aracınızın motor arıza ikaz lambası; yakıt, ateşleme, egzoz ya da hava emisyon sistemlerinde oluşan bir hasardan / arızadan kaynaklı yanabilmektedir. Aracınızın gösterge panelinde motor arıza ikaz işaretinin yanması motorda ateşleme, emisyon ya da yakıt ile ilgili bir sorunun habercisi olabilmektedir.
Eğer arıza lambası sarı renkte yanıyor ve kullanımda bir şey tam anlamı ile hissedilmiyor ise mümkün olan en kısa sürede teknik servise gidilebilir. Eğer arıza lambası kırmızı renkte yanıyor ise hiç beklemeden araç durdurulmalı ve destek alınmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Aracınıza aldığınız yakıt standart dışı ise motor arıza lambanız yanabilir. Burada yakıt içine suyun karışması veya farklı bir maddenin veya tortunun yakıt içerisinde tespit edilmesi gibi durumlarda motor arıza lambası yanabilir. Böyle durumlarda aracınızı hemen kapatıp ilk çekici ile servise götürmeniz gerekir.
Bir an önce bir servise başvurulmalıdır. Motor arıza lambası kırmızı yanıyor: Kırmızı renkli ikaz ışığını gördüğünüzde aracınızı sağa çekerek durmalısınız. Çünkü kırmızı ışık motorun arıza moduna bile geçemediği çok ciddi problemler olduğunun ifadesidir.
Öncelikle arızanın bulunup tamir edilmesi gerekir. Arızalı donanım tamir edildiğinde veya değiştiğinde tekrar resetleme işlemi yapılır. Eğer arıza sorunu çözülmüş ise motor arıza lambası söner. Şayet sorun tam olarak çözülmedi ise lamba tekrar yanmaya devam eder ve bu başka bir sorununda işaretçisidir.
Aracınızın beyni, motor ve diğer bileşenlerde herhangi bir sorun olduğunda veya bu sorunu sezdiğinde kontrol etmeniz için bu ışığı yakmaktadır. Bu nedenle ikaz ışığını gördüğünüzde derhal kontrol sağlamanız gerekmektedir. Bazı kişiler, motor ikaz lambasının araçlarındaki yağın azaldığında çalıştığını düşünmektedir.
Bazı ikaz lambaları muayenede ağır kusur sayılırken motor arıza lambası araç muayenesi esnasında büyük kusur değildir. Bu sebeple motor arıza lambası TÜVTÜRK muayenesinden sorunsuz olarak geçebilir.
Araç çalışır vaziyetteyken yağ çubuğundan duman gelmemeli. Araç çalışır vaziyetteyken çıkan dumanın rengi de önemli. Siyah ve mavi duman motorda arıza belirtisi anlamına gelir.
Eğer bu işaret beliriyorsa, aracınızı kontrol etmenizde yarar var. Sarı ampul, ikaz uyarılı: Bu işaret, arıza anlamına geliyor. Ancak arızanın nerede olduğu tam olarak belirtilmiyor. Arka sis, park, fren, plaka lambası ya da iç aydınlatma kısımlarından birinin arızalı olduğunu gösterir.
Voltajı azalan akü değilde araç şarj etmiyorsa bir çok değişik arıza vermeye başlar.Airbag,abs,motor gibi arıza ışıklarını yakar.
Motor arıza lambasının aracın yağ değişimi yapılmasından sonra yanması, genellikle yağ değişiminin motora gitmesinin yani motora yağ bulaşmasının işareti olarak bilinir.
Bu sorun motor kaynaklı olabildiği gibi fren, buji ve elektronik sistem kaynaklı olabilir. Buji arıza lambası yakar mı derseniz cevabı evet olacaktır. Aracınızın arıza lambası buji kaynaklı olabilir ve bu durumda buji sistemlerini kontrol etmeli veya ettirmelisiniz.
En yaygın neden, yağın çok hızlı yanması veya yağ sızdırması gibi çeşitli nedenlerle oluşabilen düşük yağ hacmidir. Yağ uyarı ışığı yanıyorsa veya yanıp sönüyorsa ve motorunuzdan bir tık sesi geliyorsa, arabanızdaki yağın hemen doldurulması gerekebilir.
Yakıt tüketimi sırasında ortaya çıkan gazların adeta filtrelenmesini sağlayan silindirlerin arızalanması da dizel aracın motor ikaz lambasının yanması durumuna yol açar. Araç motorları belirli seviyelerdeki sıcaklık ve soğuklukta düzgün bir şekilde çalışır.
Mekanik tamirciler genellikle parça değişimi ve detaylı motor-teknik konularla ilgilenmektedir. Ancak bazı durumlarda bu şekilde oluşan genel arızaları da bu kişiler yapmaktadır. Benzin göstergesi arızasına mekanikçiler bakar.
En sık karşılaşılan araç arızaları; akü bitmesi, aracın hararet yapması, motor yağı ve sıvı kaçaklarının olması, motor gösterge arıza lambası yanması, ön takım arızaları, ateşleme yani buji ve bobin arızaları olarak ortaya çıkmaktadır. Araç arızalarında aracın marka ve modeline görede değişiklik göstermektedir.
LPG'de arıza lambasının yanma sebepleri genel olarak üç farklı sebepten dolayı meydana gelmektedir. Bu sebepler araca uygun olmayan LPG kitinin takılması, LPG enjektörleri ya da sisteminde arıza olması, son olarak LPG montaj ya da kalibrasyon parametrelerinin yanlış olarak ayarlanmasıdır.
Motor arıza lambasının yanıp sönmesi halinde aracın çalışması esnasında motorda bir problem meydana geldiği anlamına gelir. Sorunun sebebi çok önemli olmayan bir sistem hatası olabilir. Ancak ciddi bir problem de olabilir. Bu durumun sebebini anlamak için kişilerin servise başvurması gerekir.
Türkçesi yakıt enjeksiyonu. Enjeksiyonlu motorda enjeksiyon sisteminde arıza varsa yanar o ışık.
Eğer hareket halindeyken, akü lambası kırmızı yanıyor ise bu aracınızın gerekli şarjı yapmadığı anlamına gelir. Aracınız ihtiyacı olan elektriği, aküde bulunan elektrikten harcıyor demektir. Kırmızı akü lambası yandığında, sıkıntıya girmemek için aracınızı stop etmeden, en yakın elektrikçiye gitmeniz gerekir.
Geçmez, geçse de tekrar yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri