Mevsimlik ortalamalara göre Kış 6.1 °C ile en soğuk mevsimdir. Kışı 12.7 °C ile İlkbahar ve onu da 16.0 °C ile Sonbahar mevsimleri takip eder. Yaz ise 24.6 °C ile en sıcak mevsimdir.
Kış aylarında ortalama sıcaklık 12–14 derece olup, nadiren de olsa 0 derecenin altına indiği görülür. Yağışlar kış aylarında yoğunlaşır. Bazen mayıs ve haziran aylarında kırkikindi yağmurları görülür. Milas'ta daha çok kuzeyli ve güneyli rüzgarlar görülür.
Yöremiz, Akdeniz ve Ege bölgeleri iklim özelliğine sahiptir. Yazlar; sıcak ve kurak, kışlar; ılık ve yağmurludur. İlkbahar karsız ve çok değişken, sonbahar da kısa ve kış rejimine dönüktür. Kışın yüksek tepelerde kar görmek mümkün iken, yerleşim yeri olan ova ve sahil kesimine kar hemen hemen hiç düşmez.
Muğla'nın Menteşe, Milas, Kavaklıdere, Dalaman, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.
Mevsimlik ortalamalara göre Kış 6.1 °C ile en soğuk mevsimdir. Kışı 12.7 °C ile İlkbahar ve onu da 16.0 °C ile Sonbahar mevsimleri takip eder. Yaz ise 24.6 °C ile en sıcak mevsimdir.
İlgili 16 soru bulundu
Muğla'ya ne zaman gidilir sorusunun cevabı bana göre oldukça açık. Yılın 12 ayı Muğla'yı ziyaret edebilirsiniz. Muğla'ya deniz turizmi için gelecekseniz tabiki yaz sezonu (Temmuz-Ağustos aylarını) tercihiniz olmalı. Yaz aylarında Muğla oldukça kalabalık oluyor.
Muğla turistik bir şehir olduğu için pahalı bir şehir. Yani her türlü hizmetin en kalitelisi Muğla'da verilmektedir. Bu, yüksek kaliteli hizmetlerle hayatı daha pahalı hale getirir. Hayat pahalılığı Türkiye ortalamasından yüksek olmasına rağmen Avrupa'dakinden daha ucuzdur.
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
Temmuz ayında en yüksek sıcaklık hissedilir. Ocak ayı ise, Marmaris'in en soğuk ayıdır diyebiliriz. Ortalamaya vurduğumuzda, Marmaris hava sıcaklığı yaklaşık 18-19 derecedir. Genel olarak sıcaktır.
Türkiye'de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor.
Fethiyede, sıcak ve kurak yazları, ılık ve yağışlı kışları ile Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Yaz aylarında 30 derece civarında olan sıcaklık, kışın genellikle 10 derecenin üzerindedir.
Metrekareye 1.000 mm'den fazla yağış alan Muğla, orman oranı bakımından Türkiye'nin en zengin olan illerinden bir tanesidir. Ancak, yağışların büyük çoğunluğu kış mevsiminde düşer ve yaz kuraklığı belirgindir.
Milas, Akdeniz iklim kuşağındadır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kış aylarında nadiren yüksek birkaç dağın doruklarına kar yağar.
Muğla ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ege Bölgesi'ne dahil olan, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleri ile ünlü ildir.
Muğla, Akdeniz iklimi etkisinde kalmaktadır. Muğla şehrinin içinde bulunduğu Menteşe Yöresi'nde dağlar denize paralel uzanmaktadır. 800 m. yüksekliğe kadar olan alanlarda 'Asıl Akdeniz İklimi' ve daha yüksek alanlarda 'Akdeniz Dağ İklimi' hissedilir.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
MUĞLA İLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Sırada yer almaktadır. Tarımsal üretimde yıllara göre değişiklikler meydana gelmekle birlikte zeytin, örtüaltı domates, narenciye, çam salgı balı, badem, nar ve su ürünleri İlin önemli tarımsal ürünleridir.
1. Faralya Köyü: Eşsiz Bir Güzellik. Faralya, denizden 440 metre yükseklikte bulunan eşsiz güzellikte bir yerleşim yeri. Diğer adı Uzunyurt olan bu yerleşim yeri, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı.
Tarımsal Üretim
Mevsimine göre bu ovalarda; buğday,mısır, darı, narenciye, zeytin, susam, yer fıstığı ve pamuk gibi ürünleri görebilirsiniz. Pamuk üretimi, ilçede endüstri bitkisi olarak birinci sıradadır., bu ürün TARİŞ (Tarım Satış Kooperatifi) vasıtasıyla alınarak iç ve dış piyasaya sürülür.
13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.
Üniversite Araştırma Laboratuvarı'n (ÜniAr) yaptığı ankete göre, Muğla ile birlikte 10 şehir, “Öğrenci dostu üniversite şehri” olarak açıklandı.
Sınırları içerisinde 100'e yakın mavi bayraklı plaj bulunan Muğla, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Dünya çapında ünlü plajlara ev sahipliği yapan Muğla'nın Dalaman, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Datça gibi turistik bölgelerinde çok sayıda plaj, beach ve koy yer almaktadır.
Kasım ayında çok üşümeden tatil yapmak için Kaş, Kalkan, Alanya, Antalya, Mersin, Kıbrıs, İzmir, Muğla ve Aydın kıyıları önerilebilir.
Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en popüler tatil destinasyonlarından olan Bodrum, Fethiye, Ölüdeniz, Marmaris, Datça, Dalaman gibi turizm olanakları gelişmiş ilçesi ve beldeleri ile her köşesinde farklı bir güzellik göreceğiniz Muğla, aynı zamanda ülkemizin en önemli tekne ve yat limanlarına da ev sahipliği ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri