Muhabbet Kuşunun Huzursuz Olması Muhabbet kuşunda alışılmadık hareketler veya susmadan sürekli ötmesi huzursuzluk belirtisi olarak karşımıza çıkar. Muhabbet kuşu zaman zaman o kadar çırpınır ve öter ki en sonunda halsiz düşüp kendinden geçebilir. Bu tür hareketlerin temel sebebi strestir.
Mutsuz cıvıltı, mutlu cıvıltıdan daha yüksek seslidir ve daha çok tekrar eder. Bunun dışında, açık bir pencereden duyduğu diğer kuşların yakınlığından tedirgin olarak da mutsuz cıvıltı sesini çıkarabilir.
Muhabbet kuşu Stres Belirtileri 1-Isırma 2 -Saklanma: 3 - Ötmeme 4 -Daha fazla ses çıkarma, Çığlık atma 5-İştahsızlık 6- Tüy yolma 7- Yumurtasını kırma Stres belirtileri için söyleyeceklerimiz şimdilik bunlar…
Genellikle güneş ve ses duyduğunda (ses olarak diğer kuşlar) bağırmaya başlıyor. Eğer aniden kanat çırpma varsa parazit vb. şeylerin belirtisidir. Eğer yoksa az önce anlattıklarımdan da olabilir. Heyecanlanıyor veya mutlu da olabilir.
Düşük ve yüksek nota geçişlerini taklit ederek ötüşleriyle şarkı söylerler. Kendini güvende ve rahat hisseden muhabbet kuşları uykuya dalmadan bu sesleri çıkarabilirler. İki gaganın birbirine sürtmesiyle elde edilen bu ses biraz rahatsız edici olsa*da muhabbet kuşunuzun kendini güvende hissettiğinin bir göstergesidir.
İlgili 19 soru bulundu
Halkımız arasında bazı kuşların ötmesi, bazı hayvanların uluması çeşitli şekillerde yorumlanmaktadır. Bunlardan kimisi uğur, kimisi uğursuzluk, kimisi de ölüm işareti olarak kabul edilmektedir. Oysa İslâm esaslarına göre bu tür inançların tümü batıldır. Hurafe inancıdır.
İlk olarak, kuşunuzun sesler çıkarmaya başlaması ve farklı tonlarla ötmesi bir göstergedir. Ayrıca, tekrarlamaya eğilimli sesleri taklit etmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kuşunuz size sesler yapmaya çalışıyorsa, muhtemel konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyleyebiliriz.
Korktuğunu anladığınız anda geri çekilmelisiniz. Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız.
- Genelde sinirlendiği zamanlarda kabarırlar. - Kafesteki başka bir muhabbet kuşu ile uyum sağlayamadıkları zaman da kabarırlar. - Uykuya dalmak üzere oldukları zamanlarda kabarırlar. - Ayrıca karşı cinse karşı kur yaparken kabarma yöntemini değerlendirirler.
Hastalık, kafesin değişmesi, ilgisizlik, en sevdiği oyuncağın kaybolması gibi birçok farklı neden kuşlarda depresyona neden olabilmektedir. Kuşların yaşam alanlarında meydana gelen değişiklikler kuşlarda depresyonun başlıca nedenleri arasında yer almaktadır.
İnsanlardaki adrenalin yüklenmesine benzer bir şekilde kuşlarda aşırı korktukları durumlar karşısında savaş ya da kaç tepkisi verir. Kuşlarda görülen diğer korku tepkileri arasında donakalma, sinme, hızlı hızlı nefes alıp verme, gözlerin genişlemesi ve aşırı ses çıkarma yer alır.
* Avitechnic B vitamini desteği, kuşların strese bağlı yaşadığı sorunların giderilmesine yardımcı olur. * Stres kuşlarda bağışıklığın zayıflamasına ve daha kolay hastalanmalarının sebebidir. B vitamin kompleksi sinir sistemini destekleyerek depresyonun ve stresin etkilerini azaltır, hastalıklara karşı direnci artırır.
Muhabbet Kuşu Cinsiyetleri
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha hareketsizdir. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha sakindir. Erkekler daha uzun öter, öterken de başlarını sallarlar. Dişiler ise genelde kısa şekilde öterler ve agresiftir.
Muhabbet kuşunuzun tüyleri kabarıksa ve bunun yanında titriyorsa bu hasta olduğunun habercisi olabilir. Genelde soğuk algınlığı ya da gribal enfeksiyon durumlarında kuşların böyle hareket ettiği gözlemlenmiştir.
🐦 Merlin adlı uygulamayı "kuş sesleri için Shazam" şeklinde özetleyebiliriz. Sesini dinlet, hangi kuş olduğunu söylesin (Android / iOS).
Muhabbet kuşları kafes içi aktiviteleri çok severler. Çanlar, salıncaklar, aynalar ve oyuncaklar onlar için birer mutluluk kaynağıdır. Mutlu olan muhabbet kuşları stresten ve korkudan uzak olurlar. Bu da onların daha sağlıkla büyümesine, sahiplerine karşı sevgi ve güvenle davranmasına katkıda bulunur.
Öncelikle kış aylarındaki minimum oda sıcaklığı 20 -21 derece olmalı. Sıcaklık bu derecenin altına düştüğünde muhabbet kuşları üşümeye başlar. Ve buda onların bağışıklık sistemini düşürür böylece hastalıklara karşı savunmasız hale gelirler. Özellikle 15 derecelerin altındaki sıcaklık kuş için ciddi bir risktir.
Muhabbet kuşları üşüdükleri zaman kaslarını hızlı bir şekilde hareket ettirmektedirler. Titremenin üşüme kaynaklı olup olmadığının anlaşılması için kuşun sıcak bir odaya alınması gerekmektedir. Stres ya da endişe gibi durumlarda da kuşlarda titreme davranışları görülebilmektedir.
Tabii gün içerisinde muhabbet kuşu öttüğü zaman hemen üzerini kapatmak da çok yanlıştır. Bu durum muhabbet kuşunu korkutur ve küstürebilir. Sadece muhabbet kuşu kafesleri geceleri ve karanlık bir ortam gerektiği koşullarda örtülmelidir.
Muhabbet kuşları, yıkanmayı seven hayvanlar arasında yer alır. Büyük küçük fark etmeksizin banyo yapmayı sevmelerine rağmen, zorlanmaktan hiç hoşlanmazlar. Zorla banyo yapmak muhabbet kuşlarını korkutur ve sizden uzak durmalarına neden olur.
Muhabbet kuşları da tıpkı kedi ve köpekler gibi sahiplerini rahatlıkla tanıyabilir. Hatta evdekilerden birini kendine dost seçebilir ve ona karşı ayrı bir ilgi gösterebilir. Muhabbet kuşları, kendileriyle ilgilenen kişileri çok rahat ayırt edebilirler.
Kuşunun konuşmasını sağlamak isteyenlerin takip edebilecekleri bazı yöntemler vardır. Eğitim sırasında içerisinde özellikle ç, k, p, ş ve t harfleri geçen kelimeleri tercih etmeniz ilk yöntemdir. Kuşlar bu harflerin olduğu kelimelerle daha kolay bir şekilde konuşmayı öğrenebilir.
Nasıl ki insanlar da konuşma kabiliyeti var ise muhabbet kuşlarında da bu kabiliyet vardır.
Muhabbet kuşunun konuşması için mutlaka onunla belli bir kelime üzerinde sürekli çalışma yapmak gerekir. Hatta gün içerisinde defalarca aynı kelime ona karşı söylenmelidir. Böylece muhabbet kuşu bir süre sonra konuşmaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri