İmplantlar ağırlıkları nedeniyle dışarıya ve aşağıya doğru kayar. Ameliyat sonrası erken dönemde sürekli yüz üstü yatma alışkanlığı olan kişilerde de dışa doğru silikon protez kayma sorunu görülebilir. İçe Kayma: Silikon implantın büyük kısmı meme ucuna göre daha içeridedir. Meme uçları ise daha dışarıya bakar.
Kullanılan silikon implantın boyutları arttıkça ağırlığı ve çevresindeki dokulara yapacağı bası da artar. Ameliyatı izleyen aylar veya yıllar içerisinde implant çevresindeki dokular incelmeye gevşemeye ve sarkmaya başlar, dalgalı görünüm daha da belirgin hale gelir.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Değişik nedenlerle silikon implantın dış çeperinde bir yırtık oluşursa implant içerisindeki jel kıvamındaki silikon çevre dokuya yayılır ve bağışıklık sistemini harekete geçirir. Buna bağlı silikonlu memede ağrı, asimetri, seroma veya memede veya koltuk altında ele gelen kitle gelişimi gözlenebilir.
Meme için estetik cerrahide uygulamalardan kaynaklanan farklılıklar olmasına karşın, genellikle operasyondan sonraki ilk 6 haftada göğsün büyük oranda yumuşadığını söyleyebiliriz. Tam olarak, göğsün rahatlaması, doğal salınımına kavuşması ise yaklaşık 3 ayı bulmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Silikon Protez Boyutunun veya Şeklinin Değiştirilmesi: Göğüs taban çapına göre çok daha büyük taban çapında ve hacminde bir implant konulmuş ve buna bağlı bir aşağıya ve dışarıya kayma söz konusu olmuş olabilir. Bu durumda, büyük protez çıkartılır ve yerine doğru taban çapı ve hacimde bir protez konur.
5. Doğal memeler, herhangi bir hareket ettirici uyarana karşı "keşkül titremesi" denilen dalgalanmayı yaşarlar. Silikon memelerde, implantlar sebebiyle bu dalgalanma görülmez.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır. Bu zamandan sonra memelerinizi birleştirip (sutyen ya da bikini ile) istediğiniz miktarda dekolte elde etmeniz mümkündür.
Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra silikon meme protezinin elle hissedilmesi istenilen bir durum değildir. Meme protezlerinin elle hissedilmemesi için hem silikon implant üreticileri hem de biz plastik cerrahlar ortak çalışırız.
Memede Ağrı ve Şişkinlik Neden Olur? Hormonal düzensizlik, memenin fibrokistik hastalıkları, beslenme alışkanlıkları, kas-iskelet problemleri, mondor hastalığı, travma, ilaç yan etkileri, memenin kitlesel lezyonları, emzirme ile ilişkili problemler memede ağrıya neden olabilir.
Eski yöntemlerde deri altına, bunun yanı sıra doku üzerine protezlerin yerleştirilmesi ile dokunma halinde hissedilme çok net bir şekilde görülebiliyordu. Ancak günümüzde uygulanan kas altı tekniği sayesinde bu durum ortadan kalkmış ve protezin hissedilmesi oldukça zor bir ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır.
Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Silikon meme büyütme ameliyatınızın üzerinden 6-12 ay geçtikten sonra protezlerin kayması, yer değiştirmesi mümkün değildir. Ancak erken dönemde özellikle ilk günlerde ve ilk 3 ay da yukarı, aşağı ve yanlara hareket, kayma, yer değiştirme gibi sorunlar olabilir.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır.
Yuvarlak silikonlar, damla silikonlara göre daha yüksek kapsüler kontraktür ve memede aşağı yerleşim riskine sahiptir. Göğüslerde gevşeme olanlarda damla silikonlar kadar tercih edilmezler. Tüberöz meme (keçi memesi) durumunda yuvarlak silikonlar, damla silikonlar kadar başarılı sonuçlar vermemektedir.
Silikon implantın ağırlığı ve yıllar içerisinde meme derisi ve dokularındaki gevşemenin bir sonucu olarak göğüslerde sarkma ortaya çıkar. Silikon protez ne kadar büyük hacimli ise o kadar ağırdır ve sarkma da o kadar fazla olur.
Hastada neredeyse hiç ağrı olmaz. Ancak en önemlisi meme ve protez aynı cepte oldukları için, meme ve protez birlikte hareket eder. Yeni nesil protez de meme gibi davrandığı için memenin dinamiği, yani hareketleri bir bütün olarak gerçek memeye çok yakın olur!
Silikon uygulaması, genellikle meme dokusu az, memesinde yağ içeriği fazla olmayan kişilerde, büyütme –dolgunlaştırma amaçlı olarak talep ediliyor. Dolayısıyla, küçük memeleri nedeniyle silikon uygulanmış bir kişide, çok aşırı bir kilo artışı olmadıkça göğüste büyüme pek beklenmez.
Tüm dünyada en çok tercih edilen silikon göğüs protezleri Mentor, Mc Ghan, Natrella marka silikonlardır. Silikon markasını konusunda daha detaylı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.
250 cc,275 cc 300 cc ve 325 cc silikon protezler ortalama 1 beden göğsü büyütür.
Ameliyatı takip eden ilk 2 hafta sırtüstü ve yarı oturur pozisyonda yatmak silikon protezlerin yerlerinden kaymaması ve kanama gibi komplikasyonlardan kaçınmak adına önemlidir.
5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşme olur. 7 gün sonra araba kullanabilir.
Damla Protez (Anatomik Tip Silikon İmplant) Avantajları ve Dezavantajları Damla veya Anatomik tip Silikon implantların taban şekli daire değildir, yatay ve dikey eksenleri farklılık gösterir. Bu özelliğin dezavantajı silikon implant kendi etrafında döndüğünde meme şeklinin bozulacak olmasıdır.
Meme Büyütme Prosedüründe İmplant Tipi ve Şekli
Genel olarak, silikon implantlar daha doğal bir görünüme ve dokuya sahiptir. Ancak yetenekli bir plastik cerrahi uzmanı, salin implantlarının da doğal görünmesini ve hissedilmesini sağlayabilir.
Bu tip yırtılmanın bazı belirtileri; Yırtılma olan memede şişkinlik, ağrı ve acı şeklinde olur. Meme boyutunda ve şeklinde değişiklik görülebilir. Yırtılma olan memede yumru şeklinde şişlikler oluşabilir. Meme dokusunda yumuşama ya da sertleşme şeklinde kendini belli edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri