Bilgisayarlı Muhasebe Kurslarına Kimler Katılabilir? Bilgisayarlı muhasebe kursuna katılabilmek için en az orta öğretim mezunu olmak ve temel bilgisayar bilgisine sahip olmak gerekir. Temel bilgisayar bilgisi olmayan kursiyer adaylarımız öncelikle Temel Bilgisayar eğitimine yönlendirilirler.
Muhasebe Kurslarına Giderek Muhasebe Uzmanı Olunur Mu? Üniversite eğitimi dışında muhasebe ile ilgili bir kursa giderek uzmanlık seviyesinde çalışılamaz. Sertifika sahipleri muhasebenin daha alt bölümlerinde yarımcı sınıfında görev alabilirler.
Bilgisayarlı Muhasebe; Muhasebe işlerinin bilgisayar ortamına aktarılma işlemidir.Bilgisayarlı Muhasebe Kursuna, Genel Muhasebeyle ilgilenen her seviyeden kursiyer katılabilir.
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu'nun süresi 3 ay, saat olarak 80 saattir. Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Eğitimlerinde bu süre ortalama 40 Saate kadar düşebilmektedir. Eğitim için Haftada 2 gün 2 saat belirleyip eğitiminize başlayabilirsiniz.
Muhasebe birimlerinde çalışmak isteyenler, uzaktan eğitim veya yüz yüze gerçekleşen bilgisayarlı muhasebe eğitimleriyle onaylı sertifika sahibi olabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
3568 Sayılı Yasa'ya göre ticaret lisesi mezunları liseden mezun olduktan sonra belirli staj şartlarını sağlayarak serbest muhasebeci olabilirler. Mali müşavir olabil-meleri için ilgili alanlarda lisans eğitimi almış olmaları gerekmektedir.
Hafta içi hergün 13.00'de başlayacak kurs 296. saatliktir.
MEB Onaylı Sertifika: Ankara Çankaya ilçesinde MEB tarafından düzenlenen fiziki sınavda en az 50 puan alarak başarılı olan kursiyerler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. MEB onaylı bilgisayarlı muhasebe sertifikası bakanlıklar bünyesinde yapılan işlerde faydalı olur.
Ön muhasebe eğitimi ise temel finansal verilerin tutulması için verilen kurstur. Günlük gelir gider tabloları ve faturaların tasniflenmesi ilk öğretilen bilgilerdir. Tek düzen hesap, çek senet girdileri, alacak takibi de ön muhasebenin konuları arasındadır.
Üniversitede ön lisans ya da lisans bölümlerinde muhasebe eğitimi alan kişiler ön muhasebe elemanı olarak çalışmaya hak kazanır. Ancak ticaret meslek liselerinden mezun olan kişiler de deneyim kazandıktan sonra bu mesleği icra edebilir.
Bilgisayarlı muhasebe kursları, temel muhasebe ve defter tutma görevleri söz konusu olduğunda bilgi ve beceri kazanmak isteyen bireylere ve şirketlere sunulmaktadır. Bu kurslar, şirketin finansal durumunu kolaylıkla ve güvenle anlamalarına yardımcı olmak için şirket sahipleri ve çalışanları tarafından alınır.
MEB Onaylı Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Sertifikası; muhasebe alanında kullanılan ETA, Zirve Müşavir, LOGO, Microkom, Zirve Finansman gibi programları kullanabildiğinizi göstermektedir.
Firmalar, genellikle muhasebe ile ilgili alanda ön lisans veya lisans mezunu kişileri tercih ederken sektörel deneyime sahip olan lise mezunları da bu mesleği yerine getirebilmektedir.
Ön Muhasebe Kursu'nun süresi 3 ay olup, saat olarak 60 saattir. Bireysel Eğitimlerde bu süre ortalama 40 Saattir. Bireysel eğitimlerde grup gün ve saatleri karşılıklı belirlenip hemen derse başlanabilmektedir.
Eğitimi ve sınavlarının tamamlanmış kursiyerlerimiz muhasebe sertifikasını almaya hak kazanacaktır. Eğitim süresi de hafta içi ve hafta sonu değişiklik göstermesi sonucu 2-4 ay arasındadır.
Bilgisayar Destekli Muhasebe Eğitimi Süresi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılında oluşturulan eğitim programı 304 saat olarak planlanmıştır. 304 saatlik eğitim yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
2- Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. 3- Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezlerince Kurs duyurularında belirtilir.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
Serbest Muhasebeci maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 65 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Serbest Muhasebeci maaşları 13770 TL'dir. En düşük Serbest Muhasebeci maaşı 11400 TL iken, en yüksek Serbest Muhasebeci maaşı 27120 TL'dir.
Bir muhasebecinin maaşı, genellikle ortalama 15.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir. Ancak, muhasebecilerin aldığı prim, ek ödeme ve diğer yan haklar, özellikle de büyük şehirlerde çalışan muhasebeciler için bu rakamlar daha da artabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri