Muhasebe Elemanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Muhasebe Elemanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.500 TL civarındadır.
Bir muhasebecinin maaşı, genellikle ortalama 15.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir.
eleman.net verilerine göre, Ön Muhasebe Elemanı 2023 yılında ortalama 17.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ön Muhasebe Elemanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 17.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 13.420 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Alacak Muhasebesi Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Alacak Muhasebesi Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.020 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Muhasebe Müdürü 2023 yılında ortalama 37.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Muhasebe Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 30.360 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans programlarından biridir. Bölümün amacı muhasebe süreçlerini yönetebilecek, dijital ortamdan faaliyet verilerini takip edebilecek çalışanlar yetiştirmektir.
Haftalık çalışma süresi 45 saattir, aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Buna göre haftada 5 gün çalışılıyorsa günlük çalışma süresi 9 saat, haftada 6 gün çalışılıyorsa günlük çalışma süresi 7,5 saattir.
Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilimler, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından hemen sonra adayların üç sene staj eğitimi görmesi gerekir. Eğitim ve staj sürecinin ardından ise mesleğe girilebilir.
Muhasebe meslek mensupları, aynı zamanda, etik ve ge- lecekle bağlantılı bir meslek için üstlendikleri göreve dört elle sarılmalıdırlar. lerin artan beklentileriyle dolu zor bir meslektir.
Muhasebe uzmanı olabilmek için İşletme, İktisat, Maliye, Ekonomi, Muhasebe bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekir. Muhasebe uzmanı iş alımlarında genel muhasebe üzerine en az 3 yıl deneyimli olmanız, Vergi Mevzuatı ve Sosyal Güvenlik Mevzuatına hakim olmanız beklenir.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavına girebilmek için, aday meslek mensubunun stajı tamamlamış ve yanında veya denetim ve gözetiminde staj yaptığı meslek mensubundan staj değerlendirme notu olarak en az 100 üzerinden 60 almış olması gerekir.
İstatistiklere göre muhasebecilerin maaşı yılda 24.000 TL ile 400.000 TL arasında değişiyor. Bu farklılığın sebebi işin nitelikleri, sektör, şirketin büyüklüğü olabiliyor. Muhasebeci olmak için aldığınız eğitimler maaşınızda büyük bir rol oynuyor.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
SMMM VE YMM devlet memuru değildir. Devlet memurları 657 sayılı kanuna tabi olup devlete hizmet eden kişilerdir. KGK ;660 sayılı Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup kanunda belirtilen işleri yapar.
Muhasebe Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Muhasebe, üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
3568 Sayılı Yasa'ya göre ticaret lisesi mezunları liseden mezun olduktan sonra belirli staj şartlarını sağlayarak serbest muhasebeci olabilirler.
T. C. vatandaşı olmak. Üniversitelerin iktisat, hukuk, maliye, muhasebe, işletme, kamu yönetimi ve maliye gibi ilişkili bölümlerinden mezun olmak. Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik yeterlilik sınavlarına girmek.
Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü mezunu kişilerin çalışma alanları oldukça geniştir. Mezun olduktan sonra çok kolay bir şekilde iş bulma imkanları vardır. Ancak KPSS puanları yükselen bir bölümdür.
Muhasebe mesleği de, işin niteliği itibariyle stres unsurunun çok fazla olduğu meslek gruplarındandır.
Vergi dairesi, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da çalışmamaktadır.
Finans yönetimi ve muhasebe konularında bilgi sahibi olan bu mezunlar, bankacılık, sigortacılık, yatırım, sermaye piyasaları, uluslararası finans kuruluşları, finansal danışmanlık, vergi danışmanlığı, muhasebe ve denetim firmaları gibi çeşitli sektörlerde iş bulabilirler.
Muhasebe Bölümü Puan Türü Nedir? Muhasebe Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri