e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
e-Devlet sitesine giriş yapılır. TC kimlik numarası ve şifre ile hesaba girilir. Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama sayfasına gidilir. Bu sayfada sahip olduğunuz sertifikaları görüntüleyebilirsiniz.
Sertifika Teslim Süresi:
Genellikle sertifika işlemlerinin tamamlanması ve sertifikanın E-Devlete düşmesi birkaç hafta sürebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
e-Devlet onaylı sertifikalar, e-Devlet platformunda geçerli olan ve dijital olarak doğrulanan resmi belgelerdir. Türkiye'de e-Devlet, kamu hizmetlerine elektronik olarak erişim sağlayan bir platformdur. Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar.
Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yeni bir hizmet devreye girdi. Derslerini tamamlamış kursiyerler, kurs merkezine gitmeden sertifikalarına E-Devlet Kapısı uygulamasından ulaşabilecekler.
Üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı bulunur. Bu onay Bakanlık adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilir. Belge üzerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün mührü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün imzası bulunur. İmza bulunmayan belgeler MEB onaylı sertifika değeri taşımaz.
Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar. E-Devlet Onaylı Sertifikalar, birçok internet tabanlı uygulamalarda kullanılabilir.
Küresel Standartlar: Üniversite onaylı sertifikalar, genellikle uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanır ve değerlendirilir. Üniversiteler ve eğitim kurumları, programları uluslararası kabul gören standartlara göre oluşturur. Bu da sertifikaların uluslararası düzeyde tanınmasını ve geçerliliğini sağlar.
Kaybedilen sertifikaların yerine yenisi basılamamaktadır. Sertifikalarını kaybeden katılımcılar yeniden belgelendirme başvurusu yaparak belge alabilirler.
Tarayıcı tarafından indirilen dosyaları bulmak için Dosyalar > En son > Hızlı erişim > Tarayıcı bölümüne gidin. Son indirilen dosyalara hızlı bir şekilde erişmek için Dosyalar > En son bölümüne gidin ve ilgili üçüncü kişi uygulamasındaki dosyaları bulun.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Katılım Belgesi: Seminer, Çalıştay vb. etkinliklere katılmış olanlara verilen belgeyi, c. Sertifika: Belli bir eğitim veya kurs sonunda kursiyerin yetkinliğini kanıtlayan belgeyi, d. Merkez: İstanbul Topkapı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezini, e.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
Kurs sonunda almış olduğunuz belgenin resmi geçerliliği olabilimesi için bu belgenin Sertifika statüsünde olması gerekmektedir. Sertifika, resmi bir geçerliliğe sahiptir ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
Herhangi bir belge adına tıklayabilirsiniz. Sistem sizi Tek Pencere Portal Sistemine yönlendirecektir. Tek Pencere portal sisteminden Beyanname İşlemleri / Belge Yükle seçeneği tıklanır . *Kendinize ait beyanname numaranızı giriş yaparak belgelerinizi yükleyebilirsiniz.
Akreditasyon kurumu sayfasından sorgulanabilir. Global olarak geçerli olup, e-devlet gibi kamu portallarından sorgulanamaz. Sertifika denilince akla ilk gelen “Geçerliliği nedir?” sorusudur.
e-Devlet onaylı sertifikalar, e-Devlet üzerindeki belirli işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan kimlik doğrulama ve yetkilendirme süreçlerini tamamlayan kullanıcılara verilen elektronik belgelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri