Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Lazer epilasyon, diğer yöntemlerden farklı olarak tüyleri kalıcı olarak azaltma veya yok etme yeteneğine sahiptir. Ağda gibi yöntemler geçici sonuçlar sunarken, lazer epilasyon, uzun vadede tüylerin büyümesini engeller. Bu, uzun vadede zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır.
Epilatör ile bir kum tanesi (0,5 mm) kadar küçük tüyleri kökünden alabilirsiniz böylece bu yüzden epilasyon minimal tüy büyümesi ile etkin çalışır. Epilasyon yoğun çalışma yaşamına da daha kolay uyum sağlar çünkü evde uygulaması kolaydır ve sonuçlar 4 haftaya kadar dayanır.
Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Jilet ile alınan tüyler bir süre sonra batık oluşturabilir ve cilt yüzeyine çıkmayarak iltihap oluşturabilir. Bu nedenle ağda kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Bacaklarını, koltuk altını ve bikini bölgesini tıraş etmek zaman alıcıdır ve sonuçları da bir iki gün içinde yok olur. Ağdanın etkisi daha uzun süreli olsa da birkaç haftada kıllar tekrar büyür. Ancak iyi haber şu ki, eğer yıllar boyunca ağda yapmaya devam ederseniz kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
“Lazer epilasyon acıtıyor mu?” diye sorduğunuzda cevap kişiden kişiye değişir. Hemen hemen herkes için ağda ve epilatörden daha acısız olsa da lazer uygulaması kimilerinin biraz canını yakar. Kimileri içinse oldukça rahat geçer.
Merhabalar, vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer, etkili ve kalıcı sonuçlarının yanında ağrısız ve güvenli olması ile de günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Satinelle Prestige gibi uygun başlıklara sahip bir ürünü yüz, koltuk altı, kol, bikini bölgesi ve bacaklar gibi tüm vücut bölgelerinde kullanabilirsiniz. Epilasyon aleti tüyleri azaltır mı? Epilatörler tüyleri azaltmaz ancak kökünden alınan tüyler genellikle daha ince ve yumuşak uzarlar.
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.)
Bu tüyler için ne yapmak gerekir? Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan tüylere müdahale etmemek daha uygundur. Çok rahatsızlık duyulduğunda jilet yardımı ile tüyleri almanız daha doğru olur. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak işlemleri asla uygulanmamalıdır.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Naturel – Sert Tüyler İçin İnci Ağda : Diğer çeşitlere göre daha sert bir yapısı olması nedeniyle özellikle sert tüylerde etkilidir, bu sebeple erkek cildine daha uygun bir üründür. Birinci sınıf reçinelerin farklı süreçlerden geçerek işlenmesi ile üretilir.
Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Buz Lazer, günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir. Bunda etkili ve kalıcı sonuçları yanı sıra ağrısız olmasının payı da oldukça fazladır. Gelişmiş bir soğutma sistemine sahip olan Buz Lazer, cildi -3 dereceye kadar soğutur ve bu etkili soğutma tüm uygulama boyunca devam eder.
Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
Birçok firma makat bölgesine lazer epilasyon yaptırmanın herhangi bir sakıncasının olmadığını belirtiyor. Bu bağlamda yüz, kol, bacak başta olmak üzere boyun, ense, kulak, koltukaltı, göğüs ve dekolte bölgesi, göbek, sırt, genital bölge ve bikini bölgesine lazer epilasyon yaptırılabilir.
Ağda ile cımbız gibi yöntemler ile kılların tamamen kökünden alınması tavsiye edilmez. Epilasyondan bir gün öncesinde bile jilet ile tüylerin alınması işlem için uygulama alanının hazırlanması anlamına gelecektir.
Dolayısıyla lazer epilasyonda hedef kıl köküdür ve kıl kökü olmadığı zaman lazer epilasyon etki edemez. Ağda kılı kökünden koparan bir işlem olduğu için lazer epilasyon öncesi kesinlikle yapılmamalıdır.
Kıl köklerinin içlerine kir ve ölü deri tabakalarının birikmesini önlemek, ağda sonrası sivilce oluşumunun önüne geçmek için, cildinizi temiz ve nemli tutmalısınız. Ne kadar sık yıkansa da el, vücudunun en çabuk kirlenen bölümüdür. Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri