Akdeniz, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4'üncü maddesiyle 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da değişikliğe gidildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Buna göre en az bir dönem muhtarlık yapmış kişilerden alınan silah ruhsatı harçları kaldırıldı.
Son KHK ile bir dönem muhtarlık veya belediye başkanlığı yapmış olanlar ile bakan yardımcılarına, Ateşli Silahlar Kanununa yapılan eklemeyle, taşıma ve bulundurma ruhsatı verilmesi düzenlendi; harç zorunluluğu kaldırıldı.
Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
AKP iktidarının çeşitli imtiyazlar tanıdığı muhtarlar için yeni çıkarılan KHK'lar ile silah taşıma yetkisi verildi. 696 sayılı KHK ile emekli muhtarlara silah taşıma yetkisi verildi.
İlgili 26 soru bulundu
(t) En Az Bir Dönem Köy Veya Mahalle Muhtarlığı Yapmış Olanlar; Valilik veya kaymakamlıktan alınacak görev belgesi, • İl/ilçe seçim kurulu yazısı. Saklama süresinin dolması nedeniyle seçim kurulunca belge verilemeyenlerin de silah ruhsat işlemleri yapılabilecektir.
Muhtarlar, OHAL kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenlerin, uygun niteliklere sahip olmaları halinde silah taşımaya devam edebilmesi ve harçtan muaf tutulması kararını sevinçle karşıladı.
c) 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara, ç) Güvenlik korucusu olanlar ile emekli güvenlik korucusu olanlara, talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergâh dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
harçsız silah ruhsatı düzenlenebilen. diğer ünvanların kapsamına girmesi durumunda. örneğin 15 temmuz gazisinin. aynı durumda. bir dönem muhtarlık yapmış olması ve benzeri gibi. her ünvandan bir silah için. harçsız silah ruhsatı düzenlenebilecektir.
Muhtarlar, emekli olmak için aşağıdaki şartları yerine getirmelidir: 15 yıl sigortalılık süresi. 3600 gün prim ödeme. 50 yaş
2024 yılında muhtarlık maaşlarına yapılan zam, son asgari ücret artışının ardından duyuruldu. Bu güncellemeyle birlikte, muhtarların alacağı maaşlar şu şekilde belirlendi: En düşük muhtar maaşı 2024 yılında 17.002 TL olarak belirlendi. En yüksek muhtar maaşı ise 18.500 TL olarak açıklandı.
Muhtar, ihtiyar heyeti ve ihtiyar meclisi seçimleri ekseriyet sistemine göre yapılır. MADDE 33. — Köy veya mahalle muhtarlığının herhangi bir sebeple boşalması halinde ihtiyar meclisi ve ya heyetinin birinci üyesi durumu, yazıh olarak ilgili seçim kuruluna ve mahallin en büyük mülkiye amirine bildirmek zorundadır.
Harç pulları izin, hastalık,ölüm, istifa vs. gibi sebeplerle muhtarlık görevinin vekaletle yürütüldüğü haller hariç, sadece muhtarlarca kullanılır. Pullar karşılıklı veya karşılıksız olarak başkalarına devredilemez.
Aza Muhtar Oldu.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Silah Kaybetme Cezası Nedir? Kanunda ruhsatlı silah kaybetme cezası; devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek başlıklı Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün 7/C-2. maddesi uyarınca 20 ay uzun süreli durdurma cezasıdır.
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Tütün ve çay gibi ekili arazilerde 200 dönüm gerekiyorken, hububat ve bakliyat gibi ekili arazilerde ise 1000 dönüm gerekmektedir. Ayrıca 2500'ü aşkın meyve ayacağınız varsa da silah taşıma ruhsatı alabilirsiniz.
Silah ruhsat işlemlerinde kaç adet silah alınır. 6136 Sayılı kanun da harcını ödemek kadı ile birden fazla silah ruhsatı alınır hükmü mevcuttur. Silah işlem dosyalarınde bulunan evraklar içinde çoğaltılan evraklar fotokopi ile çoğaltılarak görevli memur tarafından aslı gibidir yapılarak imzalanır.
Cevabımız: Değerli takipçimiz, 10 hizmet yılını doldurduktan sonra; meslekten çıkarma, memuriyetten çıkarma ve asaleti tasdik edilmeden herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılanlar hariç olanlar, tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde silahlarını alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri