Herhangi bir şekilde kayıp edilen beratlara ait mühürler kullanılamaz.
Mührünü kaybeden YMM üst dilekçe ile Oda'ya başvuruyor. Oda evrakların birer fotokopisini alıyor, YMM Oda'nın hazırladığı üst yazıyı elden TÜRMOB'a götürüyor. TÜRMOB'dan alınan üst yazı ile Bakanlıktan yeniden mühür alınıyor.
KAYBETME: Madde 13 –(Değişik: 27/9/2004-2004/7928 K.) Mühür veya mühür beratı ya da ikisi birden kaybedildiğinde durum 3 üncü maddede belirtilen merci tarafından usulüne uygun olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne bildirilir.
DARPHANE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yeni mühürün bedeli bankaya yatırılır. Rektörlük Makamı Onayı ile Yüksek Öğretim Kurumu'ndan mühür talep edilir. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Darphane Genel Müdürlüğü'nden mühür talep edilir. Darphane Genel Müdürlüğü'nden gönderilen mühür, mühür berati ile birlikte teslim alınır.
Mali mühür yenilemek için kurum yetkilisinin Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekir. Kamu SM web sitesi üzerindeki form doldurulduktan sonra sitede belirtilen bankalara mali mühür yenileme bedelinin yatırılması gerekir.
İlgili 33 soru bulundu
Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203).
İttifakın sütunu içerisine basılan mühür, ittifakın yanında yer alan parti veya ittifakın sütununa taşarsa oy geçersiz sayılır. Mühür, parti veya bağımsız adayın sütununu taşar ancak diğer parti, aday veya ittifakın sütununa karışmazsa oy geçerli, diğer sütunlara denk gelme halinde ise geçersiz sayılır.
bir mühürün darphane ve damga matbaası genel müdürlüğünce yapılmış olup olmadığının kanuni göstergesidir. resmi mühür beratı olarak da adlandırılabilir, kısası mbdir.
Resmi mühür elden teslim fiyatı 240,00 TL, posta ile teslim fiyatı 270,00 TL; Plaka damga (araç plaka damgası) elden teslim fiyatı 3.000,00TL, posta ile teslim fiyatı 3.050,00 TL'dir.
Köktürk, dürüst abonelerin sayaçlarına 'mavi', borç ve benzeri nedenle elektriği kesik abonelerin sayaçlarına 'yeşil', trafolular gibi çok elektrik tüketen abonelerin sayaçlarına 'sarı' ve kaçak elektrik kullanan abonelerin sayaçlarına 'kırmızı' mühür basılacağını söyledi.
“kanunlarında” ibaresi “mevzuatında” şeklinde değiştirilmiştir. MÜHÜR STANDARDININ TESBİTİ: Madde 5 – Yapımına 3 üncü maddede belirtilen mercilerce karar verilen mühürler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nce imal edilir.
Eşya ya da herhangi bir alan için konulan mührün kaldırılması; mührün o yerden alınması, kırılması ya da koparılması anlamını taşımaktadır. Korunan eşya ya da herhangi bir yerin, mühür kırıldıktan sonra farklı amaçlarla kullanılması şartı aranmaz. Mührün kırılması başlı başına bir suçtur.
Cevap: Padişahın mührünü taşıyan kişi Sadrazam'dır. Nişancı ise, padişah adına yazılacak fermanlara, beratlara, namelere, hükümdarın imzası demek olan tuğrayı çekmekle görevlidir.
* Onaylatılmış Kazıma imza mühürü ömür boyu geçerlidir.
mühür t.c. ibaresi ve bayrak içeren ve ilgili kurumun adını taşıyan yuvarlak, belgelere resmiyet kazandıran ıslak veya soğuk yani ezerek iz çıkarandır. kaşe ise kişi, kurum, şirket unvan ve adreslerini veya maktu ifadeleri tekrarlamak için kullanılan resmi değeri veya belgeyi resmileştirme özelliği olmayan şeydir.
Madde 16 - İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler. Kambiyo senetlerine ilişkin hükümler saklıdır.
Devlet, Hazineye bağlı Darphane aracılığıyla madeni parayı kendisi basar ama kâğıt parayı merkez bankasına bastırtır. Bunun nedeni kâğıt paranın karşılıksız olmasıdır.
Mühürler, kullanan şahsa ve kullanım amacına göre üç çeşittir: Devlet işlerinde kullanılan mühürler, mühr-i resmî (resmî mühür); şahıslara özel olanlar mühr-i zâtî (şahsî mühür); vakıf kütüphanelerine bağışlanan eserlere basılmak üzere özel kazıtılmış mühürler ise vakıf mührü olarak adlandırılır.
Madde 155- (1) Tutanak, hakim ve zabıt katibi tarafından derhal imzalanır. (2) Tutanağa imza atamayacak durumda olan kimsenin parmak izi alınır, bunun hangi parmağa ait olduğu belirtilir. Ancak elinde parmak bulunmayanlar, imza yerine mühür veya özel işaret kullanabilirler.
Mühür ya da kaşe, belge, senet, sertifika ve vesika gibi çeşitli evrakın onaylanması ve bazı durumlarda iletilen bilgilerin güvence altına alınması gibi fonksiyonları üstlenebilen, balmumu ya da kil gibi materyaller üzerine basılarak bırakılan işarete verilen isimdir.
Zarf, oy pusulası ve mühür
Birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde oylar geçersiz olacak. Pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.
Aynı partiye iki ya da daha çok kez evet mührü basılmış olması ya da "Evet" mührünün - ittifak dışındaki bir partiye taşmayacak şekilde - çizgi dışına taşmış olması halinde de pusulalar geçerli sayılacak.
Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri