Görüşme teklifini reddederken, yapıcı bir dil kullanarak ve doğru zamanda karşı tarafa geri dönüş yapmak önemlidir. Görüşme teklifi geldiğinde, en kısa sürede ve uygun bir iletişim aracı (telefon, e-posta vb.) üzerinden yanıt vererek, saygı çerçevesinde olumsuz yanıtınızı iletmelisiniz.
Bir yıl içinde asla kabul etmeyeceğiniz bir teklifle ya da göz önüne alacağınız bir teklifle (daha önce almadığınız diğer teklif için değilse) karşı karşıya kalırsanız, burada nazik bir “teşekkürler ama kabul edemeyeceğim. ” demelisiniz.
Bir iş teklifi aldığında hemen cevap vermen gerekmiyor. Aklına takılan sorulara cevap bulmak için yeni bir görüşme isteyebilirsin. Zaman isterken, şirkete ve işe ilgini belli edecek bir tavır takınman önemli. Şirketler İK politikaları dahilinde sözlü/yazılı bu süreci yürütmekte.
1. fazlasıyla güvenilir bir yer süslücüm. kendi sektörünün en büyüklerinden ve global bir firma. içerde çalışan arkadaşlarım da var. 3. Teklifiniz benim için uygundur. Sizinle çalışacak olmaktan memnuniyet duyar, Prosedürün devamı için değerli bilgilendirmelerinizi bekler, iyi çalışmalar dilerim.
İlgili 15 soru bulundu
İş teklifini kabul etmeden önce, maaş, sosyal haklar, ikramiyeler, öğrenim yardımı, çalışma ortamı, esneklik, program, ücretli izin, emeklilik planları ve çalışma saatleri gibi tüm paketi göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, iş tanımını ve bu şirkette bu işte çalışmaktan mutlu olup olmadığınızı düşünmelisiniz.
Teklif için ne kadar beklemeli? İş teklifinin geciktiğini düşünüyorsan ve o işi de çok istiyorsan, gecikmenin nedenini sormak için çok da beklememen gerek. En fazla 1 hafta sonra seninle görüşmeleri yürüten İK yetkililerine süreç hakkında bilgi almak istediğini içeren bir e-posta gönderebilirsin.
İş teklifi hemen kabul edilir mi, yoksa daha fazla düşünme ve değerlendirme sürecine ihtiyaç duyulabilir mi? İş teklifi hemen kabul edilmemeli, daha fazla düşünme ve değerlendirme sürecine ihtiyaç duyulmalıdır. Bu süreç, adayın teklif edilen işin kendisine uygun olup olmadığını analiz etmesine olanak sağlar.
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.
İlk iş olarak, olumsuz cevabı aldıktan hemen sonra ilk aşamada görüştüğün insan kaynakları uzmanına bir mail yazabilirsin. Maile iş görüşmesi fırsatını elde ettiğin için teşekkür ederek başlayabilir ve işi alamadığın için üzgün olduğunu belirterek devam edebilirsin.
EVET: Ellerinizi görünür bir yere koyun.
Mülakat stresinden dolayı ellerimizi nasıl konumlandıracağımızı bilemeyebiliriz. Bu sebeple ellerinizi masanın üzerinde tutmak, hareketlerinizi kontrol etmek açısından işe yarayacaktır. Ayrıca tutkunuzu karşı tarafa geçirmek için ellerinizi kullanmaktan çekinmeyin.
Bu konuda iş görüşmelerinde maaş beklentiniz sorulduğunda: İş görüşmesine gitmeden önce sektörde ne kadar ücret verildiğini araştırın. Ücret beklentiniz sorulduğunda maaş konusunda esnek olduğunuzu, kariyerinizde yükselmenizin alacağınız maaştan daha önemli olduğunu söyleyebilirsiniz.
Maaş beklentileri, genellikle iş görüşmesinin başında veya değerlendirme aşamasında sorulan bir sorudur ve adayın cevabı, işverenin adayın profesyonellik algısını ve işe uygunluğunu değerlendirmesinde önemli bir rol oynar.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
İmzalanmış bir sözleşme, bir işçinin istihdam açısından bazı garantileri olduğunu ima etse de, pratikte durum böyle değildir: bir işveren, kabul edilen bir teklifi istediği zaman geri çekebilir ve nedenini açıklamak zorunda değildir.
Çok eski yıllarda birine görüşme teklif etmek için önüne peçete atılırdı, modern dönemde ise bu eylemin yerini çıkma teklifleri aldı. Ancak iletişim yollarının sürekli değişimi ile birlikte çıkma teklifi de neredeyse ortadan kalktı.
Bir teklif metni bir sözleşmenin temelini oluşturabilir ancak teklif metinleri genellikle yalnızca müşteri tarafından imzalanır. Sözleşmelerde ise tüm tarafların sözleşmeyi imzalaması gerekir.
- İşe alım uzmanı, size soru sormayı bırakıp şirketi övmeye başladıysa bu sizi işe almak istediklerine dair bir işaret olabilir. - Özel hayatınıza, ailenize, hobilerinize dair daha detaylı sorular sorulmaya başlanması olumlu bir işarettir. Size CV'de yazılanların ötesinde bir ilgi duyulduğunu gösterir.
İş teklifi süreci, adayın başvurusu, mülakatlar ve değerlendirme sürecinden geçtikten sonra gerçekleşir. İş teklifi, mülakatın son aşaması olarak kabul edilir ve iş görüşmesi sırasında belirli bilgiler verilir.
Şirketlerin bir çoğu mülakata çağırdıkları adaylara sürecin 2 haftadan 4 haftaya kadar uzanabileceğini söyleseler de ortalama bir başvurunun sonuçlanması için bundan daha fazla zaman gerektiği hepimizin tecrübeleriyle sabit görünüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri