Son dönemlerde ise mum çiçeğini eve almakta uzaklaşıldı. Bunun bir nedeni uğursuz olmasına inanılmasıdır. Fakat belirtmeliyiz ki bu batıl bir inançtır. Tıpkı diğer çiçekler gibi etrafına neşe, güzellik ve fayda sağlamaya yarar.
En bilinen mum çiçeği faydası, bulunduğu ortamdaki havayı temizlemesidir. Ferah ve temiz bir ortam sunar. Hem görüntüsü hem de çiçek açtığında yaydığı hoş koku sayesinde insanlara huzur ve keyif verir. Tüm bu faydalarına ilave olarak şunu da söylemeliyiz: Mum çiçeği zararları veya herhangi bir yan etkisi yoktur.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. Uzun ama kendini taşıyamayan gövde (sap) yapar. Yaprakları 6–7 cm uzun ve 3–4 cm genişlikte kalın ve sert, yeşilden kahverengiye dönen renkte olup, üzeri parlaktır-mumlu gibidir.
İlgili 45 soru bulundu
Mum ışığı parlak ve güneş ışığı alan ortamları sevmektedir. Aynı zamanda ılık ortamlarda daha sağlıklı bir şekilde gelişim göstermektedir. Mum çiçeğinin aydınlık ama aynı zamanda direk olarak güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Klimalardan uzak tutmanız gerekmektedir.
Evde Yetiştirilmesinden Onu Coşturacak Bakım Tüyolarına: Mum Çiçeği (Hoya Carnosa) Tropik bir tür olan ama evinizde, saksıda kolayca yetiştirebileceğiniz mum çiçeğinin diğer adı "hoya"dır.
Mum çiçeği yıldıza benzer minik, pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan salkımlı bir görüntüye sahiptir. Çiçek açtığında parfümlü kokusuyla beraber çiçeklerinin üzerinde bal damlacıkları görünebilir. Bu görünümden dolayı çoğu kişi mum çiçeği neden ağlar, merak edebilir. Mumsu dokusundan dolayı “mum çiçeği” ismiyle anılır.
Çok da güzel kokar. Çiçek açtığı zaman kokusu bütün evi sarar. Anlattığım üzere Mum Çiçeği'nin bakımı, temel düzeyde ihtiyaçlarını karşılanarak yapılabilir ve üretimini de kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Sizler de evinizde veya iş yerlerinizde bu renkli çiçekli bitkiyi kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Mum çiçeği güneşi sever, ancak çok fazla güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu bitkinin yaprakları, ciltteki sivilce ve akneleri tedavi etmek için kullanılabilir. Mum çiçeği, evdeki hava kalitesini arttırır ve solunum yolu problemlerine iyi gelir. Saksı seçimi, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.
Mum çiçeği türleri; Carnosa Variegata, Compacta, Obovata, Carnosa olarak sıralanabilir. Bu çeşitlerin ortak özellikleri, genellikle yaprakların uzun, oval olması ve etli parlak yapıda yeşil olmasıdır. Bitkinin küçük yapıda pembe çeşitleri bulunur.
Mum Çiçeği Yetiştirmek
Bu yüzden balkonda veya cam kenarlarında olması daha uygun olur. - Bitkinin çiçek açama döneminde sulama şekli toprağın tam kuruması beklenmeden yapılmalıdır. Ancak çiçek açma dönemi haricindeki zamanda bitki sulanırken, toprağının kuruması beklenmelidir.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Üzerlik otu nazarlık olarak çeşitli kültürlerde nazara karşı etkili olmasıyla nedeniyle yaygın olarak kullanılır.
SU: 4-5 haftada bir sulamanız onu mutlu edecektir. Sulama aralarında mutlaka toprağının kurudğuna emin olmalısınız. Sulama rutini bakımından evinizdeki yada ofisinizdeki sukulentler ile benzerlik gösteren mum çiçekleri fazla sudan hoşlanmazlar. Toprağı kurudukça su vermeniz yeterli olacaktır.
Mum çiçeği, genellikle kış mevsiminde çiçek açan ve beyaz renkli çiçekleriyle dikkat çeken bir bitki türüdür. Bilimsel adı Helleborus niger olan mum çiçeği, 20-30 cm boyunda, çoğunlukla yapraksız ve çiçeklenme döneminde karlı beyaz çiçekleriyle göz alıcı bir görünüme sahiptir.
Gece Melisası (Gece Kokan Melisa) Hakkında
Kolonya çiçeği olarak da bilinen melisa parfüm çiçeği veya çalısı olarak da adlandırılmaktadır.
Dayanıklı bir gövdesi bulunmaktadır. Bu nedenle eski dönemlerde oldukça sık yetiştirilmiştir. Çiçeği yetiştirilmesi için en uygun dönem ise ilkbahar ve yaz aylarıdır. Çiçeklerinin açtığı dönem ise yaz aylarıdır.
Parfümlü nefis bir kokusu ile ve güzel görünüşü ile dikkat çeken mum çiçeği özellikle salonları süslemektedir. Yıldız şeklinde minik pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan bir salkım ile hoş bir görüntü veren mum çiçekleri çiçek açtığı zamanlarda eşsiz bir koku yaymaya başlar.
Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.
Kalp sukulent, kalp şeklinde yapraklı bulunduğu için bu ismi alır. Apocynaceae familyasından olan bu kalp yapraklı mum çiçeği Hoya kerrii ismi ile de bilinir. Bu bitkinin ana vatanı ise Güneydoğu Asya bölgesidir. Kalp Sukulent tropikal ormanlarda ağaçların üzerinde epifitik bitkiler şeklinde yaşamını sürdürür.
Bu nedenle çiçeğin toprağı yüksek drenaja sahip olmalıdır. Mum çiçeğinin favorisi kumlu topraktır. Kumlu toprak, iyi drenaja sahip olan topraklar arasında yer alır. Toprağı daha iyi bir hale getirmek için içerisine organik maddeler ekleyebilirsiniz.
İkinci olarak solmuş çiçeklerin koparılmaması gerekir. Solan çiçekler kaçınılmaz hâle gelene kadar saksı değiştirilmemesi gerekir. Kışın dinlenme aşamasında olan mum çiçeğinin çiçek açma dönemi yaz aylarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri