Kokulu mumlar sigara kokusunun yok edilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi. Sigara içtiğiniz zaman yakacağınız mum ile odaya ferah bir hava katabilirsiniz. Limon, portakal, lavanta, tarçın veya sandal ağacı esansıyla hazırlanan mumlar sigara kokusunu yok etmede size yardımcı olur.
Mum yakılırsa ortaya karbondioksit ve aromatik gazlar ortaya çıkabilir. Aromatik gazlar odada koku yayacağından sigara dumanının kötü kokusunu absorbe edebilir. Lakin mum yakılmasında açığa çıkan bileşenlerin sigara dumanını tutma faaliyeti yoktur.
Kabartma tozu her türlü kokuyu emme eğiliminde olduğu için mobilya ve döşemelerdeki sigara kokusunu da en aza indirebiliyor. Bu uygulama için kokunun geldiği bölgelere bir miktar kabartma tozu serptikten sonra bir saat kadar beklemeniz yeterli. Ardından bir süpürge yardımıyla toz parçacıklarını temizleyebilirsiniz.
Su bardağının içerisine 1 paket hamur kabartma tozunu dökün. Elma sirkesini de hamur kabartma tozunun üzerine taşmaması için yavaş yavaş ekleyin.Bu yaptığınız karışımı sigara içilen ortamda herhangi bir yere koyun ve orada kalsın. Elma sirkesi ve hamur kabartma tozu ortamda buharlaşarak sigara kokusunu gidermektedir.
Sigara içmeyenleri pasif içicilikten tam olarak korumanın tek yolu iç mekanlarda sigara içilmesine izin vermemektir. Sigara içenler ile içmeyenleri ayırmak (restoranlarda sigara içilmeyen bölümler gibi), havayı temizlemek, binaları havalandırmak pasif içiciliği tamamen engellemez.
İlgili 27 soru bulundu
Sigara kokusunun en çok sindiği yerlerin başında sehpa, dolap, masa yüzeyleri, pencere ve koltuk başlıkları gibi sert yüzeyler geliyor. Bu yüzeylere sinen kokudan kurtulmak için sirke ve sıcak sudan yardım alabilirsiniz. Eşit miktarlarda karıştırdığınız sıcak su ve sirkeyi bir sprey şişesine boşaltın.
Kendisi sigara içmediği halde işyerinde, insanların toplu olarak bulundukları kapalı yerlerde ve evde sigara içen kişilerin dumanına maruz kalarak bu dumanda bulunan tüm zararlı maddelerin solunması "pasif içicilik" olarak tanımlanabilir.
Sigara kokusunu geçirmek için, sigara kokusu olan odaya bir kase sirkeyi koyun. Sirke gece boyunca odadaki sigara ve diğer kötü kokuları çekecek ve odanızdan sigara kokusunun çıkmasında size yardımcı olacaktır. Odanın bir köşesine kömür koyarak sigara kokusundan kurtulabilirsiniz.
Genellikle pencereye monte edilerek kullanılan bu tip aspiratörler; mutfaklarda, banyolarda, ofislerde, lokallerde ve iş yerlerinde yemek kokularının, sigara dumanının, istenmeyen koku ve kirli havanın tahliyesinde; ayrıca kaynak makinelerinin ve elektrik panolarının soğutulmasında kullanılır.
Hava temizleyiciler havada kalan virüs, bakteri, kimyasallardan kaynaklanan kirleticilerle beraber sigara dumanın yarattığı kirli havanın solunmasını engelliyor. Ortam havasını herhangi bir yan etki olmadan sağlıklı bir şekilde temizliyor.
* Özellikle ortama sinmiş sigara kokularını gidermekte etkilidir. Bu tütsü hazırlanırken farklı bitki özleri kullanılmıştır. Bunlar arasında tütsü notasını ağırlıklı olarak nane ve melisa kullanılmıştır. Reçetesi bakımından tamamen doğal içeriklere sahiptir.
Buhar makineleri havada bulunan toz ve kirle birlikte bakteri ve virüsleri içerisinde bulunan suya hapsederek ortam havasının temiz kalmasını sağlar. Buhar makinesi, aynı zamanda, sigara dumanı, yemek kokusu vb. diğer kötü kokuları da içine çekerek havadan uzaklaştırır.
Sirke ise, özellikle duman kokusunu gidermede oldukça etkili bir çözümdür. Kızartma işlemi sırasında ya da yemek pişirilirken oluşan duman, genellikle tüm eve yayılır ve bu da hoş olmayan bir koku oluşturur. Bu durumda, bir tencereye bir miktar sirke konularak suyla karıştırılır ve kaynatılır.
mum sigara dumanını emmez, mum sigara dumanını çekmez. bu, ısınan havanın yükselmesi prensibidir bu termodinamikle ilgili bir şeydir ve mum ışığına sigara üfleyen amelelerin sigar dumanının mum ateşinin üzerinde yükseldiğini görmesiyle ileri sürdüğü primitif bir algıdır.
Mumu ilk kullanımda mutlaka 2 saat boyunca yakmaya özen gösterin. Bu yöntemdeki amaç, mumun yaklaşık 1 cm derinliğe kadar bütünüyle erimesidir. Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin.
Mumun boyutuna bağlı olarak uzun süre yakılan kokulu mum, zaten kendisini eriteceği için yoğun bir parçacık salınımına izin vermez. Yoğunluğa maruz kalınmadığı müddetçe zehirlenme gibi bir sağlık sorunu da ortaya çıkmayacaktır.
1-fanın debisi,<Q >,fanın devir sayısı ile<N > ile doğru orantılıdır.N2/N1 = Q2 /Q2 formülü geçerlidir. 2-fanın basıncı, <P>,fanın devir sayısındakideğişimin karesiyle doğru orantılıdır. ( N2 /N1 )^=P2 /P1 < ^=2 >, O1 . 3-fanın gücü,fanın devir sayısındakideğişimin küpüyle doğru orantılıdır.
Bu kimyasal maddeler tütün dumanında oldukça fazla miktarda bulunmaktadır. Tütün dumanına maruz kalmak, kanser, amfizem ve kalp krizleri gibi birçok öldürücü hastalığa neden olmaktadır.
Kül tablası masanın üzerinde dururken gövdesini 30° saat yönünde döndürdüğünüzde ortadaki tambur hızlı bir şekilde dönerek aşağıya inmekte, bu sayede ortadaki külü ve izmariti içerisindeki hazneye savurmaktadır. Gövde ters yöne 30° döndürüldüğünde ise orta tambur yukarı kalkıyor ve küller hazne içerisinde kalıyor.
Özellikle masa yüzeyleri, pencere ve koltuk başları gibi sert yüzeylere sinen kötü sigara kokusunu sirkeli su ile temizlemeniz mümkündür. Kokulu mumlar ve kahvede yine etkili yöntemler arasında yer almaktadır.
Sigara içmek, diğer tüm tütün ürünleri gibi, etrafa duman ve koku yayılmasına sebep olur. Ortaya çıkan koku, sigara içen kişi ile aynı ortamı paylaşan kişileri rahatsız edebilir ve sigara kokusu alandaki eşyalara, duvarlara sinebilir.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Nikotin beyinde ödül sistemini devreye sokarak, insanları tekrar sigara içmeye teşvik eder. Sigara içildiğinde nikotin hızla beyne ulaşarak, burada dopamin adı verilen bir nörotransmitterin artışına neden olur. Dopamin kısa süreli rahatlama ve mutluluk hissi yaratır.
Nikotin beyinde kimyasal ve biyolojik değişiklikler yapar. Dopamin adlı norötransmitterin salgılanmasını sağlar. Dopamin içiciye haz verir, konsantrasyonunu arttırır, enerji düzeyini yükseltir. Bu nikotinin pekiştirici etkisidir yani kişiler bu etkiyi elde etmek için maddeyi arzularlar.
Sigarayı içine çekmeyen dudak tiryakilerinde içmeyenlere oranla kalp krizi riskinin bir kat daha arttığı belirtiliyor. Sigaranın zararı dudaktan itibaren başlıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri