münebbih ne demek? Uyarıcı. Uyandıran, tenbih eden, dalgınlıktan kurtaran. Uyuşukluğu gideren.
münebbih / منبه
Uyandıran, tenbih eden, dalgınlıktan kurtaran.
[1] (') Uyarıcı.
İlk saati kuran kişi saatin kaç olduğunu nereden öğrendiğinin cevabı olabilir. Tahminlere göre tarihteki tüm saatler hemen hemen aynı sonucu gösteriyordu. Bu nedenle ilk mekanik saati kuran kişinin diğer saatlerden ilham aldığı büyük ihtimalle söylenebilir.
Türkiye'de kış saati uygulamasına son verirken 6 yıldır yaz saati uygulaması devam ediyor. Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak için kaldırıldı. Yaz saati uygulamasına ile gün ışığından daha fazla yararlanılmış oluyor.
İlgili 19 soru bulundu
Eserin isminde yer alan “münebbihât” hatırlatıcı ve uyarıcılar anlamına gelmektedir.
Arapça kökenli bir sözcük olan müteakip, ek olarak kullanıldığında sonrasında ve devamında anlamına gelir.
uyarma özelliği olan, uyaran, münebbih.
Bulmacada Akaju sorusunun yanıtı Maun yanıtıdır ve cevap için ayrılmış olan kısma Maun yazılması gerekir.
Öküz yemliği bulmaca cevabı akere olarak belirtilmektedir. Bulmacada Öküz Yemliği Cevabı Nedir? Bulmacada öküz yemliği cevabı akere olarak bildirilmektedir.
İri yapılı genç sorusunun 4 harfli cevabı ise ''genç'' olarak belirtilmektedir.
Sonra kelimesi ile eş anlama sahip kelimeler birbirleri yerine kullanılabilirler. Bu kelimeler sonradan takiben, müteakiben, keyin, bilâhare, ileri, makam, sıra, yoksa, ahir ve artık kelimeleridir.
Müteakiben TDK sözlük anlamı şu şekildedir: zarf,eskimiş Sonra, arkadan, ardı sıra.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mütenahi kelimesi, bir yerin sonu ve sonu olan zaman anlamına gelir. Farsçada ''na'' eki ise başına getirildiği eklere olumsuz anlamı katar. Na ve mütenahi kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş olan bu kelime sonsuz manasına gelir.
22 Şâban 773'te (28 Şubat 1372) eski Mısır'da doğdu.
Müçteba isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Seçilmiş, seçkin.
Müstantik kelimesi istintak sözcüğünden türetilmiştir. İstintak, bir meseleyi derinlemesine soruşturmak ve bilgi almak için karşı tarafa soru sormak demektir. Müstantik ise suçluları bulmak için şüphelileri sorgulayan kimse demektir. Bu kelime mecazen meraklı ve çok soru soran kişiler için de kullanılır.
Türk Dil Kurumu sözlüğünde müteşekkir sözcüğü için verilen açıklama, herhangi bir durumdan dolayı yardımını, ilgisini esirgemeyen kişilere memnuniyet bildirme ve teşekkür etme durumudur. - Sizinle tanıştığım için çok müteşekkirim. - Davetime gelerek beni çok müteşekkir ettiniz. - İlginize çok müteşekkirim.
Bu kelimenin doğru kullanımı müteakip şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Öğle namazına müteakip cenazesi memleketine gönderilecek.”
Müteakip kelimesine dair: Doğru kullanım -bilhassa cenaze namazı ilanında-, "Öğle/ikindi namazınA müteakiben" değil, "Öğle/ikindi namazınI müteakiben"dir.
Kelime grubu noktasında mukabil sözcüğü daha çok buna mukabil şeklinde kullanılmaktadır. Karşılık olarak kullanılan buna mukabil kelimesi, daha çok 'buna rağmen ya da buna karşın' biçiminde ele alınmaktadır. Herhangi bir durumu anlatırken kullanılır.
Meneviş, bir yüzeyde görülen parlaklık olarak bilinmektedir. Bundan dolayı bir yüzeyde renk dalgalanması olduğu zaman meneviş ortaya çıkar. Diğer anlamları ise hare ve dalgır şeklinde bilinir.
1- Kolye: Bazı bulmacalarda bu soru sadece ''gerdanlık'' şeklinde sorulur. Bu sorulara kolye şeklinde cevap verilebilir.
keleküte: Şişman, iri yarı.
Rafadan yumurta bulmacasının altı harfli ilk cevabı alakok kelimesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri