Muska, bazı hastalıkları, kabus kötülükleri ve nazarı uzaklaştırmak için boyna asılan veya üstte taşınan yazılı kâğıt. Genellikle olası bir hastalıktan korunmak amacıyla veya tedavi için taşınır. Çoğunlukla üçgen biçimindedir. Deri, meşin, gümüş ve altın kılıflar içine konarak boyuna asılır ya da kola takılır.
Bu tür şarlatanlara (şeytanlaşmış kimselere) güvenerek Yüce Allah'tan uzaklaşanlar büyük bir yanlış yaptıklarını artık fark etmelidir. Sonuç olarak, hastalıktan, nazardan veya hasetçilerin şerrinden korunmak için muska takmak veya yanında taşımak kesinlikle haramdır.
- Kim muska (temîme) takarsa, Allah'a şirk koşmuştur." (Ahmed; hadis no: 16969). Değerli âlim Elbânî,"Silsiletu'l-Ehâdîsi's-Sahîha" adlı eserinde hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.
İslam'a göre nazar, korku ve hastalık için sûre, ayet, hadis ve dualarını yazıp bir yere asmak caiz kabul edilmiştir. Ancak bunun için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara uygun olarak yazılan muskaları kullanmak ve taşımak caiz olup İslam dini açısından herhangi bir sakıncası yoktur.
218 Muskalar insanın, hayvanın üzerinde taşınması, boyuna asma veya canlı değilse üzerine asma, gömme veya iliştirme, eve, dükkâna, tarlaya, ağaca, kilere, ambara asılması, gömme veya amaca göre bir yere konulması şekillerinde kullanılmışlardır.
İlgili 22 soru bulundu
Dört köşeli olan ve hamaylı (hamail) adıyla bilinen türü bütün İslâm dünyasında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Müslümanlar'da muskalara sure, ayet, hadis veya bir dua yahut da Allah'ın isimleri yazılabilir.
Anlaşılmayan bir takım harf ve sözcükleri içeren muskaların haramlığı konusunda ihtilaf yoktur. Zira bunun bir sihir veya cinler tarafından olmadığına dair güvence yoktur. Bahsettiğiniz kağıttan kurtulmanın yolu: onu yırtmak ve yakmaktır.
Muska, dinî kitap ve üzerinde Allah yazısı olan takılarla tuvalete vb. yerlere girmek caiz midir? Tuvalete girerken kişinin üzerinde Allah adının yazılı olduğu kâğıt, kitap veya Mushaf bulunması mekruhtur (Şürünbülâlî, Merâkı'l-felâh, 27).
Bir türbenin önünde muska satan bir kişiyle girdiği tartışma sonrasında, adamın Ferhunde'nin Kur'an yaktığını öne sürmesi üzerine toplanan kalabalık tarafından dövüldü, üzerinde arabayla geçildi ve yakıldı. Olayın görgü tanıkları, Kuran yakma diye bir şeyin söz konusu olmadığını söylemişti.
sorun olmaz. bulan insan da düzgün bir yere koyar heralde veya imha eder.
Çoğunlukla insanlar tarafından taşınan, bazan da belli mekânlara yerleştirilerek kötü güçlerin etkisinden koruma sağladığı kabul edilen muska, prehistorik / çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere kadar pek çok inançta yaygınca görülen büyü ile yakından alâkalı kült nesnelerinden biridir.
Çünkü göz (değ- mesi) gerçektir.” hadisinden de anlaşılacağı üzere İslâm dininde nazarın varlığı kabul edilmiştir, fakat nazardan korunmak için nazar boncuğu ya da muska taşımak vb. pratikler uygulamak yasaktır.
Muskanın yazılışı genellikle şöyledir: Çocuğun alnı büyüklüğünde bir kâğıdın üzerine bir daire çizilir. Dairenin ortasına çocuğun adı, adın çevresine «Nuh» sûresi yazılır. Dairenin Çevresine yüz bir nokta konur, yedi «mim», üç «elif» yazılır.
Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir.
Muskanın içinde ayetler yazılıdır, açarsan bir günahı olmaz, illa muska takacaksın diye bir şey yok, batıl inançlardır bunlar, muska takacağına her akşam ve her sabah '' ayetel kursi'' amener resuli'' oku daha iyi... Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin.
"Âdetli (hayızlı) kadın ve cünüp olan, Kur'ân'dan hiç bir şey okuyamaz." (Tirmizî, Tahâre, 98; İbn Mâce, Tahâre, 105). Hanefilere göre, bir kılıf içindeki Kur'ân'a el sürmek ve taşımak hayızlı ve cünüp için mümkün ve câizdir. Yine dua ve hadisleri üzerinde taşıması caizdir.
Büyü yapılan kişi,büyünün en önemli ilk belirtisini şu şekilde yaşar: vücuduna bir sıcaklık girdiğini o anda kendinden geçip bayılacakmış gibi olduğunu,vücudun kasılıp titrediğini,içinde ani korku olduğunu hissedebilir. Bu durum büyünün en önemli ilk belirtisidir.
Aslında o muska nedir, biliyor musunuz? Safran ve misk mürekkebi ile yazılan Felak, Nas sureleri ve Ayet-el Kürsi muska olarak taşınılabilir.
Kolyenin, harekesiz olanla harekeli olanı arasında hiç bir fark yoktur. Tuvalete girerken elbisenin içine koymak uygun olur. Âyet veya dua yazılı şeyleri üzerimizde taşımak caizdir.
Kur'an-ı kerim âyeti olursa ne yapmak lâzımdır? Cevab: Cevşen veya muska hatta mushaf, cepte olursa veya sarılı olursa bununla helâya girmek câizdir.
Cevşen, dini kitaplar ve yazıtlar tarafından çok fazla telaffuz edilen ve son derece koruyucu özelliği bulunmakta olan bir semboldür. Özellikle de pek çok İslami mezhep ve tarikat liderlerine göre cevşenin kişiyi kaza ve beladan koruduğu düşünülmektedir.
Peygamber'e büyü yapılmış, Hz. Peygamber bir süre bu büyünün etkisinde kalmış, fakat Allah'ın kendisine yol göstermesi sayesinde büyüden kurtulabilmiştir.
Muska tatlısını ideal koşullarda saklarsanız kapınıza geldiği ilk günkü tazeliğini ve muhteşem lezzeti ve uzun süre koruduğunu siz de fark edebilirsiniz. Serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmeniz ve üzerini açık bırakmamanız tazeliğini koruması için yeterli bir önlemdir.
Tabiki görülemeyecek olan yerler, evin tavanı, veya kullanılmayan boş yerleri, karışık kalabalık eşyaların olduğu yerler, bazen bir defterin içi bile olabilir, bu yelpaze çok geniş ben en bilineni yazdım. Ayrıca bunu illaki bir insanın getirip koymasına gerek yok. Bazen de, yağ gibi birşey sürülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri