Musluk ve armatürde oluşan su lekesini çıkarmak için, florürlü bir diş macununu lekeli bölgelere sıkıp parmak ucunuzla yayın. 10 dakika bekledikten sonra, nemli süngerle muslukları ovalayın. Ardından bol suyla ovalayın ve mikrofiber bezle muslukları güzelce kurulayın.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Karışımı musluğun üzerine sürün ve bir süre bekletin. Ardından yumuşak bir bez veya süngerle musluğu ovarak lekeleri çıkarmaya çalışın. Sirke, kireç birikintilerini çözerken, karbonat temizlik etkisini artırır.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Sirke, limon suyu, karbonat, asidik gibi maddeler su lekesini çıkarmaya çözüm sunabilir. Sprey şişesine konularak su lekesine püskürtülerek ya da bezle silinerek uygulanabilir.
Oksitlenmiş musluk temizliğinde karbonatın yanı sıra ilave olarak beyaz sirkeden de faydalanabilirsiniz. Bu karışım da son derece etkili bir oksit çözücü olarak kullanılmaktadır. Karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir sünger yardımıyla paslanan yüzeye uygulayın, 30 dakika bekledikten sonra durulayıp kuru bir bezle silin.
İlgili 33 soru bulundu
Bir limon alınıp kabuğu soyulur. Elde edilen limon kabukları, musluk üzerinde özellikle lekeli veya mat görünen bölgelere odaklanılarak sürülür. Limon kabuklarının musluğun üzerinde yaklaşık 5-10 dakika bekletilmesi, kabuğun asidik suyunun musluk yüzeyine nüfuz edip kireci ve diğer lekeleri çözmesini sağlar.
Kararan armatürler için son senelerde en çok uygulanan uygulamadır. Musluğun tamamını kapatacak miktarda pamuğa sirke döktükten hemen sonra pamukla musluğun üzerine kapatınız Yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekledikten sonra diş fırçası ile sürterek durulayın.
Diş macunu özellikle küçük metal eşyalarda ve cam yüzeylerde oldukça etkili bir temizlik malzemesi olarak kullanılabilir. Sert su lekelerinin olduğu bölgeye az miktarda florürlü diş macunu sürün ve nemli bir mikrofiber bez ile hafifçe ovalayarak temizleyin.
Limon suyu veya beyaz sirke, çelik yüzeylerdeki su lekeleri ve parmak izlerini çıkarmak için etkilidir. Bu doğal temizleyicileri bir mikrofiber bezle uygulamak, evyenin yüzeyindeki kirleri nazikçe çıkarmaya ve parlaklığını geri kazandırmaya yardımcı olur.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Eklediğiniz sıvıların toplamının, eşya sıvı kapasitesinin 3/4'ünü geçmediğine emin olun. Bu arada minik bir not: Sirke sayesinde duş kabini camlarındaki ya da musluklardaki kireç lekelerini de temizlemeniz mümkün. Temizlik için bir fısfısın içerisine sirke koyup camlara, musluklara sirke püskürtebilirsiniz.
Su lekeleri nasıl çıkar sorusu için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem, bir sprey şişesine içme suyu ve birkaç damla bulaşık deterjanı döküp karıştırmaktır. Hazırladığınız köpüklü karışımı, lekelerin üzerine püskürtün. Süngerle ovalayın ve nemli bezle deterjan kalıntılarını temizleyin.
Kireç lekelerini çıkarmak için metal yüzeylere özel olarak formüle edilmiş kireç sökücü kullanmanız gerekir. Metal yüzeyler için kireç sökücü, asit bazlı olması gereken kimyasallardır. Çünkü asit kirecin daha hızlı çözülmesini sağlar.
Musluktaki kireç ve su lekelerinden kurtulmak için yapmanız gereken çok basit. Limonu ortadan ikiye bölmek. Limonun içiyle musluğu ve bataryayı ovalamak. İşte bu kadar basit.
Suyu 2-3 dk kaynatmak yeterli olacaktır. Çok uzun kaynatmak suyun yararlı minerallerinin yok olmasına sebebiyet verebilir. Su nasıl temizlenir dediğimizde en bilinen ve yaygın yol klorlama yöntemidir. Musluklardan akan sular ya da depodan gelen sular düzenli olarak klorlanarak zararlı maddeler yok edilir.
Evyede oluşan lekeleri temizlemek için sirkeden faydalanabilirsiniz. Bunun için bulaşık süngerine bir miktar sirke dökün ve lekeleri güzelce ovun. Böylece hem yemek lekelerinden hem de oluşan kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Pırıl pırıl bir evye için karbonatı da deneyebilirsiniz.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
Su lekelerini ve parmak izlerini paslanmaz çelik yüzeylerden çıkarmak için cam temizleyici kullanabilirsiniz. Yüzeye eşit miktarda püskürtün ve mikrofiber bir bezle silin. Daha sonra, suyla durulayın ve kuru yumuşak bir havluyla kurutun.
Beyaz Sirke Kullanın
Beyaz sirke, paslanmaz çelik lavabolardaki sert su lekelerinin çıkarılmasında doğal ve etkili bir çözümdür. Bir bezi veya kağıt havluyu sirkeye batırın ve lekeli bölgenin üzerinde yaklaşık bir saat bekletin. Daha sonra lavaboyu suyla durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.
Hızlı bir şekilde uygulanırsa, limon suyu veya beyaz sirke, demir lekelerini paslanmadan önce çıkarmak için iyi bir seçim olur. Daha eski veya daha sert demir/pas lekeleri için Pas sökücü kullanabilirsiniz.
Paslanmaz çelik ürünlerinizde zorlayıcı lekeler bulunuyorsa karbonat ve su ikilisinden yararlanabilirsiniz. Karbonat ve suyu karıştırarak belirli bir kıvama gelmesini sağladıktan sonra çıkmayan lekelerin bulunduğu bölüme uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle temizleme işlemine geçin.
Siyah Muslukların Temizlenmesi
İster banyo ister siyah mutfak muslukları olsun, temizlerken en iyi sonuçları elde etmek için ılık, sabunlu su ile hafif bir karışım hazırlayın. Mikro fiber bir bez kullanarak ve çok sert olmadan musluğu temiz görünene kadar dairesel hareketlerle ovun.
Armatürlerin günlük temizliği bol su ve sabun ile yapılmalıdır. Musluk armatür temizliği ve Taharet musluğu temizliği deterjan, asit, asitli su, tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap, sirke, kireç sökücüler, toz temizleyiciler, yer ve duvar temizleyiciler ile asla yapılmamalıdır.
Çelik evyenizdeki lekeleri temizlemek için, evye temizleyicileri veya limon suyu kullanabilirsiniz. Lekeleri temizlerken, sünger veya bezinizi yüzeyi çizmeden hafifçe silin. Ayrıca, evyenizdeki lekeleri önlemek için, her kullanım sonrasında evyenizi durulayın ve kurulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri