Müsrif, sahip olduğu her şeyi düşünmeden boşa harcayan, israf etmekten rahatsız olmayan ve savurganlık yapan kimselere verilen isim olmaktadır.
Gereksiz harcama yapan israf eden, savurgan kimse. İsraf, savurganlık, gitmek, yanılmak, gâfil olmak manâlarına gelir. Aynı zamanda, insanın yaptıklarında sınırı aşması anlamını da taşır.
Müsamahakar kelimesi, Osmanlıcadan günümüz modern Türkçesine gelmiş olup kendisine yapılanları tolere edebilme durumu yüksek olan kişiler için kullanılmaktadır. Müsamaha gösteren, sabırlı ya da ayrıcalık göstermemesi gereken olaylara ayrıcalık tanıyan kişiler için kullanılan bir sıfattır.
Teşrif etmek, birisini onurlandırmak ve şeref vermek anlamına gelirken, müşerref sözcüğü de şerefli demektir. Bu kelime genellikle biriyle tanıştıktan sonra nezaket ifadesi olarak kullanılır.
İflas ile aynı kökten türemiş olan bu sözcük, tüm parasını yitirmiş, iflas etmiş kişi anlamına gelir. Dini terminolojide ise, günahkarlar ve Allah'ın varlığını inkar edenler müflis olarak nitelendirilir.
İlgili 23 soru bulundu
Türk Dil Kurumuna göre müsrif kelimesi, tutumlu olamama ve ziyan etme anlamında ifade edilmektedir. Müsrif Kime Denir? Müsrif, sahip olduğu her şeyi düşünmeden boşa harcayan, israf etmekten rahatsız olmayan ve savurganlık yapan kimselere verilen isim olmaktadır.
aşırı tutkuları olan (kimse). Elindekilerle yetinmesini, şükretmesini ve kanaat etmesini bilmeyen, bu nedenle beklentileri çok yüksek olan kişiler muhteris olarak nitelendirilir. Muhteris olarak adlandırılan kişiler elindekinin kıymetini bilmezler ve hep daha fazlasını isterler.
Türker Türk yiğit anlamına gelen bir erkek ismidir. Türkçe kökenli ve anlamının güçlü olması sebebiyle Türkiye'de sık sık Türker ismiyle karşılaşmak mümkündür. Bu kişiler fedakar ve merhametlilerdir.
a: ooo, tesrif ettiniz. b: aman efendim, asil ben muserref oldum. davet edildiğiniz bir ortamdan duyulan hoşluk veya bir kişi ya da gurup ile toplantı ya da karşılıklı muhabbetten dolayı duyulan memnuniyetin göstergesini belirtmek için kullanılan bir kelime.
Mushaf (Arapça: مصحف veya المصحف) Kur'an'ın kitap hâlindeki şekline verilen isimdir.
“Hoşgörü”, diğer bir ifadeyle “müsamaha”, sevgi temeline dayanan ahlâkî bir erdemdir. “Hoş görmek; kolaylık göstermek, iyi karşılamak, ayıplamamak, hatayı görmezden gelmek, kırıcı ve aşağılayıcı olmamak, affedici olmak, kendi anlayışımıza aykırı olan görüşleri sabırla karşılamak” demektir.
Müsamaha göstermek, "anlayış göstermek" demektir.
İlke olarak, İkamet Yasası §60a uyarınca, ülkeden ayrılma zorunluluğu olan, ancak sınır dışı edilmenin önünde geçici engeller olan veya başka sebepler dolayısıyla Almanya'dan ayrılması mümkün olmadığına inanılan kişilere Müsamaha Belgesi (“Duldung”) verilir.
Ayrıca savurgan olanlara hitaben başka kelimeler kullanmak mümkündür. Bu kelimeler israfçı, tutumsuz ve müsrif olarak bilinir. Bu kelimelerin hepsi eş anlamlıdır ve aynı anlama gelirler.
Bunun içindir ki israfın haram olması İslâm ekonomik sisteminin temel ilkelerinden biri kabul edilmiştir. Müslüman müsrif olamaz, elindekileri israf edemez, lüzumsuz ve fuzuli yerlerde kullanamaz.
Mütevellit Ne Demektir? Mütevellit kelimesi kelime manası doğmuş, dünyaya gelmiş, ileri gelen anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Mütevelli kelimesi aynı yönde bağlantılı bir anlam ilişkisi bulunmaktadır. Mütevellit olması muhtemel ve olması gereken anlamlarda da kullanılan bir kelimedir.
Müteşekkir ile beraber aynı zamanda müteşekkir kalma şeklinde kelime grubu bulunmaktadır. Bu sözcük ise TDK üzerinden, 'bir duruma karşı teşekkür etme durumuna girmek' biçiminde ifade edilebilir. Genelde kibarlık ve naiflik ile beraber saygılı bir şekilde teşekkür etmek anlamı üzerinden de ele alınabilmektedir.
Teşrif kelimesinin de anlamı doğru olarak bilinmelidir. Teşrif kelimesinin sahip olduğu en doğru anlamlar, internette araştırılıyor. Teşrif kelimesi, onurlandırma anlamıyla kullanılıyor. Onurlandırma anlamıyla kullanılan ve televizyonlarda daha çok görülen bir kelimedir.
Kısaca bilmukabele kelimesinin anlamı nedir? İşte detaylar. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Bilmukabele kelimesi 'karşılık olarak' anlamına gelmektedir. Diğer bir anlayışla herhangi bir cümle veya davranış karşısında, ben de size, ben de, size de ya da sizlere de şeklinde bir karşılık bulunmaktadır.
Arapça kökenli bir sözcük olan Burak, Berk kelimesinden türetilmiştir. Berk hem ışıldamak, dikkat çekmek ve parlamak hem de şimşek anlamına gelir.
Türklerin yaşadığı coğrafyaya Türkiye isminin İtalyanlar tarafından verildiğini ifade eden ünlü tarihçi İlber Ortaylı, yeni Anayasa'da Türk isminin kalması konusuna da değindi. Prof. Ortaylı, Türk ismini ilk olarak İtalyanların verdiğini belirtip şunları anlattı: "Türkiye ismini verenler İtalyanlar.
Yiğit İsminin Anlamı ise güçlü, yürekli kimse olarak bilinir. Yiğit isminin bir diğer anlamı ise gözü pek, düşüncelerini söylemekten çekinmeyen dobra kişi demektir. Yiğit isminin çocuğunuza koyabilirsiniz. Yiğit ismi son yıllarda en çok tercih edilen erkek bebek isimlerinden biridir.
Müftehir TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Bir şeyi övünç bilerek onunla sevinen, övünen, iftihar eden.
Herhangi bir olay ya da gelişme hakkında yalan söyleyen, iftira atan ve kara çalan kişi ya da kişiler müfteri olarak bilinir.
Münzevi kelimesine Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, 'İnsanlardan kaçan ve tek başına yaşamayı tercih eden kişiler' olarak tabir edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri