Kullandığınız kartın üzerinde müşteri numarası bulunup bulunmadığı, kartı veren bankaya göre değişkenlik gösterir. Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder.
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
Her bankanın müşteri numarası genelde 8 haneli rakamlardan meydana gelmektedir. Müşteri No Kartın Neresinde Yazar? Bir bankadan kredi kartı ya da hesap kartı çıkardıysanız bu kartın üzerinde 8 haneli rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar müşteri numarasıdır.
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
İlgili 18 soru bulundu
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
Bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Ziraat Bankasında genellikle 0897- 12345678 - 5001 - 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir. Halkbank genellikle 1111 - 11111111 şeklinde olanlar hesap numarasıdır.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Bunun için öncelikle ibanı öğrenmeniz gerekir. İban numarası yazmayan kartlarda ise yapacağınız işlem internet bankacılığına giriş yapmaktır. Buradan hesaplarım kısmına giderek iban numaranızı görebilirsiniz. Bu numaranın son 16 hanesi size ait banka hesap bilgisini ortaya çıkaracaktır.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
Bankanın müşterilerini tanımlamak için verdiği numaradır. Her müşterinin numarası farklıdır. Müşteri ile ilgili tüm banka hizmetleri bu numara ile yapılır.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Hesap Numarası Nedir? Bankaların müşterilerine ait her bir hesabı ayrı ayrı tanımlayan numaralardır. Hesap numaraları banka müşterilerinin işlemlerini hızlıca gerçekleştirmesini sağlar.
Kart kullanıcılarının müşterisi oldukları bankadan alabilecekleri kartların üzerinde bir numara bulunur. Bu numara o müşterinin bankadaki hesap numarasıdır. Banka hesap numarası öğrenmek için hesap açma işlemleri sırasında müşteriye verilen banka cüzdanlarına bakılabilir.
Ayrıca Garanti BBVA'dan almış olduğunuz Paracard ve hesap cüzdanınız üzerinde de müşteri numaranız bulunmaktadır.
Banka hesap numarası, kartın ön tarafında bulunan 4 parçalı olarak yazılan ve 16 haneli numaralar olarak ifade edilebilir. 16 haneden oluşan bu numaralar kart numarası olarak bilinmektedir.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
İlgili hesabı tanımlayan ve şube kodunu da kapsayan bu kısım, IBAN'ın son 16 hanesini oluşturur. Bankanın düzenlemelerine göre sadece sayı ya da alfabetik karakter içerebilir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Kart Son Kullanma Tarihi Nedir? Kredi kartının kullanıma açık olduğu son tarihtir. Kart üzerinde ay ve yıl olarak gösterilir. Bu tarihten sonra kart kullanıma kapatılır.
İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.
Bunun dışında ilgili bankadan alınan banka kartının üzerinden de şube kodu anlaşılabilmektedir. Her kartın üzerinde 16 haneli bir numara bulunmaktadır.
IBAN numarası nerede yazar? IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
IBAN öğrenmek istediğiniz hesaba ait kartın üzerinde yer alan TR ile başlayıp 16 haneli numara IBAN numarasıdır. Bu numara bazı kartların arka yüzünde de olabilir. Bazı banka kartlarının üzerinde ise hiç olmaya da bilir. Bazı banka kartlarının ise sadece hesap numaranız yazar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri