Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Müteahhitler fiyat farkı isteyebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Müteahhitler fiyat farkı isteyebilir mi?

22 Ocak'ta yapılan düzenlemede, kamuyla iş yapan müteahhitlere fiyat farkı ödenmesi ve işleri devretme hakkı getirilmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Müteahhit ekstra para isteyebilir mi?

Böylece, götürü ücrette, kural olarak işin kararlaştırılan ücretten pahalıya mal olmasının rizikosunu müteahhit taşır ve ancak olağanüstü haller nedeniyle masraflarının aşırı derecede artması halinde ücretinin arttırılmasını veya akdin feshini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Kentsel dönüşümde Müteahhit fark isteyebilir mi?

Ali Güvenç Kiraz, bu gibi durumlarda Borçlar Kanunu'nun 138'inci maddesine göre müteahhitin uyarlama talep edebileceğini belirterek, şunları söyledi: “Eğer bu maliyet artışı öngörülemeyecek bir hale geldiyse, müteahhitin mahvına sebep olacaksa, mahkemeye başvurarak uyarlama talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Müteahhit topraktan evi bitirmedi ne yapmali?

Dava Açma Hakkınız Saklıdır

İnşaatın ayıplı olduğunu tespit yükümlülüğü gayrimenkul sahibine aittir. Yaptığınız muayene ve ihtarlar sonucu eksiklikleri tamamlama yolunda adım atmayan müteahhiti ilgili Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne dava edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Müteahhit nedir ne iş yapar?

MÜTEAHHİT, inşaat projelerini planlayan, organize eden ve yürüten, genellikle inşaat şirketi sahibi olan kişidir. Müteahhitler, inşaat projelerini tamamlamak için gereken kaynakları yönetir, inşaat mühendisleri, mimarlar, işçiler ve alt yüklenicileri işe alır ve inşaat sürecinin tüm yönlerini denetlerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sertifika.subu.edu.tr

Bu Tuzağa Sakın Düşme! Müteahhitlerin En Alçakça Dolandırıcılık Yöntemi!

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Müteahhit kaç TL alır?

Müteahhit olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Müteahhit maaşı 2023 verilerine göre ortalama 48.900 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur?

Ayrıca müteahhitlerin sorumluluğu, inşaatın arsa sahibine teslimden itibaren 5 yıl, eğer ağır bir kusur varsa 20 yıllık süre için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Müteahhidin ağır kusurları nelerdir?

Müteahhidin Ayıptan Sorumlu Olduğu Durumlar

Taşınmaz satışında alınan ev hukuken ayıplı olabileceği gibi fiziki olarak da ayıplı olabilir. Hukuki ayıp taşınmazın vaat edilen hukuki niteliklerde olmaması, iskânının alınmamış olması, gerekli ruhsat ve izinlere sahip olmaması olarak örneklendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Müteahhite verilen arsadan kaç daire düşer?

Kat karşılığı sözleşmelerde iki taraf için de genel olarak kabul görülen oran %50-%50 şeklindedir. Arsaya yapılacak olan daire sayısı bu açıdan önem arz eder. Mesela arsaya 4 katlı ve her katında 2 daire olan bir bina yapılacaksa arsa sahibine 4 daire, müteahhide 4 daire düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyting.com.tr

Müteahhit kaçarsa arsa sahibi ne yapmalı?

B-Taraflar aldıklarını iade mecburiyeti altına girerler. Arsa sahibi müteahhitin yaptığı imalat bedelini ödemek zorunda kalır. Müteahhit yahut müteahhitten bağımsız bölüm satın alanların tapuları iptal olunarak arsa sahibi adına tescil olur. C-Koşulları var ise arsa sahibi menfi zararın tazminini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocakhukuk.com

Kentsel dönüşümde arsa payı mı metrekare mi?

Gayrimenkulün metrekare cinsinden büyüklüğü, arsa payını belirlemede temel faktördür. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitle yapılan anlaşmalarda kat irtifakının ve hisse haklarının gözetilmesi için metrekare hesabının yapılması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esen.av.tr

Kentsel dönüşümde kaç yıllık binalar Yikilacak?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kentsel Dönüşüm Kanununda yıl veya yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Ekonomik ömrünü tamamlamış eski yapıların tamamı Kentsel Dönüşüm kapsamına alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskakentseldonusum.com

Kaç senelik binalar kentsel dönüşüme girer?

Kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor? Tüm Türkiye kapsamında güvenli olmayan tüm binaları kapsar. 50 yaşın üzerinde veya 1999 yılından önce yapılmış ise binanız riskli olabilir. Böylece Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan yararlanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumhukuk.com

Müteahhit kat karşılığı yüzde kaç?

KAT KARŞILIĞI ORANI YÜZDE 8Q'E ÇIKABİLİYOR

Örneğin Nizamettin Aşa'nın söylediğine göre eğer arsa çok iyi bir bölgede bulunuyorsa sahibinin payı yüzde 70'e çıkabiliyor. Nazmi Durbakayım ise arsanın bulunduğu bölge ve niteliğine göre bu oranın yüzde 80'i bulduğunu belirtiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakhaberi.com

Müteahhit binadan ne kadar sorumludur?

İş tesliminden itibaren gizli ayıplarda müdeahhit 5 yıl sorumludur. Ancak yapıda ağır kusurların oluşması durumunda, müteahhidin sorunluluğu teslim tarihinden başlayarak 20 yıl olarak belirtilmiştir. Belirtilen süreler aynı zamanda dava zaman aşımı süresini de belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Müteahhit binayı tamamlamadı ne yapmalıyım?

Müteahhidin inşaat sözleşmesinden kaynaklanan inşaata zamanında başlama ve tamamlama borcunu yerine getirmediğinin veya getiremeyeceğinin açıkça anlaşılması halinde iş sahibi sözleşmeden dönerek müteahhide ücret ödemekten kurtulabilir. Ödenmiş ücretlerin de iadesini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: solmazlaw.com

250 metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Vermiş olduğunuz bilgilere göre : 250 m2 x 0.30 = 75 m2 bahçeli bir ev yapılabilir...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kacmazemlak.com

100 m2 arsaya kaç daire verilir?

Çıkan hesaplama sonucu size izin verilen metrekareyi ister tek bir ev için ister birkaç ev için kullanabilirsiniz. Örneğin; 1000 metrekarelik bir arsaya 1250 metrekarelik inşaat izni verildiyse 5 adet 250 metrekarelik ev yapma şansınız var. Yahut her biri 100 metrekare 12 adet daire yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

400 metreye kaç daire verilir?

İstimlak sonunda size 400 m2 arsa kaldığına göre ve Kaks:1.25 olduğuna göre 400 x 1.25 = 500 m2 bir inşaat yapabilirsiniz demektir. 500 m2 / 6 = 83.333 m2 lik 6 daire yaparsınız. Bodrum ve çatı arası hariç eğer iyi bir mimara çizdirirseniz 2+1 çok kullanışlı daireleriniz olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kacmazemlak.com

Müteahhit tüketici haklarına şikayet edilir mi?

Tüketici tarafından, müteahhidin mevzuata aykırı işlemlerine karşı, 3.610 TL ve üzeri değerdeki uyuşmazlıklar için tüketici mahkemesinde dava açılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Müteahhit garantisi kaç yıl?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ki kanun gereği, müteahhittin yaptığı binanın teslim tarihinden itibaren 5 yıl boyunca ayıplı maldan dolayı sorumlulukları vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koto.org.tr

Müteahhit binayı ne zaman teslim etmiş sayılır?

İnşaat işlerinde teslim, müteahhidin inşaatın bittiğini iş sahibine bildirdiği ve işsahibinin de müteahhide ait olan bu yükümlülüğün onun tarafından yerine getirilmiş olduğuna dair kabul beyanı ile tamamlan mış olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Müteahhit hangi durumlarda şikayet edilir?

Eğer müteahhit söz konusu işleri yapmıyor, geciktiriyor veya yanlış yapıyor ise, maliye bakanlıkları ve belediyedeki beyaz masalara şikayet edilebilir. Oturma izni almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Oturma izni almayan müteahhitleri, Sulh Hukuk Mahkemelerine şikayet edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Müteahhit sözleşmeye uymazsa ne olur?

Müteahhit Sözleşmeye Uymazsa Ne Olur? Müteahhit sözleşmede yer verilen edimleri yerine getirmediğinde arsa payı sahiplerinin sözleşmeyi feshedebilmesi söz konusudur. Bunun yanı sıra yüklenicinin ayıpla ilgili problemleri çözmediği durumda mahkemeye müracaat edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Depremde hasar gören binadan müteahhit sorumlu mu?

Depremde yıkılan bir binada ölüm, yaralanma veya maddi hasar gibi zararlar meydana geldiğinde, müteahhitler yasal olarak sorumlu tutulabilirler. Bu durumda, müteahhitler, yaptıkları hatalar nedeniyle cezai yaptırımlarla karşılaşabilir ve maddi tazminat ödemek zorunda kalabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT