Dolap kaplama için en basit yöntem yapışkanlı folyolardır. Pratik kullanımı sayesinde zahmetsiz bir işçilik ile yepyeni bir dolaba sahip olabilirsin. Yapışkanlı folyolara çeşitli web siteleri üzerinden ulaşabileceğin gibi birçok yapı market ve mağazada da bulabilirsin.
Hiç merak etmeyin; yapışkanlı folyo ile mutfak dolabı kaplamak oldukça kolay ve hatta eğlenceli bir iş! Üstelik mutfaktaki dolaplarınıza farklı dolap kaplama kağıtları uygulayarak dikkat çekici bir mutfak dekorasyonunun altına imzanızı atmanız da mümkün.
Mutfak yenilemede en çok kullanılan diğer bir yöntem ise mutfak dolaplarını PVC folyo kaplama işlemidir. Bu yöntem boyamaya göre biraz daha uğraştırıcı ancak daha temiz bir işlemdir. Sonuç olarak kaplama işlemi ile çok daha kaliteli bir yüzey elde edebilirsiniz.
İsteğe göre dolap üzerine veyahut folyo üzerine membran tutkalı sürüp, oldukça hassas bir şekilde yapıştırmaya başlıyoruz. Kuruma süresi diğer folyo yapıştırıcılarından daha kısa olduğu için ölçü ve simetri ayarlaması yaparken hızlı davranmak faydalı olacaktır.
Dayanıklı ve uzun ömürlü olan yapışkanlı folyo ile mutfak dolabı kaplamasını da yapabilirsiniz. Bu sayede dolap kaplama yaptığınızda dolaplarınızın kullanım ömrünü artırabilirsiniz. Mutfak tezgahı için tezgah arası yapışkanlı folyo kullanarak yenileme yapabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Mutfak dolabı rengi değiştirmek dolap kapaklarını boyamak, kaplamak veya mutfak dolabı kapak değişimi ile mümkündür. Ekonomik bir seçenek olarak mutfak dolabı kapağı yapışkanlı folyolar ile istenen renk ve desende kaplanabilir. Bunu yanında sprey boya veya fırça ile mutfak dolap kapağı boyanabilir.
Mobilya kaplama folyosu genellikle 80-90 mikron kalınlığında arkası yapışkanlı malzemedir. Mobilya kaplama folyoları kaplanacağı objenin şeklini alabilir. Kendinden yapışkanlı mobilya kaplama folyoları sudan, bahardan ve nemden etkilenmez. 80-90 mikron kalınlığında yumuşak plastik PVC malzemedir.
Kaplama dolap kapaklarını rahatlıkla akrilik boyalarla boyayarak yenileyebilirsiniz.
Tüm dekoratif iletişim kağıtlarının düzgün çalışması için pürüzsüz bir yüzeye ihtiyacı vardır. Ekstra uzun ömürlü PVC folyo: Yıllar sonra solmaz, çıkarıldığında mobilyaya zarar vermez, iz bırakmaz. Su geçirmez ve çürümez.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Mutfak dolaplarını boyamak için yağlı boya, akrilik su bazlı boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı, yüzeyde damlama, dağılma ve düzensiz, çirkin yansımalara neden olabileceğinden tavsiye edilmez. Yağlı boya, dayanıklı bir yapıya sahip olan ve parlak bir son kat gerektirmeyen bir boyadır.
Folyo malzeme günümüzde daha çok dijital baskı işlerinde kullanılan, PVC türünde, arkası yapışkan bir baskı malzemesidir. Folyo, başka bir malzemeye ihtiyaç duymaksızın birçok yüzeye yapışması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Günlük yaşamda birçok alanda kullanılmaktadır.
Ekonomik Kesim Folyosu (122 cm) 1 Top (122cm x 50 mt)
İspirto veya başka yanıcı madde folyonun üzerine püskürtülerek yapılır, ardından alev tabancasıyla folyo yakılır ve folyonun anlık alev alması ile folyo sökülür.
Granit, ahşap, mermer her türlü tasarımı folyo kaplama yaparak tezgahlarınızda elde edebilirsiniz. Bütçeniz için uygun mutfak tezgahı kaplama fiyatları ile eskiyen dolaplarınızı istediğiniz tarz ve modellerde yenileyebilirsiniz.
MDF üzerine akrilik boya çalışması yapılabilir. Akrilik boyalar ile mdf üzerinde son derece başarılı çalışmalar elde edebilirsiniz. MDF boyama çalışmasına geçmeden önce malzeme listenizi eksiksiz hazırlamanız gerekmektedir.
PVC astarını yüzeye eşit bir şekilde uygulayın ve tamamen kurumasını bekleyin. Boyama: Astar tamamen kuruduktan sonra PVC boyasını uygulayabilirsiniz. İhtiyaca göre fırça, rulo veya sprey tabancası kullanarak boyayı yüzeye uygulayın. Boyayı eşit ve düzgün bir şekilde dağıtmak için dikkatli olun.
Zımpara yapmanıza gerek kalmadan boya yapmak için Cadence akrilik boyaları kullanabilirsiniz. Tüm deformasyonları kapatarak pürüzsüz bir yüzey elde etmek için Cadence boyaları tercih edebilirsiniz. Kokusuz olan akrilik boyaları evinizin içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Araç kaplama folyosu kaliteli olması halinde olumsuz hava şartlarına dayanır. Boya gibi yıpranmaz ve uzun yıllar kullanılabilir. Aracın rengini değiştirmek için de boya yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırır. İstediğiniz renkte folyo ile saatler içinde kaplatabilirsiniz.
uzunluğu 1 metre ve katları olarak sipariş verebilirsiniz %100 silinebilir, su geçirmez, iz bırakmaz. Arka kısmındaki yapışkan kuvvetli olup yapıştığı yerden kolaylıkla kalkmaz. Suya,neme,ısıya maruz kaldığında kalkma ve potluk yapmaz, dayanıklıdır. Esnek olmasından dolayı kullanıldığı yerin şeklini alır.
Mobilya kaplama folyosu mobilya yüzeyini çizilmez veya yarı parlak gibi yüzeyler ile kaplamanızı sağlar. Ayrıca dayanıklılığı sağlamak için astar ile kaplanabilir. Mobilya kaplama folyosu kaplama katmanları ile mobilya yüzeylerinin çizilmeye, neme dayanıklı olmasını sağlar.
Akrilik malzeme leke tutmaz ve kolay temizlenir. Ayrıca çizilmeye karşı dayanıklılığı da oldukça iyidir. Akrilik malzeme ısıya karşı da dayanıklılık gösterir ancak direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Akrilik malzeme renk solmasına karşı da korumalıdır ancak zamanla sararma yapabilir.
Mutfak dolaplarının tamamını yeni bir renge boyamak istersen; mekândaki diğer dekorasyon elemanlarına uygun herhangi bir rengi seçebilirsin. Ancak dolap kapaklarının bir kısmında boyama işlemini gerçekleştireceksen; diğer kapakların renk tonunu mutlaka göz önünde bulundurmalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri