Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Epoksi, dayanıklı ve uzun ömürlü özelliklere sahip özel bir maddedir. Renk seçeneğine sahiptir ve kolay uygulanabilir. Fayans yenilemek yerine ekonomik özelliklere sahip olan fayans üzeri epoksi boyama işlemi için en iyi madde epoksidir.
Porselen ve seramik banyo zemin kaplamaları, su geçirmeme özelliğinin yanı sıra şık ve uygun maliyetli olduğundan dolayı banyo zemini için tartışmasız en iyi seçenektir. Taş zemin kaplama gibi porselen karolar da zengin dokulu ve sağlam bir his verebilir. PVC(Vinil) gibi su geçirmezdir ve oldukça ucuzdur.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Banyonuza fayans kaplama malzemesi seçimi yapılırken üretim amacına göre suya ve neme dayanaklı olarak üretilmektedir. Banyoda fayans kaplaması kullananlar, kaplama seçiminde suya dayanıklılık maddesine çok önem vermektedir. Banyo fayans kaplama folyosu suya dayanıklı olduğu için en çok tercih edilen üründür.
İlgili 16 soru bulundu
Fayans Kaplama Folyosu Nedir? Fayans kaplama folyosu genelde birçok fayans ve seramik deseninden oluşan arkası yapışkanlı fayans üzerine su ile uygulaması oldukça basit ve kolay olan düşük maliyetli bir dekorasyon aracıdır.
Fayans boyamak için kullanabileceğiniz iki popüler seçenek; banyo fayans boyası ve yer fayans boyasıdır. Banyo fayans boyası, özellikle banyo gibi yüksek nemli alanlarda kullanım için uygun özel bir boya türüdür.
Çünkü fayanslar banyolarda ve mutfaklarda su ne nemin en fazla olduğu alanlarda kullanılır. Üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz.
Fayans boyama yapmak, herkesin evde birkaç püf noktaya dikkat ederek kolayca yapabileceği bir işlemdir. Fayans boyama için doğru boyanın seçilmesi en önemli noktalardan biridir. Suya dayanıklı ya da fayans boyama için olduğu belirtilen boyalardan kullanılması fayans boyama için en doğrusu olacaktır.
Çimento esaslı, özel katkılarla geliştirilmiş, el veya makineyle uygulanabilen ince sıva harcıdır. İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Özellikle banyo gibi ıslak hacimlerde su sızdırma durumu çok önemlidir. Çünkü herhangi bir durumda zemine su sızması durumunda banyo zemini sökülerek yeniden yapılandırılması gerekebilir. Banyo zemin karoları için; vinil, seramik ya da laminat gibi alternatif zemin kaplaması malzemeleri tercih edebilirsiniz.
Düz ve pürüzsüz tüm yüzeyler için uygundur. Su, nem ve sıvı yüzey temizleyicilere karşı dayanıklıdır, rahatlıkla silebilirsiniz.
Banyolar için en iyi zemin nedir? Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir. Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin. Sprey boya püskürme durumları yüzünden, yağlı boya ise yoğun bir koku yapması yüzünden kapalı alanlarda tercih edilmiyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste toplayan Koçtaş, banyo ve mutfak duvarlarını tasarruflu yenilemek isteyenlere pratik öneriler sunuyor. Fayanslarını boyayarak yepyeni bir alana kavuşmak isteyenler, pratik uygulanabilir fayans boyama tekniklerinden yararlanabiliyor.
⦁Fayans boyama çalışmasına başlamadan önce boyanın başka alanlara bulaşmaması için koruma örtüsü sermenizi öneririz. ⦁Eğer boyamak istemediğiniz alanlar varsa bu alanların üzerine maskeleme bandı yapıştırabilirsiniz. ⦁Fayansın toz ve kirden arınmış, temiz ve kuru olması işlem öncesinde önemlidir.
Evet. Fayanslar, doğru boyama teknikleri ve boya türleri uygulandığı takdirde, kolayca boyanabilir. Fayans boyamak, değiştirmekten çok daha hızlı, etkili ve ucuz bir alternatif yöntemdir.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Mutfak veya banyo dekorasyonunuzdaki mobilya, radyatör, petek gibi unsurları da su bazlı epoksi veya akrilik boya tüpleri ile boyayabilirsiniz. Banyo ve fayans boyası uygulamadan önce yüzeyin hazırlanması önemlidir. Kir ve kalıntıları temizlemek için fayanslarınızı temizleyin.
Ceramica - Seramik Boyası Akrilik esaslı, tek bileşenli, kimyasal ve fiziksel dirence sahip, fayans, seramik, mermer, granit, beton gibi yüzeylere kolayca uygulanabilen bir boyadır.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Tüm yüzeylere mükemmel yapışma özelliğine sahip, su bazlı, saf akrilik esaslı yeni nesil bir boyadır. Bianca Stella, her türlü ahşap, mobilya, parke, laminant, seramik, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, kumaş, duvar, taş, kâğıt, karton gibi yüzeylerde uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri