- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Öncelikle dolapların içindeki tamamen çıkartın ve dolapların boş kalmasını sağlayın. Bir kova içerisinde yağ çözücü sabun ve ılık suyu karıştırın. Hazırladığınız karışıma eski bir diş fırçası veya temizlik fırçası batırın. Dolap kapakları, menteşeleri ve dar alanlardaki lekeleri bu şekilde fırçalayın.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Yumuşak hareketler eşliğinde silmek gerekir ve mutlaka mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kapaklara öncelikle cam temizleyici püskürtülür ve kuru bir mikrofiber bez yardımı ile silinir. Parmak izlerinin kapak üzerinde leke oluşturmaması için eldiven kullanılmalıdır.
Yağlı boyalı mutfak dolaplarını temizlemek için tercih edilen temizlik ürünü bir mikrofiber bezi nemlendirecek kadar sıkılır. Ve bu şekilde ovalama ile temizlenir. Eğer bezi tam anlamıyla ıslatıp suya batırılmış gibi yaparsanız bu mutfak dolaplarınızın kabarmasına neden olacaktır.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
Kirli yüzeyin üzerine püskürtün ve nemli bir bez veya sünger ile silin. Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Özellikle yağ lekesi olan dolapları silmek için bir parça limon ve elma sirkesi kullanabilrisiniz. Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake Mutfak Dolapları
Bu sebeple yukarıda bahsettiğimiz temizlik metodları lake için kesinlikle geçerli değildir. Sadece ama sadece ılık su ve bez gereklidir temizlik için. Eğer illa ki sabun katkısı isterseniz arap sabunu veya rendelenmiş granül sabun ile nazikçe, tüylü bir bez ile dolapları silmelisiniz.
Her rengin kolay bir şekilde temizliği yapılabilir. Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır. Bu sayede mutfağınız son derece ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur.
Canlı renkleri, modern görünümü, farklı renk seçenekleri gibi özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği Lake mutfak dolapları 2019 yılında en çok satan mutfak dolap modelleri arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Yüzeyi diğer MDF ile üretilen mutfak dolaplarına göre çok daha parlaktır.
Kararan mobilya kulpları, karbonat ile parlatılabilmektedir. Mobilya kulplarının temizliğine yetecek ölçüdeki karbonat, krem haline getirilerek dolap kulplarına uygulanabilmektedir. Nemli bir bez ile iyice arındırılan mobilya kulpları, ilk günkü görünümüne kavuşmaktadır.
Ahşap mutfak dolapları için en iyi temizlik ürünü nötr sabundur. Kokuların ahşaba nüfuz etmesine izin vermezler ve ahşaba zarar verebilecek asit tehlikesi yoktur. Nötr pH değerine sahip olduğu için mutfakta yağlı veya emprenyeli tezgahlar için bile uygundur.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
Haftada bir kez sirkeli su ile temizleyebilir, ardından bol sabunlu suda yıkayarak maksimum hijyen sağlayabilirsiniz. Yine hijyen sağlaması açısından sık sık ahşap eşyalarınızı yarım limonun sulu yüzeyiyle ovabilir, bakteri oluşumunu tamamen engelleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri