Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
İşte size beyaz mutfak dolabı neyle silinir konusu hakkında birkaç ipucu. Sirke, beyaz mutfak dolaplarının temizliği için etkili bir doğal temizleyicidir. Dolapların yüzeylerine sirke-su karışımı püskürtüp bir bez veya süngerle silebilirsiniz. Temizleme etkisinden faydalanmak için bir süre bekleyebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Dolaplarınızın hem içini hem de dışını temizlemek istemeniz halinde de bulaşık deterjanı kullanmanız yeterli oluyor. Mutfak dolabı temizliğinin son adımında ise, sildiğiniz ahşap mutfak dolabınızın üzerinde kalan nemi kuru bez kullanarak alabilirsiniz.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Karbonat ve suyu eşit miktarda karıştırarak bir macun hazırlayın. Macunu mutfak dolaplarınızın üzerindeki inatçı lekelere sürün. Macunu mutfak dolaplarınızın üzerindeki inatçı lekelerin üzerinde 10 dakika bekletin. Temiz bir bezle mutfak dolaplarınızın üzerindeki inatçı lekeleri silin.
Özellikle yağ lekesi olan dolapları silmek için bir parça limon ve elma sirkesi kullanabilrisiniz. Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır.
Yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için en hassas seçimlerden biri yağ çözücü etkili bulaşık deterjanlarıdır. Çok yüksek yağlanma olmayan mutfak dolaplarını temizlerken oldukça iş görecek bir yöntemdir. Bu yöntemin daha etkili olması için aşındırıcı özelliği olmayan bir sünger tercih edilebilir.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer yağ lekesi kurumuş ise o vakit bu lekeyi giysiden çıkarmak için deterjan kullanılır. 5 dakikada bekleme suresinin ardından ılık su ile temizlemek yeterlidir. Temiz bir bezle bolca sildikten sonra, düşük derecede dizi yıkanabilir. Bu lekeyi çıkarmak için karbonat kullanımı da oldukça etkilidir.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır.
Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından karışımı lekeli yüzeye sürüp bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Daha sonra temiz bir bezi ılık suya batırıp iyice silin. Bu işlem sonrası fayanslarınızın ne kadar temiz olduğunu görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri