Büyük bir mutfağınız varsa, desenli veya koyu renkli seramikleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ancak mutfağınızın boyutları küçükse, mutfak seramikleri tercihinizi açık renkli, mermer görünümlü veya sade desenli seramiklerden yana kullanmalısınız.
Mutfakta kullanılan fayans türleri; Karo, mantar, taş, vinil, seramik, porselen, cam ve bambu fayanslardır. Döşemelerde en çok vinil, mantar ve bambu fayanslar tercih edilir. Porselen, seramik ve karolar, hem tezgahta, hem de döşemelerde kullanılır. Cam fayanslar ise duvarlarda ve tezgah aralarında tercih edilebilir.
Seramik Türleri;
Örneğin banyolarda yaşanabilecek ev kazalarına karşın antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri önerilirken, koridorlarda parlak seramik, yarı parlak seramik ya da porselen seramikler önerilmektedir. Genel olarak dış mekan, banyo ve mutfaklar da antislip, mat yer seramiklerini önermekteyiz.
Beyaz mutfak dolapları için önerilen fayans renkleri ise koyu gri, lacivert ve şarap kırmızısı olarak sıralanabilmektedir. Bu gibi renk seçimleri ile de sade ama göz alıcı bir mutfak görünümü elde edebilirsiniz. Beyaz dolaba hangi renk graniti tercih edeceğiniz de mühim aşamalardandır.
Uzun ömürlü, dayanıklı ve hijyenik karo seramik modelleri ile estetik açıdan tatmin edici ve ferah ortamlar yaratılabilir. Banyo fayanslarının seçiminde alanın küçük ya da büyük olması, dekorasyona hakim rengin açık ya da koyu olması, seramiğin boyutu ve deseni önemli kriterlerdendir.
İlgili 17 soru bulundu
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
3-)MUTFAK DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANMALIYIZ? Mutfaklarımız eger küçükse açık renklerden faydalanmak gerekir.Mutfak dolaplarında açık renkli ,meşe,akçaağac gibi ahşap renkleri kullanılabilinir. Bej,açık vizon,beyaz, renkler mutfaklar için ideal renklerdir.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Düzensizlik ve renk değişikliği ile karakterize bir görünüm. Dayanıklılık ve sertlik Seramik karolar yüksek bakım gerektirir, ancak granit en dayanıklı ve en sert gözenekli taştır, bu da onu lekelere karşı dirençli kılar; Az bakım gerektirdiği için darbeye ve basınca dayanıklıdır.
Derzsiz uygulama asla yapılmamalıdır. Derz kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. Uygulama alanına ve kullanım amacına göre bu kalınlık arttırılmalıdır.
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
İlk önce yere, tezgaha en yakın kenarı ölçün. Ardından duvar kenarlarında kalan, kısa kenarları ölçün. Bu iki değeri çarptığınızda ulaşacağınız metrekare cinsinden alan, mutfak tezgah arası metrekare değerinizdir. Yine aynı şekilde beğendiğiniz seramik modelini seçtikten sonra, ne kadar tüketebileceğinizi hesaplayın.
Mutfak Tezgâh Arası Kaç cm Olmalı? Mutfağınızın büyüklüğüne ve ölçülerine göre değişebilen mutfak tezgâh arası ölçüleri sizlere rahat bir kullanım alanı sunması açısından sizlere uygun bir büyüklükte olmalıdır. Mutfak tezgâh arasında bulunan fayanslar arasındaki boşluğun ideal ölçüsü 2 mm'dir.
Minimum ebatın 1,5 santime 15 santim olabildiği tezgah arası beyaz fayans ve diğer fayans modellerinde, ihtiyaca ve beklentiye göre ebat büyüyebilmektedir.
Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar.
Tezgah Arası Cam Temizlik malzemelerinden etkilenmez Kırılmaz, Çatlamaz ve Çizilmez. Yüksek Çözünürlüklü Dijital baskı makinaları ile cam üzerine istenilen görsel basılmaktadır. Baskı işleminden sonra koruyucu tabaka ile kaplanarak su geçirmez, ısı, nem ve diğer etkenlere dayanıklı hale getirilmektedir.
Porselen tezgahlar, yüksek sıcaklığa dayanıklı, darbelere ve çizilmelere karşı daha dirençlidir. Bunun yanı sıra, neme karşı olan özel direnci ile bakteri ve mantar oluşmasını engelleyerek kullanıcılara insan sağlığı için tamamen zararsız ve hijyenik bir alternatif oluşturmaktadırlar.
Fayans döşemek genellikle banyo ve tuvalet gibi alanların duvarlarına ve zeminlerine yapılır. Öte yandan bazı mutfaklara ve balkonlara da fayans döşendiği görülür. Estetik ve kalıcı bir görüntü oluşturmak için fayans döşemeden önce zeminlerin veya duvarların su yalıtımının yapılması gerekir.
Dayanıklılık yönünden de fayans ve parke iyi seviyededir. Fakat fayans yapısı gereği üzerine sert bir cisim düştüğünde çatlama ya da kırılma riskli taşır. Parke, ahşap bir levha olduğu için böyle bir risk bulunmaz. Uzmanlara göre koridorda fayans yerine parke kullanmanız öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri