Kaliteli laminat parke mutfaklarda kullanılabilir ve suya dayanıklı özelliklerinden dolayı masif parkeden daha iyi bir seçimdir.
Mutfağınızda modern seçimlerin yanı sıra geleneksel zeminlerde tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabınız ve mutfak tezgahlarınız ile uyumlu olması için parke tercih edebilir veya ahşap zeminler kullanabilirsiniz.
Koridor gibi mutfak içinde yalıtım sorununu ortadan kaldırmak adına parke tercih edilmesi doğru bir çözüm olur.
Fayans üzerine parke döşemenin son ve belirleyici adımı, karo zemindeki derzlerin ve diğer pürüzlerin dengelendiği uygun bir tesviye bileşiğinin uygulanmasıdır. Sadece zemin tamamen kuru, düz ve sağlam olduğunda parke karoların üzerine döşenebilir.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
İlgili 22 soru bulundu
SPC(Stone Plastic Composite) kompozit teknolojisi ile üretilen yeni nesil Sudan Etkilenmeyen Parkeler, çizilmelere, sıvı dökülmelerine ve güneşin zararlarına karşı koruma sağlayan özel katmanlar da dahil olmak üzere toplam 5 mm kalınlığında beş adet katmandan oluşur.
Derzli laminat parke özellikleri ise her bir mekana göre ölçü ve kalınlık bakımından çeşitlilik arz etmesidir. Çok yoğun olarak kullanılan alanlarda çok daha dayanıklı ve kalın parkelerin tercih edilmesidir. Ayrıca su geçirmezlik özellikleri sayesinde kola kolay deforme olmazlar.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
Açık ve Koyu Renkli Parkeler
Gri renkte parkeler ev ve iş yerlerinde modern bir atmosfer yaratırken, meşe tonlarındaki parkeler, yaşam alanlarınıza daha doğal ve sıcak bir hava katar. Açık renk parkeler yaşam alanlarınızı daha aydınlık gösterir.
Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Mutfağınız için su geçirmez ve nem tutmaz zeminler tercih edebilirsiniz. Bunun için en doğru malzeme pvc olacaktır. Bu sayede hem istediğiniz renklerde zemin dekorasyonu yapabilirsiniz hem de maliyet avantajına sahip olursunuz.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Mutfak tezgahı kaplama işlemini gerçekleştirmek için aslında birçok farklı sistemden yararlanmak mümkündür. Tezgah açısından yenileyici bir görüntü sağlayacak bu kaplama işlemleri, günümüzde pratik olarak temin edilebilecek birçok farklı suya dayanıklı folyo malzemeler veya silikon malzemeler ile yapılabilmektedir.
Faydalı bilgiler: Fayanslar, eski fayansların üzerine yapıştırıldıklarında iyi bir şekilde tutunabilmeleri için, zeminin itinalı bir şekilde hazırlanması gerekir: Üzerlerindeki yağlar da dahil olmak üzere, tüm fayanslar temizlenmelidir.
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle fayans boyama boyası olarak yağlı boya, epoksi boya, sprey boya ya da akrilik boya türlerinden yardım alabilirsiniz.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
Siyah ve beyaz, dekorasyonun vazgeçilmez renk eşleştirmelerinden biridir. Dolayısıyla koyu renkleri tercih ettiğiniz bir mutfakta tezgahınızı beyaz kullanabilirsiniz. Ancak beyaz mutfak dolabına uygun tezgah renklerini araştırıyorsanız, gri ve siyaha yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Yeni bir mutfak yaptırıyorsanız yada mutfak dekorasyonunda yeni bir tasarıma gidiyorsanız, ortalama mutfak tezgahı ile dolap arası en az 60cm olmalıdır. Yeni nesil mutfak tasarımlarında ankastre mutfaklar önem kattığı için ortalama 3- 5 cm onların yüksekliğine yer verildiğinde 65-70cm ideal gibi durmaktadır.
Derzli laminat parkeleri kullanırken oldukça dikkat etmek gereklidir. Evin içerisine ferah bir görünüm sunan derzli parkeler, kalın olması, antibakteriyel plaklara sahip olması, aşınma sınıfının yüksek olması sebebiyle oldukça kullanışlı olan ve sık tercih edilen parke modelidir.
1,84 m2 alan kaplar.) 1,84 m2 alan kaplamaktadır.
AGT 1984 yılında Antalya'da kuruldu. Şu anda 5 kıtada 60'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Aradan geçen 32 yılda öncelikle profil, panel imalatı ile başlayan süreç, bugün geldiği noktada MDF, MDF Lam, Parke, Kapı gibi iç mekan için gereken tüm ahşap malzemeleri üreten bir konuma ulaşmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri