Seramik Türleri; Örneğin banyolarda yaşanabilecek ev kazalarına karşın antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri önerilirken, koridorlarda parlak seramik, yarı parlak seramik ya da porselen seramikler önerilmektedir. Genel olarak dış mekan, banyo ve mutfaklar da antislip, mat yer seramiklerini önermekteyiz.
Seramik, herhangi bir iç mekan uygulaması için oldukça güvenlidir. Seramik duvar ve tezgah arası kullanımında aşırı sıcaklıklara ve donmaya dayanıklıdır. Çok fazla güneş alan ve sıcak ortamlar için seramik karoları solmaz veya renk kaybı yaşamaz. Bu karoların görünümü uzun yıllar aynı görünümünü koruyacaktır.
Seramik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dekorasyon tarzınıza uygun dokuda ürün seçmelisiniz. Teras, balkon, havuz kenarı gibi ıslak alanlarda kaymaya karşı üretilmiş antislip seramikler tercih edilmeli. Ayrıca parlak seramiklerin mat seramiklere oranlara daha kaygan olduğu da unutulmamalıdır.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
İlgili 43 soru bulundu
Seramik Türleri;
Örneğin banyolarda yaşanabilecek ev kazalarına karşın antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri önerilirken, koridorlarda parlak seramik, yarı parlak seramik ya da porselen seramikler önerilmektedir. Genel olarak dış mekan, banyo ve mutfaklar da antislip, mat yer seramiklerini önermekteyiz.
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Kaymaz özelliklere sahip seramiklerin genel adı olan “Antislip Seramik “ “R” ile sembolize edilir.Havuz ya da havuz kenarı gibi alanlar kadar kayma riskinin yoğun olduğu ticari alanlar için de önemli olan yüksek kaydırmazlık özelliği evlerimizde banyo ve mutfaklarımız içinde çok önemlidir.
Mat seramikler kolay temizlenir, üzerindeki küçük çizik veya lekeleri göstermez ve dayanıklılığı parlak modellere göre daha uzundur. Mat seramiklerin dezavantajı çok azdır.
Mat seramikler genelde R9 kaymazlık değerine zaten sahiptir. Yani genel anlamda banyo yerleri için yeterli kaymazlıktadır.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz.
1.Bir sprey şişesinde sirkeli su karışımı yapıldıktan sonra fayansların üzerine sıkılmalıdır. Yaklaşık 10-15 dakika bekletildikten sonra sünger veya fırça ile yüzey iyice ovalanmalıdır. Daha sonra suyla durulanmalı ve temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
Zemin sağlamlaştırılmadan ve iyi astar atılmadan fayans ve seramik yapıştırılan yüzeylerde, kalitesiz yapıştırıcı kullanımlarında, yapıştırıcının kıvamının ayarlanmaması, derz boşluklarından fayansın altına su kaçması gibi durumlarda fayans ve seramikleriniz kabarır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Küçük mutfaklarda mutlaka açık renk ve mümkün olduğunca sade desenli seramikler tercih etmelisiniz. Küçük mutfağın aydınlatması ne kadar iyi olursa olsun, koyu renkli fayans tercihinde bulunmak mutfağın olduğundan da küçük görünmesine sebep olacaktır.
Granit seramik karo üretiminde kullanılan killer, tipik Porselen killeridir, sırlı karo üretiminde kullanılan hammaddelere oranla çok daha saftır ve tane boyutları daha incedir. Su emme derecesi 0.5% ten azdır. Bu karolar B1a sınıfı en yüksek vasıflı ürün ( teknik porselen , granit seramik ) olarak tanımlanırlar.
Rektifiyesiz (kalibreli) ürünlerde 1,2 milimetreye kadar olan ebat farklılıkları standart dâhilindedir. Rektifiyeli ürünlerde bu fark 0,4 mm'dir. Dikdörtgen ebatlı seramik karoları, kutu üzerinde beyan edilen döşeme bilgilerine göre döşenmelidir. Şaşırtma, uzun kenarın %15'inden fazla olmamalıdır.
Sırlı porselen, su ve leke geçirmeyen pürüzsüz, parlak bir yüzeye sahiptir. Sırsız porselen ise mat bir yüzeye sahiptir ve sırlı porselenden daha gözeneklidir, bu da onu lekelenmeye daha duyarlı hâle getirir. Porselen yüzyıllardır çeşitli objeler yaratmak için kullanılmıştır.
Seramik yapısı gereği porselene göre daha sağlamdır. Çünkü daha kalın ve esnektir. Bu bakımdan kolaylıkla kırılmaz. Hatta bu özelliği sayesinde inşaat, dekorasyon gibi işlerde daha dayanıklı olması bakımından seramik malzemeler kullanılır.
Kaymaz Solüsyon
Oteller, avmler gibi zemini fayans ve seramik kaplı parlak, Kaygan Zeminler suya, temizlik ürünlerine, yağa vb. sıvılara maruz kalıyor. Bu tür zeminlerde kayma ve kaza riski oldukça yüksek. Bu gibi kazaları önlemek için zeminlere Kayganlık Önleyici, Kaymaz Solüsyonu kullanılmaktadır.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir. Seramik fayansların çoğu sırla kaplıdır, bu sayede mükemmel koruyucu üst tabakaya sahip olurlar.
Maliyet ve fiyat Seramik karoların maliyeti düşüktür, ancak granit seramik karolardan daha pahalıdır, bu taşın şaşırtıcı özellikleri nedeniyle bunun arkasında çok mantıklı nedenler vardır.
Suya dayanımları fayanslara göre daha fazladır. Bu yüzden fayanslar duvar kaplamak için uygunken, seramikler iç ve dış yer döşemesi için uygundur. Fayanslar yüke, darbeye, yaya trafiğine, kırılmalara ve çizilmelere seramik yer karoları kadar darayanıklı değildirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri